Шей Гивън сложи край на кариерата си в националния

09:27
Шей Гивън сложи край на кариерата си в националния
Шей Гивън сложи край на кариерата си в националния отбор след 125 изиграни мача.

"След доста разсъждения и обмисляне на ситуацията, аз реших да се откажа от националния отбор. Вече съм на 36 години и наистина е трудно това решение, още повече че за мене мачовете за страната винаги са били специални. За мен беше голяма чест и привилегия да бъда в някои мачове и капитан на ирландския национален отбор. Искам да изразя благодарността си на играчите, с които съм бил в съблекалнята, на треньорите, на хората от щаба и най-важното: на нашите невероятни фенове, които са ни подкрепяли по какви ли не точки на света", каза Гивън.

Футболната асоциация на Ейре потвърди решението на Гивън.

Селекционерът Джовани Трапатони отдаде заслуженото на вратаря, като заяви: "Разбирам колко трудно решение взима Шей, защото знам колко е отдаден на страната си и какви жертви е правил, за да играе в тези мачове. За мене беше удоволствие да работя с него в националния отбор и му желая всичко най-добро по-нататък".

Вратарят, който в момента пази за Астън Вила, прави своя дебют в националния отбор през 1996-а година под ръководството на Мик Маккарти в срещата с Русия.

Сега за квалификациите по пътя към Световното първенство в Бразилия Джовани Трапатони ще разчита на млади вратари. Гивън обаче е обяснил, че ако ситуацията го налага и при спешни случаи може да се върне за 1 или 2 мача.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация