Трансферен дневник, 7 август: ПСЖ няма конкуренция на пазара

19:09
Трансферен дневник, 7 август: ПСЖ няма конкуренция на пазара
Ето акцентите за 7 август, вторник:

Румен Трифонов ще играе за Черноморец Бургас, пише “7 дни спорт”. Бившият играч на ЦСКА ще помага на акулите в опита им да стигнат до челните места в А група.

►"Шокиран съм от факта, че Ливърпул още не е отправил оферта за Димитър Бербатов", коментира легендата на мърсисайдци Стив Никол. Цената, който Манчестър Юнайтед иска за българина, е 5 милиона паунда.

"Определено мога да видя Бербатов в състава на Ливърпул, който има проблеми в нападение. Защо клубът няма интерес? Това ме шокира. Знам, че хората говорят, че стилът му на игра е скучен, но треньорите не се интересуват от това. Важното е какво прави на терена, а Бербатов отбелязва голове и създава положения за другите. Защо не го искате?", попита Никол.

Интер се отказа от халфа на Сао Пауло Лукас Моура, съобщи президентът на италианския гранд Масимо Морати.

"Ние никога не бихме извадили такива пари, докато ПСЖ започват нова ера, обновяват изцяло отбора си", коментира Морати пред "Sky Sport Italia".

Пари Сен Жермен предложи 45 милиона евро за бразилеца. Манчестър Юнайтед също желае да привлече Моура.

►Нападателят на Арсенал Андрей Аршавин може да заиграе в Галатасарай от следващия сезон, потвърди неговият агент Денис Лахтер. Според информации в пресата турският гранд е отправил оферта към топчиите на стойност 4 милиона паунда за руския национал.

"Нямам проблем да отидем там", потвърди Лахтер.

Артилеристите обаче са сложили цена от 7 милиона на футболиста и едва ли ще приемат по-малката оферта. Интерес към Аршавин проявява и Куинс Парк Рейнджърс.

►Шведският национал Маркус Розенберг подписа договор за три години с английския елитен Уест Бромич. 29-годишният нападател игра на Евро 2012, а един месец преди
това договорът му с германския Вердер Бремен изтече. Маркус Розенберг е четвъртото ново попълнение на отбора от Мидландс това лято. В предишните месеци ръководството на Уест Бромич привлече Бен Фостър, Ясин Ел Ганаси и Клаудио Якоб.

"Той е много опитен футболист, който се е разписвал в три много силни първенства, както и в европейските клубни турнири. Маркус иска да се докаже и в английската Висша лига.
Розенберг ще увеличи конкуренцията в атака", заяви мениджърът на отбора Стив Кларк.

Ливърпул ще се опита да вземе надмощие над Арсенал в битката за Нури Шахин от Реал Мадрид, твърди испанския вестник "Марка". Мърсисайдци, подобно на артилеристите, проявяват интерес към 23-годишния играч, но желанието на Пуул е да привлече Шахин под наем до края на сезона. Такава опция устройва наставника на Реал Жозе Моуриньо, а сделката изглежда осъществима, защото Моу и мениджъра на Ливърпул Брендън Роджърс са в отлични отношения.

Санти Касорла премина успешно медицинските тестове в Арсенал и вече се присъедини към подготвителния лагер на отбора в Германия. Лондончани обявиха официално трансфера на футболиста от Малага. 27-годишният испански национал ще подпише дългосрочен договор с тима, а топчиите ще платят за подписа му малко под 15 милиона лири. Така Арсен Венгер вече може да разчита на още един класен играч в средата на терена.

Манчестър Сити иска цели 31.5 милиона евро, за правата на Един Джеко, твърди Goal.com. Джеко струваше на Сити 34 милиона евро като от тима желаят сума близо до тази и чак тогава ще се разделят с босненеца. Интерес към Джеко има от страна на Милан. Росонерите продадоха Златан Ибрахимович на ПСЖ и сега търсят голмайстор, но цената закована от Ман Сити изглежда твърде голяма.

►Олимпийският шампион в спринта на 100 метра Юсейн Болт от Ямайка заяви, че иска да играе във футболния отбор на Манчестър Юнайтед. Болт се обърна към мениджъра на английския гранд Сър Алекс Фъргюсън с молба за пробен период. Най-бързият човек на планетата е привърженик на червените дяволи.

"Хората си мислят, че се шегувам, но ако Сър Алекс ми позвъни и ми каже: "Ела и премини пробен период", за мен ще бъде невъзможно да откажа. Ако не смятах, че съм достатъчно добър, нямаше да се отзова. Мисля, че съм доста способен играч, а и със сигурност знам как да бъда полезен на отбора. На всички е ясно, че ще бъда най-бързият футболист в състава, но също така мога добре и да играя с топката. Още няколко дни ще бъда във Великобритания. Ако Сър Алекс поиска, знае къде и как да ме намери", заяви Болт.

Челси си осигури подписа на бразилския талант Уолъс, футболист на Флумименсе, като се справи с конкуренцията на италианските Наполи и Ювентус, съобщиха бразилските медии. Лондонският клуб вече притежаваше 40% от правата на 18-годишния десен бек, като част от миналогодишната сделка, при която Деко се озова във Флуминензе. Уолъс дебютира за първия тим на клуба от Рио де Жанейро през 2011 г. Той е вторият нов бразилец в отбора на Челси, който вече привлече звездата на Интернасионал Оскар за 25 млн. паунда. Уолъс със сигурност няма да бъде първи избор в Челси и лондончани ще направят опит да подсилят още проблемния пост, като предложат на Марсилия 8,5 млн. паунда за десния бек Сесар Аспиликуета. По непотвърдена информация клубът на Роман Абрамович е платил 5 млн. паунда за Уолъс Оливейра дос Сантос.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

pandjabara
07.08.2012 21:17

На мен ми е интересно Челси и Сити докъде ще стигнат *lol*