Израелският отбор е бил под сериозна заплаха

12:21
Израелският отбор е бил под сериозна заплаха
Националният отбор на Израел по футбол е получил предупреждение за сериозна заплаха за тяхната безопасност по време не престоя им в Будапеща, където те играха контролна среща с Унгария, призна треньорът при завръщането на делегацията. Ели Гутман заяви, че израелската група е получила предупреждение, че в Будапеща се намира в сериозен риск. "Аз нямам идея до колко това е било известно в Израел, нашите футболисти обаче знаеха. Но имаше много сериозни предупреждения за евентуална атака, заяви селекционерът на Израел пред журналистите на Летище Бен Гурион.

По време на самата среща, както и преди и след нея, не е получена информация за каквито и да било инциденти. Срещата завърши 1:1, но ще се запомни с ужасния сблъсък на терена в игрова ситуация, при който пострада вратаря Дуду Ауате. Унгарската полиция заяви, че за голяма тревога не може да се говори, но не е било напълно спокойно.

"Не е имало терористични заплахи към израелските спортисти, допълни говорителката на полицията Бетина Ковач. Гутман разка още, че след края на мача автобусът на отбора е напуснал празен стадиона, като евентуална примамка за хора с лоши помисли.

"Автобусът тръгна празен, но с патрулка отпред и с пуснати светлини и сирени, за да си мислят хората, че ние сме вътре. След това ние си тръгнахме с друг автобус, обясни още селекционерът и допълни, че тази идея е била на израелските служби и на унгарските им колеги. В Израел взимат сериозни мерки за безопасността на своите граждани, включително спортни отбори, след атентата на Летище Бургас през юли, когато загинаха петима души.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация