Трансферен дневник, 8 август: Челси напредва в преговорите за испански талант

18:43
Трансферен дневник, 8 август: Челси напредва в преговорите за испански талант
Вижте какво се случи на трансферния пазар днес:

►Ганайското крило Агиеманг Опоку почти сигурно ще бъде първият изгонен от Левски през зимата, съобщава "Меридиан Мач". Играчът на този етап разочарова тотално треньора Илиян Илиев. Ганайският национал показа изключителна липса на тактическа дисциплина в тренировките. С незнанието си как да се движи Опоку е изумил абсолютно всички в отбора.

Припомняме, че освен това, той пристигна и в трагична физическа форма. На първите бягания от предсезонната подготовка Опоку бе най-слаб и едва довършваше тренировките. За капак на всичко той е преследван от непрестанни контузии. Поредната такава със сигурност го вади от мача с Черноморец Бургас.

►Нападателят Здравко Лазаров се върна за трети път в Славия и днес подписа договор за 1 година, съобщиха за БТА от клуба. Той имаше и предложение от Черно море, но избра да отиде на стадиона в Овча купел. Това ще бъде негов трети престой в Славия, където преди това е играл в периода 1999/2000 и 2007/2008. Общо до момента Лазаров има 35 мача и 12 гола за Славия.

►Етър 1924 направи нов трансферен удар, като привлече Ели Маркес. Бразилският защитник стана 11-ото ново име в селекцията на виолетовите, след като подписа двугодишен договор с клуба. Маркес си тръгна от Локомотив Пд след трите официални мача досега с Лудогорец и с Витес в Лига Европа. Той бе на стадион "Ивайло" с мениджъра си Джери Перейра и се договори за условията с ръководството на Етър. Маркес става третият бразилец в тима след Луис Едуардо и Бето.

Задоволство от трансфера изрази старши треньорът Цанко Цветанов, който неотдавна призна, че единственият му проблемен пост е десният бек.

"Доволен съм от привличането на Ели, това решава нещата в защита, тъй като, освен като десен бек, той може да играе на няколко поста", коментира Цветанов.

"Дойдох с желание да играя и да помогна на Етър. Познавам добре Цанко като човек, сега ще го опозная и като треньор. Етър направи добър отбор и очаквам нещата да вървят не надолу, а нагоре. С Бето и Луис Едуардо сме играли заедно в Бразилия и имаме успехи, дано и с виолетовия екип бъде така", сподели Ели Маркес.

Луис Едуардо и Бето потвърдиха, че са крайно доволни от идването на техния сънародник и увериха, че бразилското трио ще даде всичко от себе си за силен сезон на Етър в "А" група.

Хофенхайм привлече нападателя Хоселу от Реал Мадрид. Футболистът е подписал договор с немския тим до лятото на 2016 година, а трансферната сума не се съобщава.
"Хоселу вече показа класата си в Реал Мадрид. Той е все още млад и има огромен потенциал. Момчето пасва идеално отбора и на схемата на игра на Хофенхайм", каза наставникът на отбора Маркус Бабел.

►Мениджърът на Ливърпул Брендан Роджърс потвърди, че клуба преговаря с Кардиф за трансфера на Крег Белъми.

"Да, ние преговаряме с Кардиф и със самия футболист", каза Роджърс.

Уелският клуб от Чемпиъншип от доста време изявява желание да върне в редиците си опитният стрелец. Първоначално Ливърпул нямаха желание да се разделят с Белъми, но в крайна сметка ще се осъществи. 33-годишният футболист се представи силно за мърсисайдци през последния сезон, но има желание да живее по-близо до семейството си и ръководството на Ливърпул ще прояви разбиране.

►Италианският гранд Интер се насочи към халфа на Пари Сент Жермен Нене, след като не успя да напредне в преговорите за Лукас Моура, съобщава "Le Parisien". Според последните слухове топ-реализаторът на френския тим за сезон 2011/2012 е в списъка с ненужните играчи в състава на Карло Анчелоти, който вече подсили атаката си със Златан Ибрахимович и Езекиел Лавеци. Отборите на Рубин Казан и Рома също проявяват интерес към 31-годишния бразилец.

►Нападателят на Стоук Сити Питър Крауч сподели, че има желание да си партнира с Майкъл Оуен.

"Ще съм много щастлив, ако Майкъл Оуен облече екипа на Сток Сити", заяви 31-годишният голмайстор пред "Сън".

След това изказване на Крауч медиите на Острова насочиха поглед към мениджъра на грънчарите Тони Пулис.

Както е известно, след края на миналия сезон Манчестър Юнайтед не пожела да задържи Оуен, който в момента е свободен агент. Бившият английски национал е спряган за трансфер в Бирмингам, Астън Вила и Трабзонспор.

►Атакуващият полузащитник на Фиорентина Хуан Варгас опроверга информациите, че ще премине в друг отбор.

"Започнах подготовка с Фиорентина. Чувствам се щастлив във Флоренция и не мисля за трансфер в друг отбор", сподели 28-годишният перуанец пред "La Repubblica".

В последно време името на Хуан Варгас най-често се свързва с английския колос Ливърпул.

►Един от основните футболисти на Барселона Андрес Иниеста заяви, че ще е щастлив, ако Александър Сонг подпише с каталунците. Медиите в Испания спекулират, че Барса готви оферта за дефанзивния халф на Арсенал и тези информации радват осмицата на блаугранас.

"Сонг има класата да играе в Барселона. Той е не само силен физически, но е и много техничен играч. Ако го вземем, няма да сбъркаме", отсече Иниеста.

Дали на същото мнение е и новият наставник на Барса Тито Вилянова.

►Звездата на Атлетик Билбао Фернандо Йоренте почти сигурно ще напусне клуба до края на август, след като отказа да удължи договора си, съобщава "ETB". Нападателят, който от 2005 година насам е вкарал 110 гола за баските, не е пожелал да парафира контракт, който щеше да му носи по 4,5 милиона евро годишно на "Сан Мамес". Настоящият договор на острието изтича през следващото лято и ръководството на Атлетик е принудено да продава сега, за да не остави Йоренте да напусне без трансферна сума следващото лято.

"ETB" съобщава, че от ситуацията ще пробва да се възползва Ювентус. Бианконерите ще опитат да подпишат с играча, като предложат 20 милиона евро. Старата госпожа обаче със сигурност не е фаворит за подписа на Йоренте, тъй като преди време Манчестър Сити и Реал Мадрид също се интересуваха от голаджията и е много вероятно скоро да направят своите ходове.

►Ръководството на Арсенал е на път да направи пореден трансфер. Топчиите готвят оферта от девет милиона паунда за звездата на Селтик Сунг-Йонг Ки, съобщава "Дейли Мейл". Полузащитникът е известен в родината си като корейския Стивън Джерард.
Ки е впечатлил скаутите на Арсенал с изявите си по време на олимпийския турнир по футбол. Халфът вкара решаващата дузпа за Южна Корея в мача срещу Великобритания на четвъртфиналите.

Въпреки че шефовете на детелините не искат да се разделят със Сунг-Йонг Ки, те едва ли ще могат да откажат оферта около девет милиона паунда. Ки ще е поредното ново попълнение на Арсенал, след като вчера клубът обяви, че официално е подписал със Санти Касорла.

Реал Мадрид готви последна оферта за халфа на Тотнъм Лука Модрич. Максималната сума, която от кралския клуб са склонни да платят за хърватина, е 30 милиона паунда. Според информациите, цената вече се доближава до желаната от шпорите. Преди година Тотнъм отказа 32 милиона от Челси, но ако Реал извадят тази сума, Даниел Леви вероятно ще размисли. Лондончани нямат полза от футболист, който вече няколко пъти съобщи, че иска да играе в друг клуб, но се опитват да извлекат максимума от сделката. От развитието на сагата около Модрич зависи и бъдещето на Кака в Реал.

►Последният носителят на купата на Шампионската лига Челси направи голяма крачка по пътя към привличането на Сесар Аспиликуета от Олимпик Марсилия. Според информацията на "RMC", ръководителите на английския гранд са предложили на френския тим 9 млн. евро плюс правата на Гаел Какута за услугите на 22-годишния десен бранител. Младежкият национал на Испания може да премине в редиците на сините до няколко дни.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

homiie
08.08.2012 21:41

Официално: ПСЖ надцака Юнайтед и взе Моура

Бразилският талант на Сао Пауло Лукаш Моура ще играе за Пари Сен Жермен, обявиха официално от "Парк де Пренс". Договорът на 19-годишния суперталант с френския клуб влиза в сила от 1 януари 2013 година.

"Пари Сен Жермен и Сао Пауло постигнаха договорка за окончателния трансфер на Лукаш Родригес Моура да Силва. Играчът ще се присъедини към ПСЖ през януари 2013 година с контракт до юли 2017 година. С подписа на талант от класата на Моура Пари Сен Жермен показва, че гледа към бъдещето", написаха в клубния сайт.

Моура беше трансферна цел на Манчестър Юнайтед и Интер. Според медийните информации от Париж са извадили между 40 и 45 милиона евро за техничния полузащитник, за да надцакат "червените дяволи" и "нерадзурите".

Френският клуб вече си осигури многомилионни услуги от футболисти като Златан Ибрахимович, Тиаго Силва и Есекиел Лавеци. Трансферите на ПСЖ това лято достигнаха 150 милиона евро.
***
Горкото момче, прецака си кариерата.. *sad* Дано не е официално.. От всички клубове, които го искаха, той отиде при тея мизерници

persie1992
08.08.2012 21:46

Официално е... Потвърдено е и в сайта на ПСЖ *smile*

Destruction
08.08.2012 19:14

тая новина каде е Ръководството на Челси подготвя изненадващ трансфер за нападателя на националния отбор на Бразилия – Неймар, информира Triballfootball.com. Шефовете на лондончани, както и треньорският щаб, са заинтересовани от привличането на футболиста, за който възнамеряват да се бръкнат сериозно.

Според източник, близък до Челси, клубът ще предложи 63 милиона евро на Сантос за бразилския талант.

Доскоро в медиите се твърдеше, че най-голям интерес към Неймар има от страна на Барселона. Преди няколко дни обаче Тито Виланова сподели, че това са само спекулации в медиите.

mario93
08.08.2012 19:06

Чак най-добия не ама,ще е добре да го вземем,все пак и селекцията не е завършена,очакват се гръки имена да акостират в Челси,до края на прозореца


08.08.2012 19:10

имам в предвид ,Че тоЧно тая зона им е много оголена ,а той е добър и Ще блесне пред останалите доста и ще е неизменен титуляр ,а тия новите покупки ще има много да се ротират докато си намерат тоЧното място и да заиграят като отбор