Трансферен дневник, 5 август: Юнайтед договори Моура, а Левандовски остава за догодина

18:28
Трансферен дневник, 5 август: Юнайтед договори Моура, а Левандовски остава за догодина
Вижте какво се случи на трансферния пазар през последния ден от седмицата:

Двама холандски футболисти пристигнаха вчера сутринта в ЦСКА и се включиха към тренировките на отбора. Единият е ляво крило, а другият вътрешен халф, съобщава "Тема Спорт".

ЦСКА ще допълни състава с юноши и отново ще разчита на Тодор Янчев за началото на сезона. След забраната да картотекират новите си попълнение червените останаха само с 12 полеви футболисти, информира "Тема Спорт".

►И Черно море поиска капитана на Локомотив Пловдив Здравко Лазаров. Другият кандидат за подписа на Електричката е Славия, известява "7 дни спорт".

Милан може да привлече в състава си младия нападател М'Байе Нянг, който играе във втородивизионния френски тим Каен, съобщава "Франс Футбол". Представители на росонерите вече са провели преговори със 17-годишния младежки национал на Франция и скоро ще направят конкретна оферта на ръководството на Каен. Наскоро френският клуб е отхвърлил предложение на лондонския Арсенал заради твърде ниската според Каен сума. Младокът е определян като "феномен" и "изключителен талант".

"Няма да се разочаровам, ако не ме продадат", сподели пред холандските медии вратарят на Твенте Николай Михайлов, който изкара пет сезона с настоящия си отбор.
Националът на България поиска да бъде продаден през януари, но засега няма сделка за преминаването му в друг тим, въпреки многото слухове.
"Знаете как е, чувствам се сякаш съм тук от три години", сподели българският национал. "Първите два сезона просто тренирах. В третия ми Твенте почувстваха, че съм готов. Стив Макларън все пак избра опита на Сандер Бошкер и това бе правилно. Станахме шампиони и почти не губехме мачове, така че нямах причина да си отварям устата. След това дойде Мишел Прюдом, а Сандер бе с националния отбор на Холандия на Световното. Получих своя шанс и се представих добре в Шампионската лига. Оттогава съм избор номер едно. В Европа няма много вратари на 24 години, които играят всяка седмица за отбор като Твенте. Получавам много ценен международен опит. Това ми помага да направя следващата стъпка към трансфер в друг тим. Най-добрите ми години все още предстоят. Най-заетият период за вратар е от 26 до 32 години. Тогава имаш достатъчно опит, в пика на силите си. Имаше интерес към мен от други отбори. От някои не бях заинтересуван аз, за други още мисля. До края на трансферния прозорец има цял месец, ще видим какво ще стане. Но дори да не ме продадат, няма да съм разочарован. Готов съм да играя за Твенте. Най-накрая съм здрав и се чувствам в по-добра форма от всякога", каза още той.

Българският футболист Мартин Петров и съпругата му Ралица изгледаха на живо мачът на българските волейболни национали срещу Аржентина. Нашите претърпяха първа загуба - 1:3. Двамата пристигнаха пред залата час по рано и се сляха с хилядите българи, чакащи да влязат. Мартин получи от Любо Ганев двата билета закупени от Теодор Салпаров и след това изгледа срещата от горната трибуна на залата. На десетките искащи да се снимат с него и да получат автограф Мартин отговаряше, че засега остава в Болтън.

22-годишният венецуелски нападател Саломон Рондон премина от закъсалия испански клуб Малага в руския Рубин Казан. Той е първото голямо име в отбора, който изведнъж беше сполетян от финансова криза след отказа на шейх Абдула бин Насар Ал-Тани да продължи с инвестициите. От Малага не обявиха колко пари ще вземат за играча, но според медиите на Иберийския полуостров трансферната сума е в района на 10 милиона евро.
"Саломон Рондон подписа договор с нашия клуб за четири години", се казва в официално съобщение на официалната страница на Рубин. Нападателят, който пристигна в Малага от Лас Палмас, беше желан също така от Тотнъм и Ювентус, но в крайна сметка руснаците се оказаха най-настойчиви.
След като човекът от катарската кралска фамилия оттегли подкрепата си, в Малага незабавно предприеха политика на преструктурирането на клуба. Това включва трансфер на Санти Касорла в Арсенал, по който се работи, както и евентуалното напускане на чилийския треньор Мануел Пелегрини.

Ръководството на Малага се е съгласило с предложените условия от Арсенал и ще продаде на лондонския клуб крилото Санти Касорла, е съобщил пред журналистите халфът Енцо Мареска. Освен това, треньорът Мануел Пелегрини също ще напусне, а венецуелецът Саломон Рондон е продаден на руския Рубин Казан. Продажбата на Касорла е поредната стъпка от вътрешните реконструкции в клуба след оттеглянето на шейх Абдула Бин Насар Ал-Тани, който е член на катарската кралска фамилия. В момента Малага е на лагер в Италия и игра контрола с Ювентус, която загуби с 0:2. Мачът се състоя на терена в Салерно, родното място на Енцо Мареска, който беше заобиколен веднага от журналистите.
"Пелегрини е много важна част от нашия отбор, но същото се отнася и за Касорла и Рондон. Ще видим как ще се развият нещата, но може би трябва да търсим други варианти", обясни още Мареска.

Новото попълнение на Челси Оскар убеждава съотборника си в националния отбор на Бразилия Неймар да го последва с трансфер в тима от Западен Лондон.
Както е известно звездата на Сантос Сао Пауло е свързван с преминаване в редица европейски грандове, като "Стамфорд Бридж" е една от възможности дестинации.
"В момента съм в Лондон и ще се опитам да убедя Неймар да дойде в Челси. Този отбор е европейски шампион и показва огромни амбиции, затова и на мен не ми беше трудно да избера да се присъединя към него", обясни полузащитникът.
В момента Оскар и Неймар играят за олимпийския отбор на Бразилия в Лондон, където им предстои да се изправят срещу Южна Корея на полуфиналите.

►Очаква се до 48 часа Манчестър Юнайтед официално да обяви привличането на Лукас Моура от Сао Пауло, информира "Дейли Телеграф". Според британския таблоид, от ръководството на червените дяволи са постигнали споразумение с колегите си от бразилския тим и 19-годишния футболист, за чиито състезателни права щели да платят 30 млн. паунда.

►Най-вероятно Роберт Левандовски ще остане в Борусия Дортмунд поне още 1 сезон. Британското издание "Дейли Мейл" излезе с твърдението, че от отбора на Манчестър Юнайтед са били готови да платят 12 млн. паунда за полския национал през следващия летен трансферен прозорец. Това ще позволи на немския шампион да се възползва още 1 година от услугите на своя нападател.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Argentina8
05.08.2012 23:37

Lucas’ Agent: “No Agreement With United, I’m Not Even Negotiating With Them” ... добре ли е ???

Lampss
05.08.2012 21:32

А оная скапана дятка САФ после вика,че Челси са давали прекалено много пари *wink*

Strraxo
05.08.2012 23:57

То на абрамович пиенето за седмицата е 30 милиона

Manchester_1878
05.08.2012 23:21

Абе пич,по твоята логика Реал е най-жалкия отбор от европейските грандове,защото там 6 ли колко години бяха не минаваха 1/8 финал и не са печелили от 10 години ШЛ.Айде малко по-безпристрастно с коментарите.И да Челси правят много по-големи трансфери от Юнайтед и то от много повече време,нормално е и те да почнат да дават много пари за играчи,за да не изостават от зверската конкуренция. ПС.Ако с първото изречение съм обидил някой фен на Реал се извинявам,гледам от профила му и затова дадох конкретния пример.

Deco_Sneijder
05.08.2012 23:02

Кога беше 2008?...Гледай бъдещето не миналото мой човек *wink*

truered
05.08.2012 22:36

Чакай малко бе Деко.. Я ми кажи не сме ли покорявали Европа? Спомняш ли си финала 2008-ма година? А това за Моура не го мислете за сигурно, защото преди 3 седмици написаха, че до 48 часа Модрич е в Реал Мадрид, а още нищо не е станало.

Deco_Sneijder
05.08.2012 21:58

Ай млъкни е...точно ти рева когото Челси взеха Оскар за 20 милиона...бил недоказан..., а ся се оправдаваш..стига с тая омраза е...гадни завистливи фенчета...спори с Челси, когато покорите европа, а това няма да е скоро *wink*

Premierleague9
05.08.2012 21:50

1. Едно е 30 млн паунда, друго е 50 млн паунда провал? 2. Челси това лято са похарчили над 100 млн Евро за трансфери и пак не могат да бият Браѝтън. А Юнаѝтед са похарчили 20 млн евро. Ще ми кажеш ,че Юнаѝтед харчат повече от Челси ли? Забранено ли е Юнаѝтед да правят трансфери за 30 млн паунда? Това са нищо в сравнение с парите ,които харчи Абрамович.

Strraxo
05.08.2012 21:47

50 милиона за Торес 38 за Азар ние 1 път 30 и айдее всички хейт

Strraxo
05.08.2012 21:16

Днеска Юнайтед са имали контрола ама Саф не е бил там е говорил с Лукас

ManUtd19
05.08.2012 19:01

Какво подяволите прави новината за М.Петров в Трансферния дневник?!?

mario93
05.08.2012 18:42

Точно това имам предвид официялните новини,без тях нищо не е 100% истина

adr
05.08.2012 18:58

32 ама евро, тука става въпрос за 30м Паунда което е доста повече от 32м Евро. Иначе Тая информация е още от сутринта, winner отното със закъсняла информация.. според последните спекулации Агента е отрекъл играча да е договорен, така че спекулацийте ще продължат поне до края на Олимпиадата. Ако Лукас ще идва то ще е след нея. А тва за Левандовски са глупости, уж РВП искаме да взимаме, догодина Левандовски колко нападатели ще имаме?

mario93
05.08.2012 18:38

Това за Лулас е поредната лъжа,та те отказаха 32 млн.


05.08.2012 19:37

Аз ве4е и на официалното не вярвам . Толкова много спекулации това лято и дори миналата зима 4е в някои сайтове дори и в този излъгаха със заглавията ''ОФИЦИАЛНО'' Преди два дни про4етох в един сайт по тема Моура как бил отрязал Ман4естър за да мине в Интер на другия ден 4ета как Моура отрязал Интер за да мине в Ман4естър на кого да вярва 4овек. Друг пример е Гайтан.Януари май беше писаха 4е е подписал с Ман4естър , но ще остане до лятото в Бенефика за да помага на отбора,а преди седмица писаха 4е Ливерпул по4ва преговори за подписа му. За Бербатов примери много нямам 3 дни.И да кажа само 4е не влизам само тука 4ета и в други сайтове както и бг така и 4ужди, но за сега се доверявам на само на ли4ните профили на футбалерите в фейсбук

gogo9803
05.08.2012 18:40

И аз така мисля докато не се изпише ОФИЦИАЛНО Лукас Моура в Манчестър Юнайтед няма да бъда сигурен..

Destruction
05.08.2012 18:37

Аве за земаме неймар и марио гьотце и айдее *joking**cup*

persie1992
05.08.2012 18:48

Tо ако така ставаше... За Марио Дортмунд са отказали на Арсенал 40 милиона миналото лято...