Феро: Очаквам труден мач и победа в неделя

14:02
Феро: Очаквам труден мач и победа в неделя
Старши треньорът на Ботев Пловдив Ферарио Спасов говори пред медиите два дни преди двубоя с Черноморец Бургас от третия кръг в първенството. Той призна, че очаква двубоят с бургазлии да бъде труден, но успешен за жълто-черните. Ето какво каза наставникът на Ботев пред журналистите:

- Подготовката ни през седмицата бе съобразена с противника, който срещаме. Анализирахме допуснатите грешки с Левски. Предстои ни още един труден мач срещу традиционно добър отбор. Разработихме доста варианти в офанзивен план, защото Черноморец играе доста компактно и добре организирано. От нас се иска да отговорим на този стил и да намерим начин да спечелим двубоя. Прогнозите сочат, че времето ще бъде много тежко за игра. Въпреки това вярвам, че на трибуните отново ще има много наши привърженици, а ние трябва да ги зарадваме с мотивирана и добра игра в жегата. Оптимист съм за този мач и излизаме да го спечелим.

- Какво е състоянието на Артур?

- Той имаше проблем, но пропусна само една тренировка в сряда сутринта. Вече е добре, тренира нормално, така че към този момент всички са здрави и нямаме кадрови проблеми.

- Наясно ли сте със състава?

- Възможно е да настъпят промени в състава и да се появят хора, които не са започвали мачовете досега. Ще избирам състава с оглед стила на Черноморец. Разработваме няколко варианта и ще преценим на кой от тях ще се спрем. Окончателния вид на състава ще го избистрим в последните две тренировки.

- Каква ще бъде ролята на Вандер срещу Черноморец?

- Позицията, на която започна Вандер срещу Левски ни създаде проблеми в дефанзивен план. Той обаче направи и хубави неща на терена, като най-сериозното му избухване бе при гредата, точно, когато мислихме да го сменим. След това той направи и грешката при третия гол, когато воден от играта не прецени правилно ситуацията. Вандер е много добър футболист, който може да изригне във всеки момент. Тази грешка няма да му попречи да продължи да играе за нашия отбор.

- Много ли бяха грешките на отбора в мача с Левски?

- Поредица от грешки в дефанзивен план доведе до предимството на Левски, на което бе трудно да реагираме, въпреки че бяхме близо до обрат. Няма смисъл обаче да говорим повече за този мач, той вече е приключил. Направихме разбор, видяхме и анализирахме грешките, като това се случи с дейното участие на футболистите. Тяхното отношение и активността им в разбора ме радва. Най-важното е да си извличаме поуките от мачовете, защото както знаете сме нов отбор и трябва да се развиваме.

- Ботев има доста национали в школата. Следите ли какво се случва в академията?

- Трима от набор 96 започнаха да тренират с нас. От набор 94 и 95 имаме пет момчета, които са постоянно с отбора. Така, че 7-8 футболисти от школата на този етап са достатъчни. В момента е невъзможно да следя мачовете на отборите от школата, защото често часовете им съвпадат с времето, в което ние тренираме, а и разстоянията са големи. Сашо Димитров ще присъства на мача на 19-годишните с ЦСКА. В момента сме разпиляни и докато не стане базата в Коматево ще бъде така, което затруднява работата в това отношение. Все пак с Николай Киров поддържаме ежедневна връзка и говорим доста.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация