Ас на Италия контузен

09:41
Ас на Италия контузен
Капитанът на националния отбор на Италия Фабио Канаваро няма да вземе участие на Евро 2008, което започва след 4 дни. Той контузи своя глезен, след като се сблъска с Джорджо Киелини по време на тренировка на своя отбор и бе откаран по спешност в местната болница.

При една спорна топка двамата играчи се сблъскаха и Канаваро бе изнесен на носилка от терена, като по изражението му личеше, че болката е силна. В следващите 24-48 часа според лекарите ще бъде ясно дали той ще вземе участие в по-късен етап от турнира или ще се прибере у дома. Новините за неговото състояние не са никак добри и единствено чудо трябва да се случи, за да може той да се възстанови в толкова кратък срок.

Играчите, които евентуално биха могли да заместят 34-годишният защитник са Алесандро Гамберини от Фиорентина и Даниеле Бинера от отбора на Милан.

Загубата на Канаваро би била голям удар по Роберто Донадони и Скуадра, тъй като в последните 11 години играчът е незаменим титуляр в А отбора.  Най-високият връх в неговата кариера е спечелената преди 2 години купа на Световното първенство в Германия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация