Божинов: Искам да играя като Рууни

11:44
Божинов: Искам да играя като Рууни
Българският нападател на Манчестър Сити Валери Божинов е роден само с четири месеца разлика от звездата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни и подобно на него стана известен като "детето-чудо" във футбола.

Първият мач след контузията на Валери бе в загубата на "гражданите" с 1:3 от Фулъм. 23-годишният Божинов пропусна два сезона, заради контузии на сухожилието и ахилеса, но сега пред него се изправя Рууни и предизвикателството на Манчестър Юнайтед.

"За мен Рууни е един от най-добрите нападатели във Висшата лига", призна Божинов.

"Той не спира да се движи, разбира се чудесно с останалите и отбелязва голове. Това е и моят стил на игра. Това искам да направя за Сити. Искам да отбележа срещу Рууни и Манчестър Юнайтед в дербито на "Олд Трафорд". Това е голямата ми амбиция. Голямата ми мечта", допълни още българският нападател.

След като Манчестър Сити се превърнаха в един от най-перспективните отбори в Англия и Европа Божинов може да види обещаните триумфи, независимо от загубата в неделя, която бе пета от шест мача. Той все още вярва, че съотборниците му са способни да достигнат до финал за Купата на УЕФА, въпреки загубата 1:3 от Хамбургер.

"Искам да видя тима на финал и след няколко сезона, кой знае? Може би ще имаме шанса да играем в Шампионската лига. Ще е трудно, но всичко е възможно. Следващият сезон ще можем да подкрепим отбора с някои много силни имена", коментира още Божинов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

darko78
14.04.2009 17:52

само да няма пове4е контузии и да влезне във форма,4е 06.06 иде *smile*

Sten4
14.04.2009 15:49

Браво на пелето-емо .Не бих го казал по-добре,само мъдрост извира от думите ти,поклонче *joking*

emo_peleto
14.04.2009 13:36

Нито искам Алисия, нито Божинов е тюфлек. Напротив, макар да е леко глупав, Божинов е сред най-добрите и скромни БГ футболисти...

MeToDueB
14.04.2009 13:32

може да направи .. а ти си комп играч .. на фифата играеш и се мислиш за играч .. Божинов къде е .. ти къде си тюфлеко ?

Hustler01
14.04.2009 13:01

Тоя "туфлек" един спринт не може да направи, като Рууни искал да играе олеле майкоо *lol*