Ла Коруня се завърна с победа в испанския елит

09:17
Ла Коруня се завърна с победа в испанския елит
Рики и Нелсон Оливейра помогнаха на Депортиво Ла Коруня да се завърне ударно в елита на местния шампионат, след като дългоочакваният мач срещу Осасуна завърши при резултат 2:0 на "Риасор".

Друг новак в елита - Реал Валядолид, започна сезона с 1:0 над Сарагоса. Райо Валекано победи със същия резултат Гранада, но по далеч по-драматичен начин. Столичният клуб не успя дълго време да се разпише във вратата на гостите си, но го направи в петата минута на добавеното от съдията време след точен изстрел от пряксвободен удар на Роберто Трасхорас.

На зажаднелия за елитен футбол "Риасор", Депортиво не успя да вкара през първата част и остави развоя на мача за след почивката. В 53-та минута Рики направи впечатляващ спринт по десния фланг на атаката и преодоля с удар в близкия ъгъл вратаря Андрес Фернандес, с което компенсира за изпуснатата лично от него дузпа минути по-рано. Възпитаниците на Хосе Луис Олтра бяха притиснати от съперника си в следващите минути и трябваше да потреперят, но в добавеното време Оливейра се възползва от контраатака и прехвърли Фернандес за 2:0.

Освен Валенсия, само "Супер Депор" успя да спре доминацията на Реал Мадрид и Барселона за последните 16 години в испанското първенство. Отборът от Ла Коруня беше и редовен участник в евротурнирите до изпадането си във втора дивизия през 2011 година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари