Трансферен дневник, 27 август: Кой е трансферът на Лято 2012?

18:54
Трансферен дневник, 27 август: Кой е трансферът на Лято 2012?
Вижте акцентите за 27 август, понеделник:

►Нападателят Атанас Курдов премина медицински прегледи в Локомотив Пловдив и се очаква утре да подпише договор с клуба. Резултатите от функционалното изследване на футболиста са добри, като все още се изчакват резултатите от пълната кръвна картина. Ако всичко е наред, Курдов ще подпише утре преди обед своя договор с "черно-белите".

Както е известно, Курдов е бивш футболист на Ботев Пловдив, като преди две години изигра основна роля за промоцията на канарчетата от В в Б група. През това лято договорът на футболиста с канарчетата изтече и той бе освободен от клуба.

►Днес Лука Модрич ще пристигне в Испания, за да премине медицински прегледи, преди да парафира с Реал Мадрид, съобщава официалният сайт на шпорите. Преговорите за личните условия на халфа са приключили вчера вечерта, като всичко вече е уточнено. По неофициални данни шампионите на Испания пък са постигнали договорка с Тотнъм да платят 33 милиона паунда за правата на хърватина.

►Английският футболен клуб Арсенал е предложил 15 милиона лири за полузащитника на Нюкасъл и на френския национален отбор Йоан Кабай, пише в днешния си брой вестник "Дейли мейл". Според вестника Арсенал е готов да закупи френския полузащитник до края на трансферния период, а ръководството на артилеристите в случай на отказ е готово да завиши трансферната сума.

►Треньорът на Интер Андреа Страмачони разкри, че има възможност Дъглас Майкон да напусне клуба до края на август. Вчера нерадзурите победиха Пескара с 3:0 като гости в първия кръг на Серия А, като Майкон бе аут от групата на тима.

"Ако Дъглас остане, ще съм доволен, но това е негово лично решение. Не забравяйте, че неговият контракт изтича през следващото лято", заяви Страмачони.

Както е известно, Манчестър Сити и Реал Мадрид се интересуват от 31-годишния бразилец. Доскоро интерес имаше и от Челси, но лондончани взеха Сезар Азпиликуета на този пост.

Ибрахим Афелай ще напусне Барселона до края на август, съобщи Роб Янсен, който е агент на играча.

Както е известно, бившият футболист на ПСВ Айндховен подписа с каталунците в началото на 2011 година, но през миналия сезон получи тежка травма и почти не игра.

"Ибрахим има качества да успее в Барса, но тежката травма му попречи да се наложи в отбора. В момента преговаряме с няколко отбора, които искат да го вземат под наем. За него ще е най-добре да отиде в отбор, където ще играе редовно. Разбира се, всичко зависи от ръководството на Барса, защото те ще преценят дали искат да пуснат Ибрахим в даден клуб", допълва агентът, цитиран от " Studio Voetbal".

Ювентус е на път да финализира трансфера на вратаря Рубиньо, съобщава "Газета Дело Спорт". 30-годишният бразилец ще премине медицински прегледи в Торино, преди да подпише със Старата госпожа.

Бианконерите купиха младия талант Никола Леали, който е считан за "Новия Буфон" на Апенините. От Юве са преценили, че е по-добре да дадат Леали да пази под наем в друг отбор, отколкото да го оставят да търка пейката. Същото важи и за друг класен млад вратар в тима на шампионите. Румънецът Лаурентиу Бранеску също най-вероятно ще бъде преотстъпен през настоящата кампания.

►Спортният директор на Фиорентина Даниеле Праде е поставил ултиматум на Димитър Бербатов за преминаването на българина от Манчестър Юнайтед на "Артемио Франки", пише местната преса. Бербатов трябва да реши в следващите два дни дали ще приеме предложения му договор от италианския клуб. Според информациите от Апенините, двата клуба вече са постигнали споразумение за цената на играча, която е 5 милиона евро.

Праде е притеснен, че българинът може да откаже офертата на Фиорентина за 2-годишен договор със заплата от 1,5 милиона евро на сезон, което е почти два пъти по-малко от настоящото му възнаграждение. От друга страна Съндърланд, Фулъм и Куинс Парк Рейнджърс са готови с малко по-добри финансови оферти за Бербатов, който може да предпочете да остане във Висшата лига, която познава добре, пред опцията да премине в първенство, в което не е играл никога. Ако българинът не даде отговор до сряда, Фиорентина ще се откаже от него и ще привлече Марко Бориело, с когото вече е постигната принципна договорка.

