Медиите на Острова отново жестоки към Бербатов, бил най-слаб срещу Порто

11:34
Медиите на Острова отново жестоки към Бербатов, бил най-слаб срещу Порто
Българинът Димитър Бербатов и бразилският халф Андерсон са били двамата най-слаби футболисти на Манчестър Юнайтед във вчерашния мач с Порто, според пет от най-авторитетните британски медии.

Капитанът на България Бербатов бе на терена до 68-а минута, когато бе заменен от Луиш Нани. Нападателят беше в основата на много от опасните атаки на своя тим, като и в тази среща Димитър се връщаше почти до центъра на терена, за да взима и разпределя топката към своите съотборници в нападение. Въпреки очевидното раздавана на терена, пресата на Острова не пожали откъм критики сънародника ни.

Андерсон бе незабележим през по-голямата част от двубоя, но свърши доста черна работа, заедно с Майкъл Карик.

Ето как отделните английски издания оцениха българина в Манчестър Юнайтед:

"Сън": Бербатов - 5. Най-високата оценка е за Кристиано Роналдо, който е получил 8, Андерсон също е получил 5 от това издание. Останалите играчи на Юнайтед са със седмици.

"Телеграф": Бербатов - 6. И тук Роналдо е над всички "червени дяволи" и е получил 9. Андерсон е единственият друг играч на тима, оценен с шестица. Останалата част от Юнайтед си поделят едно "стабилно седем".

"Гардиън": Това издание е било най-жестоко към представянето на Бербатов. Българинът получава 5, като всички други от Манчестър Юнайтед са с по-висока оценка от него.

"Манчестър Ивнинг Нюз": Вестникът, известен с пристрастията си към Манчестър Сити, е определил Бербатов, Андерсон и Гигс за тримата най-слаби в лагера на "червените дяволи". И тримата са получили шестици. Странното при оценките на това издание е фактът, че Видич, Фърдинанд и Ван Дер Саар са оценени по-високо от Кристиано Роналдо, който вкара прекрасното попадение, класирало момчетата на Фърги на полуфинал.

"Скай Спортс": Авторитетната медия дава на Бербо седмица. Феновете в този спортен сайт, които имат възможност да дадат своя оценка, са поставили на българина 6.6. Роналдо и Уейн Рууни тук си поделят първото място с осмици.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Aeonflux
16.04.2009 21:50

Щом въпросните медии дават такива оценки,нека излязат и да играят 90 минути и после ние да ги оценим!

vankata73
16.04.2009 21:40

Моля да ме извините,но искам само да припомня първите 2 години на Бербатов в Леверкузен,колко му беше трудно да се пребори с Улф Кирстен,но накрая се наложи.Стана звезда игра финал за ШЛ срещу Реал и всички в Германия го признаха.В Тотнъм също трудно тръгна,но и там се наложи 2-та година.А да не говорим в ЦСКА какъв беше в началото,когато плачеше след един мач,че феновете на ЦСКА го освиркваха,но и там успя ,за да стигне до един от великите клубове на Европа. Да му дадем шанс да покаже големите си способности.

MeToDueB
16.04.2009 21:06

така е, защото Тотнъм са отбор. Неслучайно доста дълго време бяха с най-много реализирани голове, защото действат като отбор. Ако Киин е вкарал гол примерно, при следваща възможност ще подаде на Бербатов да вкара, а това в Юнайтед никога няма да се случи. Там всеки се мисли за звезди, всеки се лакоми .. не е отбор това за мене ..

vvaldino
16.04.2009 21:02

както и да филосостваме факта си е факт ,бербатов беше по добре в тотнъм а в манчестър роб. *wink*

MeToDueB
16.04.2009 20:01

точно, защото се стремят да играят бързо, когато го няма Бербатов, точно за това няма да са най-силния отбор ! Най-силния отбор в Света е Барселона, именно за това, че задържа цял мач топката, че владее играта и не дава шанс на съперника да разиграва топката и да създава атаки. Това е футбола (поне за мен), аз това харесвам. Отборна игра, пасове и разигравания цял мач, а в Юнайтед на преден план е лакомията .. и тая бързина не е ефективна, защото точно след нея, следват контра атаките на противника и опаснистите към вратата на Манчестър. Аз харесвам играта на Бербатов, искам да вкарва голове, но като няма такъв футболист, който да умее да разиграва така топката в Юнайтед, се примирявам с това, че по-рядко ще го виждам на стрелкови позиции.

pappi
16.04.2009 16:02

MeToDueB ,не си права според мен!!!Да,нападател е и трябва да бележи,но това че е върнат по-назад,за да организира играта,не променя мнението ми!!!Не съм толкова ограничен и съм забелязал какво изисква сър Алекс от него....и мисля,че пак не се справя!!!Ок,задържа топката,но го прави убивайки скоростта в атаките---а Манчестър е отбор,който сме свикнали да играе на скорост и с бързи разигравания,а не като Барса или Реал да мачкат топката цял мач!!!Не мисля,че се справя с организирането на атаки или с откриването на свободни пространства толкова добре!!!Това са го забелязали и специалистите в Англия...за това му дават слаби оценки!!!Дано обаче навлезе поне малко във форма,че е необходим на националния

VasilGeorgiev
16.04.2009 15:00

Тия малумни ли са? Бербатов излезна в 70мин, а беше избягал над 7км, и имаше 80% успеваемост на пасовете. Какво му е слабото представяне немога да разбера?

MeToDueB
16.04.2009 14:55

Не можеш да кажеш нищо лошо за Мартин и Стилян, защото от тях не очакваш голове, а разигравания и асистенции. Забравяш, че Бербатов е нападател и гледаш по-реално на нещата, а именно, че той има нова задача, да играе по-назад и всяка топка да минава през него, да организира атаката и т.н и ще имаш други изказвания за Бербатов и ти и английските медии и всички ..

pappi
16.04.2009 14:38

*lol* Много глупави са изказванията,че само левскарите критикуват Бербо!! ахаххаха...ми значи футболните критици в Англия са левскари ли??? *wonder* Аз лично го критикувам,защото не ми харесва как играе и защото мисля,че не е за Манчестър и съм го казвал от много отдавна това !!! Може да съм левскар,но когато наш играч излезе в чужбина,не ме интересува от кой отбор е бил---дали ЛЕВСКИ,дали цска,дали Литекс и т.н. ...гледам на тях като на играчи *thinking* Лоша дума за играта на Мартин Петров и Стенли не мога да кажа,даже са ми сред любимите футболисти *wink* Но Бербо в отбор с такива играчи,просто ще си остане един посредствен футболист !!! Вече не бележи развитие,а спад в играта си през последните месеци........а пък и самочувствието,което събра му пречи в националния да играе на ниво !!!!

eli4
16.04.2009 14:33

абе вие критикувате бербатов бил най- слаб.Добре отк1де идва тая оценка на Рууни-8, като за цял ма4 не сам го запомнил с ни6то няма6е нито едно полойение,ни6то не нарави ,а има оценка мн по-висока от на бербатов.аз мисля 4е Бербатов направи повече за 68 мин. отколкото Рууни за 90.

bokluka
16.04.2009 14:23

То е ясно че в голям отбор като Манчо е трудно да си навърха сред такива играчи ... аз лично не мисля че е бил най-слабия ... те много го ритаха ... а и се пак той няма кой знае каква физика така че не му се сърдете ... квото може тва прай ... Като цяло мача с порто не беше кой знае колко силен за манчестър така че няма как да е бил силен за берба ...

Futbulfen
16.04.2009 14:19

А хора като вас барбилизците се излагат на всяка тема за него *joking* ..окей радайте му се,гледайте му бавната скапана игра и се гордейте че е минал през синефермата.

Stanleypk
16.04.2009 14:18

Говеда прости,като не разбирате от футбол-пасете си тревичка и лежте в обора!!!

MeToDueB
16.04.2009 14:13

alex между другото си прав .. едни критикуват Бербатов, защото са левскари, други защото са бедни .. а трети, защото си нямат друга работа.

