Очакват Тонев да избухва редовно за Лех през новия сезон

17:10
Очакват Тонев да избухва редовно за Лех през новия сезон
Българският полузащитник на Лех Познан Александър Тонев беше един от двамата футболисти, които не отнесоха критики при поражението на тима с 0:3 от АИК (Стокхолм) в третия кръг на турнира Лига Европа.

Другият беше Ловренчич, като двамата единствени показаха активност през всичките 90 минути.

При резултат 0:2 в средата на второто полувреме удар на Тонев под гредата след пас на Ловренчич беше спасен от вратаря на шведите. Скандинавците обаче почти решиха всичко с третия си гол, който падна в 86-ата минута.

Вестник "Пшегльонд Спортови" отбелязва, че напускането на Артьомс Рудневс в момента няма как да бъде компенсирано и докато в Полша отборът може и да се представи на ниво, то атаката на върховете в Европа с този състав трябва да се отложи.

"Ще станем ли свидетели на експлозията на Александър Тонев!?", пита изданието и напомня, че българското крило игра силно в предишните два кръга в Лига Европа. Срещу азерите от
Хазар-Ленкоран пък той вкара единственото и класиращо Лех попадение за третия кръг.

"Когато този българин дойде, никой не очакваше кой знае какво от него. Все пак треньорът му в българския ЦСКА кой знае защо го държеше резерва. Хората от Лех отидоха да го гледат в
София, но той се появи на терена за не повече от 25 минути, обяснява полската медия.

"Бърз, динамичен, с хубав дрибъл. Колко такива играчи в полската лига можем да посочим?!".
В началото Тонев сам се държал на страна, но сега вече с уроците по полски език, които посещава, е неотменна част от отбора.

"Очакваме от Алекс да бъде един от локомотивите на нашия отбор през новото първенство. Въпреки поражението в Стокхолм, той спечели доста единоборства, игра в защита и създаде
напрежение за шведите с далечните си удари", коментира треньорът Мариуш Румак.

Местният вестник "Познан Наше Место" също пита: "Това ли ще бъде сезонът на Тонев!?". Не е нужно да си голям специалист, за да видиш, че този момък се отличава с футболните си качества, се казва в краткия анализ за новия облик на Лех Познан.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

SuperSizee
04.08.2012 19:03

Чак ми става кеф като чета статията за Сашо....Да е жив и здрав и да го гледаме в голям клуб !!!