Трансферен дневник, 25 август: Бомбите на деня идват от Острова

18:18
Трансферен дневник, 25 август: Бомбите на деня идват от Острова
Вижте акцентите за 2 5 август, събота:

Треньорът на Локомотив Пловдив Емил Велев - Кокала заяви, че иска Георги Иванов - Гонзо да играе за смърфовете, съобщава "Меридиан мач". "Гонзо е добре дошъл на "Лаута". Говоря съвсем сериозно, ще ни свърши чудесна работа, ако е във форма", обясни Велев.

Нападателят Костадин Башов е вече играч на Литекс. Футболистът изкара двуседмичен пробен период при оранжевите и бе харесан от наставника Христо Стоичков, след което се стигна официално и до договор за 2 години. Башов, който през последните 6 сезона се подвизаваше в първенствата на Гърция и Кипър, се качи на лагер със съотборниците в ловното стопанство Бялка и не е изключено треньорския щаб да го включи в групата за съботния мач с Миньор Перник.

"Радвам се, че нещата се развиха благополучно и подписах. След няколко сезона навън, това е един вид ново предизвикателство и е хубаво, че го започвам с класен клуб като Литекс. Благодаря за доверието на треньорите и ръководството. Ще се опитам да го оправдая с голове и да помогна с моя опит на младите момчета", сподели новото попълнение на оранжевите.

Президентът на италианския футболен клуб Торино Урбано Кайро отрече за интерес към българския нападател Валери Божинов. Кайро призна в интервю за "Ла Стампа", че отборът търси подсилване на атаката преди края на летния трансферен прозорец, но Божинов не e сред набелязаните за привличане играчи.

"Никога не сме искали Божинов. Търсим нападател, който може да пасне по-добре на отбора", коментира Кайро.

Според информации, други три италиански клуба Пескара, Верона и Катания, както и гръцкия Олимпиакос искат да привлекат българина. Божинов има договор с португалския Спортинг Лисабон, но не влиза в сметките на спортно-техническото ръководство и си търси нов отбор.

Морис Еду е новата придобивка на английския Стоук Сити, съобщиха от клуба. 26-годишният американец пристига на "Британия Стейдиъм" с трансфер от шотландския колос Рейнджърс срещу неразкрита сума. Дефанзивният полузащитник ще премине медицински прегледи през този уикенд и ще подаде молба за разрешение за работа в страната.

Нападателят на Атлетик Билбао Фернандо Йоренте е решен да премине в друг отбор. Испанският национал е информирал ръководителите на баските за намерението си да подсили италианския шампион Ювентус, разкрива "АС". Звездата на лъвовете отново не пожелал да поднови договора си с Атлетик Билбао и декларирал, че ако не го пуснат в Торино, след края на сезона ще подпише със Старата госпожа като свободен агент.

Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов премина официално в руския Кубан Краснодар, съобщи спортният директор на клуба Сергей Доронченко. Бившият футболист на Литекс сложи край на кариерата си в турския Газиантепспор и до броени часове ще парафира контракт с новия си отбор. В момента 24-годишният българин се намира в Краснодар, където скоро се очаква да премине медицински тестове и да се обвърже с жълто-зелените.

"Работата около трансфера на Ивелин Попов ни отне много време и сили. Преговорите бяха доста сложни. Затова съм радостен, че този процес приключи успешно. Ивелин се намира в разцвета на силите си, има и доста международен опит. Той е  капитан на България, което говори много. Треньорът Юрий Красножан оцени високо това попълнение, което несъмнено ще ни помогне в решаването на турнирните задачи", заяви Доронченко пред сайта на клуба.

Ръководството на Милан може да предприеме изненадващ ход дни преди затварянето на трансферния прозорец. Росонерите обмислят да отправят оферта към Арсенал за Денилсон, който в момента играе под наем в отбора на Сао Пауло, съобщава "Скай Спортс". Според изданието, в договора на 24-годишния футболист с бразилския гранд има клауза, която позволява на топчиите да замразят заема му и да го продадат на друг отбор.

Мениджърът на Жулио Сезар Киа Йорабчиан призна, че клиентът му е пред трансфер в английския Куинс Парк.

"Трансферът на Сезар в Куинс Парк е много вероятен. В момента водим преговори и напълно възможно е той да премине в английския тим", заяви импресариото, цитиран от "tuttomercatoweb.com".

Английският футболен клуб Съндърланд привлече крилото Адам Джонсън от Манчестър Сити. 25-годишният английски национал, който има 11 гола в 73 мача за гражданите, подписа четиригодишен контракт. Според медиите трансферната сума е около 10 милиона лири. Джонсън е четвъртото ново попълнение на Съндърланд след Стивън Флетчър от Уулвърхямптън, Карлос Куеляр от Астън Вила и Луи Саха от Тотнъм.

Ливърпул се договори с Реал Мадрид за привличането на Нури Шахин, съобщи официалната интернет страница на английския клуб. 23-годишният турски национал ще играе под наем за един сезон на "Анфийлд". Футболистът ще премине медицински прегледи, след които ще подпише контракт с мърсисайдците и ще се присъедини към тренировъчните занимания на новия си отбор. Финансови подробности по трансфера не бяха разкрити. Медиите на Острова твърдят, че седмичната заплата на Шахин ще е 11 5 хил. паунда.

5.html" target="_blank">След серия от продължителни преговори английският гранд Челси финализира привличането на Виктор Мозес от Уигън. Лондончани не оповестиха детайли по трансфера, но според британските медии стойността на сделката между двата отбора възлиза на 9 млн. паунда. Смята се, че с привличането на Мозес сините са похарчили близо 80 млн. паунда за нови попълнения през това лято.

Камерунският полузащитник Жан Макун премина във френския тим Стад Рен под наем за един сезон от Астън Вила. 29-годишният Макун премина в английския клуб през 2011-та година от Олимпик Лион след 10 години във френския футбол. През миналия сезон халфът игра под наем в гръцкия Олимпиакос. Макун ще замени в Стад Рен норвежкия халф Александър Тети, който премина в Норич Сити.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Deco_Sneijder
25.08.2012 19:16

Трансфер на деня-Адам Джонсън в Съндърланд-страхотен трансфер направиха черните котки,бърз,млад и обещаващ,Сити могат само да съжеляват,че изпускат такъв играч *smile*.Рикардо Карвальо вече е играч на КПР,къде е новината? *smile* Ако и Жулио Сезар за играе в КПР,сформира се страшен отбор на пръв поглед...но само така изглежда.. *smile*


25.08.2012 19:19

Ехеее смятай и със Карвальо кво ще става ,ако се сработят може и да маЧкат яко

NaskoLampard
25.08.2012 18:25

Браво на Съндърланд очаквам този сезон да са в борбата за класиране в Лига Европа !!! *smile*