Треньорът на Реал Мадрид се нуждае от повече контрол

19:45
Треньорът на Реал Мадрид се нуждае от повече контрол
Бившият наставник на Реал Мадрид Бернд Щустер смята, че ръководството на "Белия балет" трябва да дава повече свобода на треньорите си, ако искат да привлекат Арсен Венгер или Жозе Моуриньо.

С предстоящите президентски избори в испанските гиганти през лятото и настоящият треньор Хуанде Рамос, който бе назначен на шестмесечен контракт след изгонването на Шустер през декември, спекулациите са около това, кой ще заеме поста на "Сантяго Бернабеу" през следващия сезон.

Карло Анчелоти, Венгер, Моуриньо и Рафаел Бенитес - всички те са свързвани с треньорското място в последно време, но Хуанде Рамос също е спряган като потенциален кандидат, след 14 победи в 16 мача от лигата.

Личната прогноза на Шустер за поста е мениджърът на Арсенал Арсен Венгер, но според германеца френският специалист няма да има пълна свобода, както повечето наставници в Реал Мадрид.

"Когато голям треньор няма контрол във всички области, за които говорим, ще му е много трудно", коментира Шустер.

"Съмнявам се, че ако Флорентино назначи нов спортен директор, Венгер ще приеме. През цялото време в Арсенал той бе повече от треньор. Същото като сър Алекс или Бенитес. Те биха казали "Ние сме изградили отбора". Ако сложиш човек между тях нещата могат да се усложнят, повече отколкото да им помогнат. Каква ще е тяхната роля при преговорите. Ако искаш да привлечеш голям треньор като Анчелоти, Венгер, Моуриньо...защо да не им се даде солиден контрол и да ги оставят те да ръководят", допълни още той.

По повод представянето на доскорошните му подопечни Шустер заяви: "Ако Реал Мадрид спечелят титлата това ще е изцяло заслуга на Хуанде. Най-важното е да победят Барса на "Сантяго Бернабеу."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация