Трансферен дневник, 28 август: Много въпросителни дни преди затварянето на пазара

18:15
Трансферен дневник, 28 август: Много въпросителни дни преди затварянето на пазара
Вижте най-интересното от случилото се на трансферната борса днес:

►Младият френски нападател Мбаийе Нианг от Каен подписа тригодишен договор с италианския първодивизионен футболен клуб АС Милан, съобщи днес Каен, който през миналия сезон изпадна от първа френска футболна дивизия. Каен не съобщи стойността на трансфера на 17-годишния нападател Нианг. Нианг, който е младежки национал на Франция, дебютира в първа френска дивизия в края на сезона 2010-2011 година. През миналия сезон Нианг изигра 23 мача в първа френска дивизия с екипа на Каен и отбляза 2 гола.

Ливърпул е на път да привлече нападателя на Челси Даниел Стъридж в последните дни на трансферния прозорец, съобщава "Дейли Мейл".

Мениджърът на червените Брендън Роджърс вече е говорил със своя колега Роберто Ди Матео за подобен трансфер, като мърсисайдци са готови да платят десет милиона паунда за острието. Стъридж бе използван главно на фланга от Челси през миналия сезон, но сега шансовете му за титулярно място са много ограничени с идването на играчи като Еден Азар, Марко Марин, Оскар и Виктор Моузес.

Все пак лондончани все още се колебаят дали да пуснат Стъридж, защото при травма на Фернандо Торес, именно юношата на Манчестър Сити беше считан за вариант на върха на атаката на Челси. Стъридж не крие желанието си да напусне "Стамфорд бридж", за да играе редовно и може би в крайна сметка от Челси ще се съобразят с играча.

Арсенал ще пробва да се подсили с още един от основните футболисти на Малага, съобщава "AS". След като топчиите вече привлякоха Санти Касорла, сега Арсен Венгер готви оферта за атакуващия халф Иско.

Младежкият национал на Испания впечатли с изявите си за Малага през миналия сезон и предизвика интереса на няколко клуба от Англия. Арсенал си остава фаворит за подписа на юношата на Валенсия. Иско ще струва на топчиите около 15 милиона паунда. Малага има финансови проблеми и почти сигурно ще приеме евентуалното предложение на тима от Северен Лондон.

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс заяви, че няма никакво намерение да пуска младока Рахим Стърлинг под наем. Крилото беше титуляр в неделя срещу Манчестър Сити и остави добри впечатления с играта си. Няколко клуба от Висшата лига и Чемпиъншип се интересуват от Стърлинг, но изглежда мераците им ще бъдат отрязани.

"Видях голямо развитие в Рахим в последните месеци. Той разбира какви са моите схващания за играта. Обикновено фланговите футболисти правят каквото си искат, но Рахим се подобрява тактически. Знам, че от него ще стане много добър футболист. Със сигурност нямам намерение да го пускам под наем в друг клуб", отсече Роджърс.

Легендата на Арсенал Иън Райт призова мениджъра на топчиите Арсен Венгер да доведе Джърмейн Дефоу в клуба. Артилеристите се разделиха със своя топголмайстор Робин Ван Перси през лятото и в първите си два мача от Висшата лига те не успяха да вкарат гол.

"Мисля, че Дефоу е решението на проблемите на Арсенал. Джърмейн е нападателят, който ще вкара тези положения, които успяха да създадат халфовете срещу Съндърланд и Стоук Сити. Като се има в предвид, че Дефоу сякаш си остава ненужен Тотнъм, то Венгер трябва да опита да го привлече, колкото и трудно да изглежда", написа Иън Райт в своята колонка във вестник "Сън".

►Ръководството на Милан е близо до това да привлече Боян Къркич от Рома за един сезон под наем, съобщава пресата на Ботуша. Спортният директор на Рома Валтер Сабатини днес е в офисите на росонерите, за да преговаря с Ариедо Брайда и Адриано Галиани.

