Челси официално на пазар за мениджър, Хидинк със сигурност напуска

08:27
Челси официално на пазар за мениджър, Хидинк със сигурност напуска
Лондонският Челси вече официално търси заместник на настоящия мениджър Гуус Хидинк. Въпреки желанието на голяма част от футболистите, холандският наставник няма да остане при "сините", съобщи президентът на клуба Брус Бък. Хидинк замени на поста Луиш Фелипе Сколари, който по-рано през сезона си тръгна от "Стамфорд Бридж".

"Гуус Хидинк дойде при нас на временни начела преди два месеца и това стана благодарение на разрешение от страна на руската футболна федерация. Това беше временно решение. Имаше много сериозни спекулации за това, че той ще остане при нас за по-дълго време, особено след като си върши толкова добре работата. Това обаче няма да стане. Задачата пред борда на директорите в момента е да намерим нов мениджър за дългосрочен план и този процес вече е започнал. Всичко, което прочетете в медиите на този етап, е само спекулация. Когато постигнем договорка с нов мениджър, ще го обявим", съобщи Бък.

От своя страна Хидинк призова футболистите да се концентрират върху изявите си на терена не заради него, а за клуба и себе си.

"Аз не съм толкова важен. Играчите трябва да се опитат да завършат сезона успешно не заради мен, а заради себе си, заради радостта, с която работят за клуба. Това, че си тръгвам не бива да ги демотивира", сподели холандският специалист.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

LirokriL
14.04.2009 11:24

Хидинк е невероятен мениджър, мисля че Челси само ще загуби ако испусне Хидинк *stop*