Класически разстрел за Виляреал в Лондон

23:44
Класически разстрел за Виляреал в Лондон
Отборът на Арсенал победи с 3:0 тима на Виляреал на стадион "Емирейтс" в Лондон, в среща реванш от 1/4-финалната фаза на Шампионската лига. Двубоят беше наблюдаван от около 60 хил. зрители и бе ръководен от главния съдия Волфганк Щарк от Германия.

Нападението на "артилеристите", съставено от Емануел Адебайор, Робин Ван Перси и Тио Уолкът, се представи изключително силно и създаде много проблеми за защитата на гостите.

Първото попадение за домакините падна в 10-а минута когато брилянтно подаване на Сеск Фабрегас изведе Тио Уолкът сам срещу Лопес и крилото реализира след техничен прехвърлящ удар. Лондончани можеха да стигнат и до втори гол преди почивката, но пропуски на Ван Перси и Адебайор, както и изчистване от голлинията на Пирес, лишиха "топчиите" от по-голяма преднина.

Второто полувреме започна с атаки за Арсенал. В 60-а минута Емануел Адебайор получи чудесен пас от Робин Ван Перси и след прецизен удар покачи преднината на домакините на 2:0.

Само 9 минути по-късно Тио Уолкът нахлу в наказателното поле и бе повален от защитник на Виляреал. Страничния рефер сигнализира за нарушение и Волфганк Щарк отсъди пресилена дузпа в полза на домакините. Играчите на гостите изразиха доста остро протеста си към главния съдия, в следствие на което Себастиен Егурен получи втори жълт картон и остави своите с намален състав на терена. Ван Перси бе точен от бялата точка и направи преднината на Арсенал класическа.

След постигнатата комфортна преднина Арсен Венгер си позволи да извади тримата си голмайстори с цел да ги съхрани за предстоящия полуфинал за ФА Къп среещу Челси през уикенда.

На 1/2-финалите в Шампионската лига Арсенал ще се изправи срещу Манчестър Юнайтед.

Арсенал - Виляреал - 3:0

1:0 - Уолкът - 10 мин.
2:0 - Адебайор - 60 мин.
3:0 - Ван Перси - 69 мин дузпа


Арсенал: Лукаш Фабиански, Киърън Гибс, Коло Туре, Микаел Силвестър, Ману Ебуе, Александър Сонг, Самир Насри, Франсеск Фабрегас, Тио Уолкът (Диаби \'77), Робин Ван Перси (Денлсон \'77), Емануел Адебайор (Бендтнер \'83)

Виляреал: Лопес, Жоан Капдевийя, Гонзало Родригес, Диего Годин, Анхел, Бруно Сориано (Нихат \'64), Егурен, Матиас Фернандес (Ибагаса \'64), Кани (Жорди \'70), Роберт Пирес, Джузепе Роси

Видео от мача ТУК!!!


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

GalStan
16.04.2009 09:16

както бях казал преди мача, Арсенал са в страхотна форма и всеки които не излезе на 100% срещу тях ще пати доста *wink*

Milan1989
16.04.2009 07:54

Aрсенал не са никак за подценяване.Само вижте насри, денилсон, адебайор, фабрегас, уолкот, рамзи,сонг на по колко са и че отбора е на 1/2 финал.Дори тази година да не вземат кеш до 2-3 години арсенал не ще е Галактико, ами ще е ел Вселенал *smile* *stop*

denso_90_vn
16.04.2009 07:51

Барса на финал но шампиона чак !!! Арсенал е шампиона в ШЛ

gonzo86
15.04.2009 23:27

така като гледам май ще е срешу юнайтед

machocka
15.04.2009 23:21

То си е ясно , че ще продължат топчиите но следващия мач изообщо няма да им е лесен.....Все пак ще са срещу Червените Дяволи.