Вицепрезидентът на Милан сподели:

"Разговорите се развиват в правилната посока. Очаквам да финализираме сделката още днес."

Къркич бе привлечен от Рома през миналото лято, но не се наложи при вълците, като успя да вкара само седем гола в 33 мача. Бившият играч на Барселона не влиза в плановете на новия треньор на столичани Зденек Земан и затова клубът е решил да го пусне под наем в Милан.

Бившият селекционер на Англия Свен Горан Ериксон посъветва капитана на Ливърпул Стивън Джерард да напусне клуба, ако иска да спечели Висшата лига.

"Бих се зарадвал, ако добро момче като Стивън стане шампион на Англия. Но е ясно, че той трябва да смени отбора в случай, че много желае този трофей. Стиви Джи е господин Ливърпул и е спечелил всичко без една купа. Въпросът е дали той няма да завърши кариерата си и никога да не е ставал шампион. Няма как Ливърпул да спечели Висшата лига, като в състава има само трима играчи от световна класа. Това са Джерард, Рейна и Суарес", заяви Ериксон.

►Ръководството на Фиорентина е отказало оферта на стойност 30 милиона евро за звездата си Стеван Йоветич, пише на първата си страница днес "Кориере Дело Спорт". След като Ювентус се провали в опитите си да подпише с Робин Ван Перси, торинци са направили финална офанзива за Йоветич.

Доскоро се считаше, че шефовете на клуба от Флоренция ще са готови да се разделят с черногореца, ако наистина получат оферта от 30 милиона евро. Това обаче не се оказа истина, след като фамилия Дела Вале е отрязала мераците на Старата госпожа. Интерес към Йоветич имаше и от Манчестър Сити, но небесносините се насочиха към трансфер на Скот Синклеър.

►Крилото на Манчестър Юнайтед Луиш Нани може да премине в Зенит до края на месеца, твърдят английските медии. Агентът на португалеца е преговарял с представители на ръководството на руския клуб в Амстердам вчера. Разбира се, обсъжданата тема е била финансовите изисквания на Нани. На Острова твърдят, че червените дяволи ще приемат оферта от 25 милиона паунда за крилото. Сделката може да се провали, ако Нани поиска прекалено висока заплата от шампионите на Русия.

Както е известно, наскоро треньорът на Зенит Лучано Спалети разкри, че Нани е неговият трансферен приоритет. Босът подчерта, че клубът ще вземе Нани само ако, футболистът има адекватни финансови изисквания.

Тотнъм ще се опита да замени Лука Модрич със звездата на ЦСКА Москва Алан Дзагоев, съобщава "Дейли Мейл". Президентът на шпорите Даниел Леви е готов да похарчи 25 милиона паунда за Дзагоев, от който преди време се интересуваше и Арсенал.

Алан Дзагоев бе един от най-добрите руски футболисти на Евро 2012, като успя да вкара три гола. 22-годишният играч наскоро разкри, че се надява в скоро време да отиде в някое топпървенство и може би Тотнъм ще сбъдне мечтата му.

Междувременно шпорите ще се опитат да се подсилят и с Муса Дембеле от Фулъм. Тотнъм ще пробва да подпише с белгиеца, като предложи на котиджърс дуото Дейвид Бентли и Джърмейн Джинъс като разменна монета.

►КПР е на път да финализира сделката по привличането на Жулио Сезар в следващите 24 часа, съобщава пресата на Острова. Стражът бе поставен в трансферната листа на Интер, тъй като не се съгласи да подпише нов договор, в който да взима по-малка заплата. Поради това ръководството на италианския клуб привлече Самир Ханданович и замрази Сезар.

Бразилският страж пристигна в Лондон в понеделник, за да преговаря за личните си условия и да премине медицински прегледи. КПР допусна шест гола в първите си два мача от Висшата лига и привличането на Сезар цели да заздрави отбраната на тима. Все още не е ясно каква сума ще платят Рейнджърс на Интер за правата на играча.

