Рапид Виена – Аустрия Виена, загубен

14:56
Рапид Виена – Аустрия Виена, загубен

Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров продължават станалата вече традиционна рубрика - "Прогнозите на специалиста".

 
Тя се обновява всекидневно и съдържа прогноза само за един мач, под заглавието "Залог на деня".
 
Мачовете, за които намирате прогнози в тази рубрика, ще бъдат както от популярните европейски първенства, така и от по-екзотични футболни страни, но задължително ще се съдържат в предварителната програма от Играта на Winner.bg.
 
Статистика:
м. Август: 1 познати от общо 3 мача - 33.3 % успеваемост
 
Залог на деня за 05.08.2012 г.:



Столичното дерби на Австрия днес предлага доста добра възможност на всички да се възползват от положителната промяна, настъпила в отбора на Рапид Виена. Изминалия сезон отборът на домакините финишира на втора позиция в крайното класиране, като сега не скрито подчерта своят приоритет да спечели шампионата. Рапид има ангажименти в Лига Европа и след няколко дни му предстои реванш с Войводина, след драмата в първата среща, но както вече казах още преди старта на сезона беше анонсирано, че приоритет номер едно за този сезон ще бъде спечелването на шампионската титла в Австрия. Рапид стартира ударно като записа две поредни победи с обща голова разлика 5:0. В първото си домакинство Рапид отбеляза 4 попадения и показа много стойност в действията си в предни позиции. В гостуването си през седмица в Сърбия тимът пропусна дузпа, но отбеляза гол, макар и в 97-та минута на мача. По традиция Аустрия Виена често губеше визитите си на градския опонент, но в последно време това се промени. Сега Аустрия има доста по-скромни игрови възможност и вероятно ще се задоволи с борбата за класиране в зоната, осигуряваща участи в Лига Европа догодина и трудно ще може да остане непобедена в тази среща с кръвния враг. В тима на гостите сега има доста малко легионери за разлика от предишните сезона, като и дефицитът в бюджета е причина за това. Аустрия вече имаше една среща с друг от тимовете, кандидат за челите места, с този на Щурм и загуби у дома с 0:1. Ако изключим последния сезон преди това, Рапид почти винаги печелеше срещу виолетовия си опонент и сега всички предпоставки тази тенденция да се възстанови, са налице. Коефициентът, подкрепен от представянето и амбициите на домакините, задължават да се опита евентуална промяна в тази

► Прогноза: 1 - коефициент - 2.23

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mistral
05.08.2012 20:35

WAITER - Фенербахче, Динамо Москва, Блау Вайс, а днес и Рапид. Да видим утре колко непознати ще пишете в сметката.
Днес за пореден път се доказа защо за отбори с предстоящи (а и минали) срещи в евротурнирите трябва да се залага с едно наум. Конкретно за Рапид съм на мнение, че тази година ще се бори за титлата, въпреки такива издънки, които са неизбежни.
А Сотиров може да впише спокойно австрийските първенства в черния си списък*smile*

Kotov
05.08.2012 15:27

тоя мач лично от мен по скоро х тва е най голямото дерби на австрия и двата отбора са равностойни има фактор само домакинството но рапид имат проблеми в атака и трудно вкарват аустиря виена са един от слабите гости и за това х е резонен лично мое мнение *wink*