ZeroCold
16.04.2009 14:12

Еми БЕШЕ най-слаби, сигурно за това го казват медиите. *joking*

alex_su
16.04.2009 14:10

АВЕ ЕЙ!!!Тъпи говеда,стига сте мучали против Бербатов.Той е много добър играч.Вас ви е яд че нямате 1 пробил говедар в Европа.А Бербо,Мартин,Стилян и много други си правят супер кариери,и то с качествени отбори.Само ЦСКА

biznesmen
16.04.2009 14:06

Бербатов е бавен като играч,забавя играта не е за МАН Юнайтед може да отиде в някой по-малък отбор като Интер например

MeToDueB
16.04.2009 14:00

Стила на игра му е съвсем друг от на Нистелрой, Рууни и Тевес. Нистелрой е голмайстор, но това не значи, че е добър и в подаванията, Тевес е добър в тичането, но в нищо друго, а Бербатов е играл ролята на голмайстор в Тотнъм, сега играе ролята на организатор на играта на Манчестър, но няма кой да го оцени .. Сър Алекс и Манчестър поне са го оценили и са видяли положителното, когато той е на терена, другите не са важни *wink*

MeToDueB
16.04.2009 13:59

Не виждаш ли, че когато Бербатов е на терена, отборът комбинира постоянно и владее играта .. а когато излезна в 68-мата и отбора спря да разиграва, затвори се в собствената си половина и Порто владееше инициативата. Абстахирайте се от това, че е нападател (казах го и в миналото мнение). Сър Алекс му е дал задача, да разиграва топката и да играе по-назад, а не като нападател, какъвто беше в Тотнъм. Просто няма такъв човек в Юнайтед, повечето са лакоми футболисти, без Бербатов не разиграват, бият от далече някакви безобразни удари и т.н .. Сър Алекс е по-голям специалист и от тебе и от мене и със сигурност вижда тия неща, пък вижда и други .. и за това е преценил, че с Бербатов е по-добре отколкото с Тевес. Тевес тича много, но да тичаш, като муха без глава не става .. нито може да даде 2 точни паса, нито да задържи топката .. нищо .. а това Бербатов го може. Иначе и на мен ми се струваше на моменти, че не тича много, но след, като излезна видях 7 километра и 230 метра и останах изненадан.

Futbulfen
16.04.2009 13:52

Добре бе MeToDueB все повече си мисля,че малко останахте тия дето защитават барби и не защото ние не сме българи,в което ни обвинявате..ами защото просто гледаме реално.Бербатов не е за Юнайтед и присъствието му дори е отегчаващо за феновете на червените дяволи.Свикнали сме да гледаме един силен Юнайтед с остри слизания по крилата,бързи комбинации и себераздаване от всеки един футболист..къде е сега тази игра?! С барби отбора играе бавно,мудно особено през центъра,повече прилича на симфония на Бетовен отколкото на някакъв футбол и вместо да се раздават 11..те са 10 и една кукла някъде там отпред *sick* Бербатов има качества,но те не са за Манчестър Юнайтед.Виж как се представяше в Тотнъм,въпреки че за мене и там обираше лаврите на Роби Киин,който го напраи голмайстор.Юнайтед винаги е разполагал с прекрасни нападатели,истински майстори и някак не върви барби да бъде сравняван с имена като Кантона,Рууд Ван Нистелрой,Рууни и Тевез..смешно е!!!

MeToDueB
16.04.2009 13:36

Няма да го сменят .. пак си говорите глупости и гледате на футбола по някакъв много странен начин. Сър Алекс много добре знае, че е по-добре с Бербатов, отколкото с Тевес или който и да било, защото само, когато Бербатов е на терена, топката се разиграва и Манчестър владее инициативата. Задачата му е съвсем друга .. абстрахирайте се от това, че е нападател .. и гледайте малко реално на нещата и футбола. Той нямяше грешен пас и всяка топка минаваше през него, а това, че не е вкарал гол не е важно, когато отборът печели. Сър Алекс много добре е преценил, знае и няма да замени Бербатов с никой в такива важни срещи, защото само Бербатов може да направи стила на игра на Манчестър печеливш, стил в който топката да се владее, да се разиграва и да се откриват празни пронстранства за извеждане на играчи от втора позиция.

bg_666_
16.04.2009 13:33

някой може ли да ми каже как и каде да гледам запис (повторение) на мача от снощи. тенкс *wonder*

Onravota
16.04.2009 13:32

Фен съм на Бербатов,но ако това момче не се "събуди",скоро ще започнат да го сменят по-рано и въобще не е далече времето,когато изобщо няма да играе в официални мачове!

MeToDueB
16.04.2009 13:30

Всяка топка минаваше през него, а след като излезна Манчестър не можаха да направят 2 точни паса и въобще не разиграваха, а до последно играха на зъби и нокти в собствената си половина. Бербатов очевидно имаше другия оказания от Сър Алекс, други всмисъл не на нападател, който да седи в пенала и да очаква пасове на съотборниците му, а задачата му беше да се включва във всяко разиграване, да успокоява топката и Манчестър да владее повече топката с негово съдействие. ТИя на острова определено очакват, като видят 9ти номер нападател единтвено да отбелязва голове, но задачата му беше друга ..

poznavam
16.04.2009 13:27

Добре защо не млъкнете!Нима едни тъпи скапани журналисти или ние зрителите разбираме играта повече от Сър Алекс! Що не си играете Фифа 2009 и не млъкнете!!! Берба ти си най - добрия!!!

pappi
16.04.2009 13:13

Изненадващото за мен е,че и Андерсон е получил слаби оценки,а според мен беше по-добър от Карик *thinking* ! За Бербо е ясно,че е най-слаб....няма важен мач или дерби за Ман Юн,след който да не са написали,че е най-слеб !! Имаше 3-4 прилични мача срещу Мидълзбро,Болтън и Сток С и това е !!! *stop* А коментарите на някои тука,че ония специалисти в Англия не разбират от футбол,са направо смешни *lol*

tamplier
16.04.2009 13:06

Играта на Бербатов вчера си беше трагична.Няма нищо странно в оценките на английската преса,струва ми се даже е малко снизходителна.Контузиите на Бербатов нямат нищо общо със слабите му игри.Той просто не е за клуб като Ман.юн.,това го виждат всички.Мен лично ме дразни много, отношението му към националният отбор,след този прословут трансфер.Време е да слезе на земята,за да е една величина постоянна-трябва и усилие.

denso_90_vn
16.04.2009 12:59

bacardy_breezer ---> за жалост не си само ти ! свърши се снего . тий в Тотнам по добре беше и по голяма звезда беше там а със Кийн бяха тандем убиец ! сега няма тази слава ! жалко много жалко

vanko88
16.04.2009 12:54

Роналдо -9
Рууни -8
Гигс -8
Берба -7
Андерсон -7

nane
16.04.2009 12:39

това беше поредния слаб мач на митко, надявам се това повече да не продалжава

bacardy_breezer
16.04.2009 12:38

Само аз ли почвам да усещам ,че Бербатов бавно залязва?Мисля ,че кариерата му вече ще върви само на долу , преминаването му в Юнайтед беше ОГРОМНА грешка ...

Marine_pz
16.04.2009 12:15

Мисля 4е Сър Алех Трябва да пуска по 4есто Андерсон тои мн се раздава за отбора

denso_90_vn
16.04.2009 12:14

не го ли видяхте какъв е снощи ! какви положения изтърва ! *sad*

roblez
16.04.2009 11:52

айде стига много жестоки били Бербатов е най големия провал за сезонаа *stop* *thumb_down*

xumuk
16.04.2009 11:47

които е писал тия коментари в пресата в англия наистина си няма и представа от играта.85 % от пасовете на Бербатов бяха то4ни,Андерсон спе4ели по4ти вси4ки единоборства,едва ли има6е някои които отне пове4е топки от него.кво да кажа за Роналдо-освен гола не направи кои знае какво и немисля 4е бе6е наи добрия в отбора на Юнаитед

angel_hi
16.04.2009 11:42

Мн контузии има Бербатов не е мн във форма не трябва чак толкова да бъде критикуван нали Манчо продължиха има време да покаже таланта си Бербата има мач за Фа къп с Евертън с Помпи и тн.

wba
16.04.2009 11:39

Важното е ,че Манчестър продължиха.Ако не бяха-тогава щяга да са големите критики