►Олимпик Лион привлече аржентинския защитник Фабиан Монсон от Ница, обявиха от френския клуб. 25-годишният Монсон, който има седем мача за националния отбор на Аржентина, подписа четири годишен договор с Олимпик Лион. Той играе в Ница от миналата година и има 8 гола в 34 мача.

"Благодаря на феновете на Ница за подкрепата. Те винаги бяха мили с мен и аз няма да го забравя", заяви бившият футболист на Бока Хуниорс и Севиля.

Като част от сделката в Ница ще играе Жереми Пиед. 23-годишният Пие подписа четиригодишен договор с клуба.
 
►Защитникът на Бордо Микаел Сиани обяви, че ще премине в италианския тим Лацио.

"Щастлив съм от трансфера си в Лацио, защото това е страхотен клуб", каза бранителят в интервю за френския телевизионен канал "Canal+" след равенството на Бордо 0:0 с Пари Сен Жермен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kukata_persie
29.08.2012 01:30

"Кой е трансферът на Лято 2012?" - като цена, качества на играча или съвкупността от двете ? За мен един от трансферните удари ако мога така да се изразя е Еден Азар, въпреки че Челси се изръсиха здраво са правата на белгиеца, но той от сега показва, че няма да се получи така както при Торес... РВП в Ман. Юнайтед - според мен той струва повече от това, което заплатиха Юнайтед, заради изтичането на договора му, много класен играч , ако не се контузи ще вкара поне 20 гола за Юнайтед този сезон ! Шинджи Кагава - човека от когото се нуждаеха Юнайтед ! Още от първич кръг в ВЛ пасна в отбора... той може да допринесе много за Юнайтед, а те заплатиха по-малко от 20млн. за Японеца, също защото договора му изтича през лятото на 2013г. !

radie17
28.08.2012 11:18

1. Еден Хазард
2. Лука Модрич
3. Перси
4. Ибра и Силва

Manelss
28.08.2012 11:53

Не е Еден Хазард а Еден Азар

peti2v
28.08.2012 09:51

На първо място безспорно е трансфера на Еден Азар в Челси. На второ за мен е трансфера на Шинджи Кагава в Манчестър Юнайтед. На трето се колебая. Реал взеха Модрич - добър играч, но и на доста висока цена. Юнайтед взеха РВП за около 20 млн, но според мен РВП е доста прехвален играч. Много е добър, вкара страхотен гол срещу Фулъм, но не е чак толкова добър, колкото приказват, а и Юнайтед имат предостатъчно нападатели - Уейн Рууни, Дани Уелбек, Нани, Бербата, Чича, а сега и РВП...

Premierleague9
29.08.2012 16:07

Нани нападател ли е бе хахахах

kris_666
28.08.2012 00:18

Челси направи най-добрия транфер - Един Азар *smile*

hala_madrid_9
28.08.2012 00:12

Според мен са Азар в Челси РВП в МАН УТД ,Модрич в Реал ,Сонг в Барса,Кагава,в МАН УТД...

SARACHEV
27.08.2012 22:06

Азар в Челси , Кагава в Ман Ю. , и мисля че също РВП това залагам можеше и Модрич в Реал ама не знам там как ще играе там няма още мач за тях *smile*

Premierleague9
27.08.2012 22:01

1. Еден Азар в Челси.
2. Шинджи Кагава в Манчестър Юнайтед.
3. Робин Ван Перси в Манчестър Юнайтед.

SARACHEV
27.08.2012 22:07

На едно мнение сме *beer* *smile*

k1r37o
27.08.2012 21:12

1.Азар в Челси ми направи много добро впечатление, определено е един от трансферите на лятото !
2. Кагава в Юнайтед - това момче, също направи впечатление, гледах мача на Юнд. и докато той не излезе от игра Юнайтед нямаха проблеми в центъра.
3. Марин в Челси също ми направи впечатление (пред сезонните мачове) жалко, че се контузи и все още не може да направи дебюта си във Висшата Лига.

