И третият кръг върви към тв затъмнение

10:08
И третият кръг върви към тв затъмнение
И третият кръг на "А" група потегли към тв затъмнение въпреки оптимистичното раздвижване в началото на седмицата информира "Труд".

Засега е ясно - официалната оферта за тв правата на първенството не надхвърля 3,5 млн. лв. С воля отвисоко обаче се събират още 1 млн. лв. Клубовете държат на общо 5 млн. лв. Успоредно се обещават 500 000 лв. за тв правата за купата, като парите бъдат осигурени в близко бъдеще. До вчера следобед окончателно представяне на въпросния вариант обаче не изникна.

В контакти по телефона началници на десетина клуба плюс други фактори във футбола и БФС се консултираха безспир и разменяха информация. От централата накрая обобщиха - трябват още няколко дни за фиксиране на варианта. Разбирай - за изваждане на пари, които биха ощастливили "А" група.

Никой не изключва експресна развръзка в рамките на ден-два. Но поне юридически погледнато, времето не достига за осигуряване на тв излъчване на двубои в събота или неделя.

Обсъжда се обаче соломоновско решение. Дори без официален договор и на базата на принципно предварително споразумение клубове да бъдат помолени да пуснат камери на 2-3 мача. Става въпрос поне за мачовете на Монтана - Левски и ЦСКА - Локомотив Пловдив, а евентуално и за Ботев Пловдив - Черноморец Бургас.

"Твърдо държим на 5 милиона лева - отсече Константин Баждеков, изпълнителен директор на Левски и фактор в тв преговорите в последните години. - Призовавам, ако и в третият кръг не се излъчват мачовете, отговорните институции да задействат спешно вариант, при който клубовете сами да продават тв правата си. Разберете, ние имаме задължения по договори със спонсори и рекламодатели, които биват ощетявани при липса на телевизионно излъчване. И сме в правото си евентуално да търсим обезщетение при продължаващо положение на "безтеглевност". След като има проблеми за колективно споразумение, защо да има пречки за персонални споразумения на клубовете? Ами така ние сме поставени между два огъня..."

За мача Левски - Ботев (3:1 в неделя) Баждеков добави: "Искам да изкажа благодарности към ръководството на Ботев и неговите фенове, че се държаха пристойно на нашия стадион. Получи се истински, стопроцентов, празник за футболната игра, за което помогнаха и двете агитки. Нямахме никакви проблеми."

Билетите на Ботев донесоха 14 000 лв. приход на Левски - 1/4 от местата, продадени за мача.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

NaskoLampard
22.08.2012 10:38

За отборите е по добре да не ги дават по телевизията , защото определено повече хора сега ходят на мачовете , както и за съдийте е по добре , защото не могат да бъдат наказани в нещо като няма доказателство *lol* !!!