Хидинк: Невероятен мач, Бенитес: Тежко е да вкараш четири и да отпаднеш

08:21
Хидинк: Невероятен мач, Бенитес: Тежко е да вкараш четири и да отпаднеш
Гуус Хидинк беше изключително щастлив и развълнуван след класирането на Челси за полуфиналите в Шампионската лига. "Сините" и Ливърпул изиграха луд мач с много обрати, който в крайна сметка завърши 4:4. Холандският треньор на лондончани сподели, че това е един от най-драматичните и запомнящи се двубои в неговата кариера.

"Помня много драматични мачове в кариерата си, но това е един от тези, които едва ли някога ще забравя. Едва ли имаше играч по терена, който да не направи поредица от грешки, но пък това се оказа от полза за атрактивността на мача и водеше срещата от един краен изход към друг. Наистина е много впечатляващо, че в един момент виждаш как си отпаднал, а само минути по-късно вече се виждаш на 100 процента в следващата фаза. Дъхът ти спира от такива мачове, те са истинска феерия за публиката", коментира Хидинк.

Челси губеше е 0:2 преди почивката и ситуацията изглеждаше доста деликатна за "сините". През второто полувреме обаче тимът на Гуус Хидинк се преобрази и въпреки инфарктните обрати, успя да запази надеждите на Роман Абрамович да триумфира в Шампионската лига живи.

"Невероятно е да се преобразим за едно полувреме, но на почивката си казахме, че не бива да даваме толкова свобода на отбор като Ливърпул. Това ни костваше два гола пасив, а аз се опитах да спра тази тенденция с ранното включване на Никола Анелка. Щастлив, че в крайна сметка отборът намери сили и се поздрави с крайната победа", добави още мениджърът на Челси.

Въпреки трудния момент, треньорът на Ливърпул Рафаел Бенитес намери сили да благодари на футболистите си за себераздаването и на феновете за сърцатата подкрепа.

"Невероятен мач. Много е тежко да напуснеш Шампионската лига, след като си вкарал 4 гола като гост. При 2:0 бях сигурен, че ще продължим, не загубих увереност и когато Челси намали, но те имат страхотни играчи и се възползваха от нашите грешки. Гордея се с отбора и с феновете. Благодарение на тяхната непрестанна подкрепа почти успяхме да направим нещо голямо", сподели Бенитес.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

never_ever
15.01.2010 12:41

*thumb_up* такав ма4 не се глеа секи ден само 4елси