Евиан – Лион, загубен

13:05
Евиан – Лион, загубен
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров продължават станалата вече традиционна рубрика - "Прогнозите на специалиста".

Тя се обновява всекидневно и съдържа прогноза само за един мач, под заглавието "Залог на деня".

Мачовете, за които намирате прогнози в тази рубрика, ще бъдат както от популярните европейски първенства, така и от по-екзотични футболни страни, но задължително ще се съдържат в предварителната програма от Играта на Winner.bg.


Статистика:
м. Август: 10 познати от общо 22 мача - 45.5%

► Залог на деня за 24.08.2012 г.



На временния лидер във френския елит в този кръг му предстои среща с един доста удобен съперник. Евиан Тонон освен, че е загубил всичките си срещи с Лион, независимо дали е бил домакин или гост, стартира този сезон с две поредни поражения. През миналия Евиан беше един от двата тима с най-много поражения пред собствена публика, а категорично беше отборът допуснал най-много попадения на собствения си стадион - цели 29. Въпреки това домакините се спасиха от изпадане, но този сезон изглежда битката за запазване на елитния им статут ще бъде доста по-трудна.

Евиан свали драстично нивото си сега спрямо изминалия сезон, докато Лион сериозно го завиши. Гостите стартираха сезон с шест точки от два мача и ако спечелят тук и в следващите два кръга ще имат страхотен шанс да се окажат с пълен актив от 15 точки след пет кръга. След днешното гостуване на Лион му предстоят две домакинства - на Валансиен и Аячо, а ПСЖ все още няма победа, а в този кръг ще бъде домакин на труден съперник, какъвто безспорно е Бордо. След домакинството си на Бордо, ПСЖ гостува на Лил и приема Тулуза. Ето защото тази среща е възлова за Лион. Победа днес за гостите може да се окаже страхотен трамплин за тях, поне що се отнася до срещите от първия дял на кампания и с още три точки тимът  може да се превърне от основен конкурент на ПСЖ за титлата в основен фаворит за шампион. Колко и да е рано за подобни сметки, то звездната селекция на ПСЖ и афишираните амбиции от тяхна страна определено придават доста сериозна мотивация и в отбора на Лион. Той от своя страна е принуден да се представя доста постоянно и да не изпуска точки срещу съперници, които определено са под нивото му, какъвто е днешният. Началото на сезона също беше доста обещаващо и затова, още повече при подобна ставка, е задължително дасе опита двойка.

Прогноза: 2 - коефициент - 2.20

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари