Трансферен дневник, 26 август: Бербатов все по-близо до Фиорентина

18:14
Трансферен дневник, 26 август: Бербатов все по-близо до Фиорентина
Вижте какво се случи на трансферния пазар днес:

Манчестър Юнайтед може да се раздели с две от звездите си до края на август, за да балансира финансите си, съобщават английските медии. Сър Алекс е готов да продаде Луиш Нани и Андерсон, като оферти за някой от двамата ще бъдат приемани в случай, че става въпрос за суми, надвишаващи 15 милиона паунда.

Както е известно, Нани е желан от Зенит Санкт Петербург и в следващите дни ще стане ясно дали португалецът ще подпише с руския шампион. Вчера крилото дори не бе в групата на червените дяволи при победата над Фулъм.

Андерсон пък е желан от Бенфика, а от Тотнъм също наблюдават с интерес ситуацията около бразилския халф. Португалците трудно биха могли да извадят нужните пари за полузащитника, но за сметка на това шпорите ще имат нужда от подсилване в халфовата си линия.

Както е известно, лондончани най-вероятно ще продадат Лука Модрич на Реал Мадрид и са в процес на търсене на заместник на хърватина.

Броени дни преди затварянето на трансферния прозорец мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини е бесен заради провала на шампионите на пазара, съобщава "Дейли Мейл". До момента гражданите купиха само Джак Родуел от Евертън, но източници, близки до Манчини твърдят, че специалистът е искал да доведе трима футболисти на "Етихад стейдиъм", като до момента клубът не е подписал с нито един от тях.

Желанието на Манчини е било Сити да вземе Стеван Йоветич, Майкон и Дъглас Майкон. Вместо това му бе доведен Родуел, а се очаква в началото на следващата седмица и Скот Синклеър да подпише с шампионите. Твърди се, че мениджърът на Сити е в обтегнати отношения с изпълнителния директор на клуба Брайън Марууд. Манчини дори обмислял да напусне в края на сезона, ако ситуацията не се промени към по-добро.

Арсен Венгер е на път да подсили халфовата линия на Арсенал с Чейк Тиоте от Нюкасъл, съобщава "Съндей Мирър". Топчиите готвят оферта на стойност 15 милиона паунда за дефанзивния полузащитник на свраките. Тиоте ще бъде взет на "Емирейтс" като заместник на продадения Александър Сонг, който през миналата седмица подписа с Барселона.

Свраките бяха близо до това да се разделят с Тиоте още през миналия януари, когато Челси и Манчестър Сити се интересуваха от играча. Полузащитникът получава по 40 хиляди паунда седмично на "Спорт Дайрект арена", като се очаква да му бъде предложена по-изкусителна оферта от страна на артилеристите.

Димитър Бербатов е договорил личните си условия с ръководството на Фиорентина и през седмица ще подпише с тима от Серия А, твърдят медиите на Ботуша. Българинът е решил да приеме офертата на виолетовите, които са показали най-голямо желание да го имат в състава си. Трансферният експерт Николо Чекарини разкрива, че в следващите дни Берба ще лети до Флоренция, за да финализира трансфера.

Фиорентина трябва да постигне уговорка и с ръководството на Манчестър Юнайтед за нападателя. По последни данни, червените дяволи искат пет милиона паунда за голмайстора на Висшата лига от сезон 2010/2011. Ако подпише с виола, Берба ще има възмжност да заформи дует в атака със Стеван Йоветич, който вчера два гола при победата с 2:1 над Удинезе в среща от първия кръг на италианското първенство.

"Наистина уважавам футболисти, които ясно искат да играят за нас и това винаги ми е оказвало влияние, когато трябва да се реши кой да вземем. Обратното също важи, защото, ако чуя, че играч вече не е влюбен в Юнайтед и гледа някъде другаде, аз винаги ще му помогна да намери вратата", заяви мениджърът на Манчестър сър Алекс Фъргюсън, нажежавайки обстановката преди затварянето на летния трансферен прозорец.

Някои от нападателите на червените дяволи са спрягани за трансфер като Бербатов е основен фаворит да напусне клуба. Самият Митко обаче редица пъти е казвал, че обича Юнайтед и иска да се раздава за тима. Тук тезите на Бербо и САФ се пресичат, а къде се получава разминаването?

Посланието може да бъде и към Нани и Рууни, звездите също в един момент показаха хладни чувства към Манчестър.

Старши треньорът на Фиорентина Винченцо Монтела заяви, че до дни отборът ще бъде подсилен от нов нападател. Почетният президент на виолетовите Андреа Дела Вале потвърди думите на треньор и намекна, че фамилията на новия нападател започва с буквата "Б".

Италианските медии веднага оформиха списъка с кандидатите: Димитър Бербатов, Никлас Бендтнер и Марко Бориело. Според информациите най-вероятното ново попълнение е Димитър Бербатов, който вече е постигнал споразумение с ръководството за личните си условия и очаква зелена светлина за трансфера от Манчестър Юнайтед.

Бившият нападател на английския национален отбор по футбол Майкъл Оуен, който през юни бе освободен от Манчестър юнайтед, се надява да си намери нов отбор в Англия да края на летния трансферен период. Това съобщи 32-годишният Майкъл Оуен днес в интервю за радио Би Би Си.

"Аз имам контакти с няколко клуба и очаквам в най-скоро време да облека нова фланелка", каза Майкъл Оуен, който има 89 мача с фланелката на английския национален отбор, в които е отбелязал 40 гола.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

gero_mrusnika
27.08.2012 09:33

Юнайтед сасипаха Бербо той бе един от най класните играчи в света а щ го вижте сега от почи чяла година не е докосвал футболна топка

lafferty
26.08.2012 23:34

По-добре във Фиорентина отколкото в Зенит. Гледам доста мачове от руското първенство и поне за мен е с класи под италиянското. Успех Берба!

Deco_Sneijder
26.08.2012 19:45

ОФИЦИАЛНО*lol*жон оби Мигел е играч на Манчестър Юнайтед! *smile*

Mukovd
26.08.2012 20:29

той го е прочел в уикипидия и почва да ръси наляво надясно.


26.08.2012 20:11

Майтапи се не сцепи ли *lol*

Mukovd
26.08.2012 20:00

каде го четеш това ?

BlueHeaven
26.08.2012 18:53

Стига с тея спекулации около. Бербо. .. Къде ли не го пращахте - то не беше Зенит, Арсенал, Милан и т.н. Накрая най-вероятно ще продължи да търка пейката и просто ще изчака края на договора му *smile*

NaskoLampard
26.08.2012 18:30

Не ми се вярва много да е Бербо , според мен или Бендтнер или Бориело , защото Бербатов няма да се съгласи на толкова ниска заплата , а другите двама си играят в Арсенал(Съндърланд под наем) и Бориело на такава заплата която ще им плащат и в Фиорентина !! *smile*