ManU_FaN
27.08.2012 21:03

Трансерите на лятото са два, които се отличават РВП и Еден Азар според мен *smile* ... пояснявам, че това е мое мнение *beer**beer**beer*

Johan_Cruyff_14
27.08.2012 20:26

Под трансфер на лято се има предвид най-качествен играч или най-добро съотношение цена/класа? Ако става въпрос за първото, Азар е безспорен лидер, но ако е второто, то мисля, че Жорди Алба е отговорът - титулярен ляв бек за европейските шампиони и един от най-добрите, ако не и най-добрият на своя пост.

Johan_Cruyff_14
29.08.2012 19:46

Кой го е казал,бе? Според международната федерация по футболна история и статистика Ла Лига е най-доброто първенство в света!

Premierleague9
29.08.2012 16:12

Да и Коул е най-великия играч на света само Бертранд може да му се опре! То играчите на Челси все са най-великите а всички други футболисти са некадърни..*stop*

SARACHEV
29.08.2012 12:24

Ти много неща можеш да искаш *joking* и хората са си го казали коя е най добрата лига за това *wink*

Johan_Cruyff_14
28.08.2012 23:54

Пхахааха, ти си на 15, а ме наричаш момче. Отсега нататък искам да се обръщаш към мен с учтива форма. А Нисшата лига не се и доближава до класата на ЛА ЛИГА ЕСПАНьОЛА!

SARACHEV
28.08.2012 23:30

А ве момче разбери стига си защитавай Алба , той и отбора му са история играят в слабо лига какво ми се прави на много добър и той да дойде в Вишата лига ама не го искат там много е слаб .

Johan_Cruyff_14
28.08.2012 22:00

Когато лекенцето Ашли вкара гол на финал на европейско и попадне в идеалния отбор, да ми се обади, аз първи ще му честитя!

Juan_Mata10
28.08.2012 19:54

Ем титуляр ще е кат няма кой друг да пускат кво си мислиш,че ако имаше някой добър на поста на тоя смешник Алба,Алба щеше да играе ли *joking**joking*

Johan_Cruyff_14
28.08.2012 16:52

Затова Алба е титуляр в европейския и световен шампион, а английският дървар КОЛ обира калъфките с другите английски дървари.

Juan_Mata10
28.08.2012 16:29

Пхаха Коул е в пъти по-добър от тоя смешник Алба,а е по-добър и от Евра

Johan_Cruyff_14
28.08.2012 13:54

Най-гледаното не е, заради политиката на английските клубове да купуват азиатци. Но със сигурност е най-силното. За Меси каза върхпвна глупост, жалко, че не можеш да триеш коментарите си, иначе бих те посъветвал да го направиш. И защо да е глупост? Кой е по-добър ляв бек от Алба? Коул ли? Само Евра може да се мери с титуляра на най-добрия национален и клубен отбор, Абидал също, но не се знае как ще играе като се завърне. Не съм си поставял за цел да убеждавам никого, че съм на 45. А ти си последният човек, който може да ми казва как да разполагам с времето си, неграмотно лапе!

chelsea_marinov
28.08.2012 12:28

*lol* *lol* *lol* тоя пък и тоя не разбра ли че не разбираш от тая игра ти?Преди няколко дни ми говореше че Испанското първенство било най силното и най гледаното в света после че Меси бил по добър от Роналдо *lol*!Пък сега тази глупост за Алба *lol* ахаха ти чуваш ли се?!И как мислиш да ти повярваме че си на 50 години като ръсиш само простотии?И си по цял ден в сайта ако беше на тези години който казваш нямаше да си по цял ден в Уинър.

rooney_fen_256
28.08.2012 08:53

Шинджи Кагава - 12 млн. ...

Johan_Cruyff_14
28.08.2012 01:51

Докато аз говоря с аргументи, ти ме молиш да си сваля очилата... Усещаш ли разликата? Я ми кажи друг играч от световна класа, взет за толкова прилична сума като 14 милиона евро?

Juan_Mata10
28.08.2012 01:23

Жорди Алба не ме размивай махни каталуснктие очила моля ти се и гледай реално

blue4ever
27.08.2012 20:23

Азар в Челси.. Не го казвам като фен на отбора, но просто това момче показва страхотна класа първите мачове.. Може би и Перси в Юнайтед

Neill_88
27.08.2012 20:11

Трансфера на лятото - още е рано,но могат да се посочат: Асамоа в Юве и Азар в Челси.Два страхотни играча!

dadeds
27.08.2012 19:32

Как да кажа кой е трансфера на лятото като то още не е свършил трансферния прозорец и някой играчи даже не са изиграли и първия си мач за новия си отбор....???