►"Не четете много вестници, пишат каквото си искат", публикува снощи късно вечерта Димитър Бербатов на профила си във "Фейсбук".

Нападателят на Манчестър Юнайтед написа доста объркващ по отношение на бъдещето му, коментар на снимка в страницата си в социалната мрежа. Бербо успокои феновете си, че всичко ще бъде наред, но освен това ги призова да не вярват много на публикациите в медиите.

"Всичко ще бъде наред, бъдете спокойни, но и ние трябва да ядем, в паузите когато не работим:))haha..И не четете много вестници, пишат каквото си искат..:))", гласи съобщението под снимка на Бербатов, на която той и агентът му Емил Данчев приготвят вечеря.

Съобщението е доста лаконично, на фона на спекулациите около бъдещето му, а присъствието на агента му само потвърждават писанията, независимо думите на Берба. В последните дни една от интересните спортни теми е трансфера на Димитър Бербатов, като за момента Форентина е отборът, който изглежда ще привлече нападателя. Според пресата на Острова и в Италия, клубовете са договорили сделката, като в момента остава само решението на Бербатов, дали ще заиграе за Ла Виола.

►Полузащитникът на Дания Симон Поулсен премина в италианския тим Сампдория. 27-годишният футболист, който миналия сезон игра за АЗ Алкмаар, подписа договор за три години.

Халфът има 21 мача за националния отбор на Дания, с който игра на Евро'2012 в Полша и Украйна. Поулсен може да дебютира за Сампдория в неделния мач от втория кръг на Серия "А" срещу Сиена.

►Бившите нападатели на Челси - Дидие Дрогба и Никола Анелка може да бъдат продадени от китайски тим Шанхай Шенхуа заради противоречия между акционерите в клуба, пише местната преса. Председателят на съвета на директорите Чжъ Цзюн, който притежава 28.5 процента от акциите, е вложил за развитие в клуба в последните пет години и половина сумата от 94 милиона долара.
Другите акционери на практика не дават средства за отбора.

Цзюн е основен акционер в тима, след като закупи акции през 2007-ма година, но в управата има още петима души. Това неравномерно финансиране може да доведе до големи промени в тима на Шанхай Шенхуа и да доведе до продажбата на Дрогба и Анелка, пише "China Daily".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Mockingbird
29.08.2012 09:24

Тотнъм купят ли М.Дембеле и Дзагоев спокойно могат да са фаворити за топ 4 *smile*

KYLE_WALKER
29.08.2012 11:25

Та те в момента спокойно са си фаворити за топ 4.По-добри от тях са само Челси,Юнайтед и Сити !!! Арсенал,Ливърпул да не са по-добри в момента !!!

arsenal_king
28.08.2012 20:22

тотнъм ако вземат муса и дзагоев ще е добре за тях,но не знам дали има време за трансферите

tishowinner2
28.08.2012 19:48

Чжъ Цзюн как по дяволите се изговаря това *confused*

ARSEEENAL
28.08.2012 19:23

Дзагоев много ми харесва! Дано дойде в Англия и да успее да се „аклиматизира“!

Toddor
28.08.2012 18:52

Тоз па Ериксон кво дава акъл на Джерард бе! Стиви Джи е легенда на клуба и ще завърши кариерата си там!

Tot10ham
28.08.2012 18:52

Има много въпросителни наистина ??? Дано Тотнъм вземе Дзагоев и Муса Дембеле като ползва Бентли и Д. Джинас като разменни монети те и двамата са ни абсолютно непотребни *wink*

CR7REALMADRID
28.08.2012 19:37

Я се ... и се махни от тука бе хейтър че нервираш околните *angry**angry**angry**devil**devil*

Fabregas_boy
28.08.2012 19:28

Голям удар ще направите с Дзагоев,ще е нещо като Касорла за нас

YUNOFF
28.08.2012 19:26

Риби нещем *lol**lol**lol**lol**lol**lol*

ManUtd19
28.08.2012 19:16

Меси и Роналдо не искате ли?!