Мексико, Корея, Япония и Хондурас стигнаха елиминациите

22:03
Мексико, Корея, Япония и Хондурас стигнаха елиминациите
Мексико и Република Корея се класираха за четвъртфиналите в олимпийския футболен турнир при мъжете, а в група D напред продължават Япония и Хондурас.
Пред почти 80 хиляди души играха отборите на Република Корея и Габон в група В и въпреки предимството на корейците, мачът приключи без голове. Габон се нуждаеше от победа с минимум три гола разлика, за да се надява на прогрес. Шансовете на африканците се стопиха, след като капитанът Леви Мадинда се контузи в 65-ата минута и трябваше да напусне терена.
Мексико се наложи с 1:0 над Швейцария и оглави групата. Единственото попадение реализира Орибе Пералта в 69-ата минута. Успехът на ацтеките дойде съвсем логично с оглед на превъзходството им в двубоя.

В група D бяха регистрирани две нулеви равенства, като те класираха напред Япония и Хондурас, играли помежду си. Мароко и Испания също направиха 0:0, като испанците отпаднаха без дори да са отбелязали гол на турнира. Най-добрите възможности пропиля Адриан Лопес в 31-ата и в 67-ата минута.

Така станаха ясни два от четвъртфиналите, които ще се играят на 4-и август. Япония и Египет излизат на „Олд Трафорд”, а Бразилия и Хондурас – на „Сейнт Джеймсис Парк” в Нюкасъл.  

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация