Трансферен дневник, 1 август: Пуул следи португалец и словак, изпрати човек в Истанбул

19:14
Трансферен дневник, 1 август: Пуул следи португалец и словак, изпрати човек в Истанбул
Вижте най-интересното от случилото се на трансферната борса през изминалите часове на деня:

ЦСКА преговаря с Пиаченца за френския нападател Пиер Ален Бакле. Французинът е юноша на Лил и за последно е вкарвал преди 2 години, съобщава "Тема Спорт".

►Италианският вратар Давиде Баси пристигна на проби в ЦСКА. Той е юноша на Емполи и има 3 мача за олимпийския отбор на Италия в Пекин, информира "Тема Спорт".

Славия е на път да привлече унгарския ляв бек Миклош Гал. Левият бранител, който е играл заедно с Мартин Кушев в Амкар, в момента е свободен агент, известява "Тема Спорт".

Спас Делев се появи на "Армията", което още повече засили слуховете, че може да се върне в ЦСКА. Футболистът е склонен да намали финансовите си претенции, за да не остане без отбор, разкрива "Меридиан мач".

►Костадин Башов е пред трансфер в Литекс. Нападателят е напуснал лагера на Пирин Гд и по неофициални информации вече е в Ловеч, пише "Меридиан мач".

Славия се отказа от Николай Дюлгеров и няма да привлече бившия си футболист. В момента 24-годишният полузащитник е свободен агент, но от ръководството на белите нямат намерение да го връщат в тима, тъй като не се нуждаят от футболист на неговия пост.

Английските таблоиди пращат българският нападател в най-различни клубове, в това число и КПР.
"В този период изникват слухове за всякакви трансфери, но за първи път чувам за Бербатов. Ние не се занимаваме със слухове, когато си свършим работата и вземем някого, тогава ще го обявим официално", коментира мениджърът на Куинс Парк Рейнджърс Марк Хюз.
Вчера "Manchester Evening News" написа, че Бербатов е близо до трансфер в Милан. В Турция пък го свързват с Фенербахче, след като Галатасарай се отказа от него.

Трансферът на Санти Касорла в Арсенал е сигурен и Малага може да обяви във всеки един момент, че сделката е финализирана, твърдят медиите в южния испански град. Ако не се случи чудо, 27-годишният полузащитник повече няма да облече бяло-синята фланелка на Малага, пише "Diario Sur". Очаква се артилеристите да платят за Касорла 19 млн. евро. По информация на изданието, двата клуба са провели преговори в понеделник и вторник и най-вече заради категоричното желание на футболиста да заиграе на Острова, Малага ще приеме офертата на лондонския тим.

Нападателят Демба Ба остава в Нюкасъл, след като не подписа тази сутрин освобождаващата си клауза. 27-годишният сенегалец изрази желание да остане в клуба и мениджърът Алън Пардю реши да ползва още услугите му, въпреки спекулациите около бъдещето му. Ба не беше единственият играч на свраките, който се свързваше с напускане на клуба това лято и това означава, че мениджърът ще трябва да се постарае да запази най-добрите си играчи.

Алваро Арбелоа продължи договора си с Реал Мадрид и ще остане на "Сантяго Бернабеу" до лятото на 2016-а. Испанският национал не скри удовлетворението си от сделката и допълни, че смята да прекара в Реал още много години.
"Щастлив съм от продължението на моя договор, въпреки че то няма да бъде последно. Повече от удовлетворен съм. За мен е гордост и чест да бъда в този клуб и съм доволен, че Реал държи на мен, а наставникът винаги ми се е доверявал", сподели защитникът.

Тотнъм отхвърли нова оферта на Реал Мадрид за Лука Модрич. Този път от кралския клуб са предложили 30,4 милиона паунда, съобщи "The Telegraph". Шпорите засега са категорични, че няма да отстъпят за цената, която искат за играча – 40 милиона. Това означава, че Модрич ще продължи да мечтае за трансфер на "Сантяго Бернабеу". Представители на хърватина и испанския шампион вече договориха условията за петгодишен контракт на Модрич. Английският клуб на няколко пъти твърдеше, че няма да прави спънки на 26-годишния Модрич. От Реал "финтират" Тотнъм с твърденията, че ще се насочат към друг футболист.

►Стивън Пиенаар официално е футболист на Евертън. Халфът подписа договор за 4 години, а карамелите платиха 4,5 милиона паунда на Тотнъм. Пиенар премина на "Уайт Харт Лейн" преди година и половина, но изкара втората част на миналия сезон в Евертън, а сега се завърна на "Гудисън" за постоянно.
"Радвам се, че всичко вече приключи и аз съм отново в Евертън. Никога не съм се съмнявал, че ще се завърна", сподели полузащитникът пред официалния сайт на "карамелите".
Пиенар е второто лятно попълнение за тима на Дейвид Мойс след Стивън Нейсмит.

Защитникът на Милан Тайе Тайво ще играе през следващия сезон под наем в Динамо Киев. Сделката е на стойност около 500 000 евро, като украинският гранд може да купи правата на футболиста за 2 милиона евро.

От ръководството на турския елитен Бурсаспор са по следите на защитника на Манчестър Сити Коло Туре. Според "Дейли Мейл" 31-годишният футболист има още година до края на договора си и към него има интерес от няколко отбора.
"Говорих с хора от клуба, но за момента съм концентриран в Сити. Аз съм играч на Манчестър Сити и се наслаждавам на престоя си тук. Това е очевидно", каза Коло Туре по повод спекулациите.

Манчестър Юнайтед преотстъпи резервния си вратар Бен Еймъс на втородивизионния Хъл Сити. 22-годишният страж ще изкара четвърти период под наем в своята професионална кариера.

Валенсия привлече под наем левия бранител на Милан Дидак Виля. 23-годишният испанец ще има задача да запълни мястото на Жорди Алба, който по-рано през настоящия летен траснферен прозорец премина в състава на Барселона.

Ливърпул обмисля да пазарува от турското първенство. Според "Daily Mirror", мениджърът на червените следял отблизо изявите на португалския полузащитник на Бешикташ Мануел Фернандес, за който заделил 7 млн. паунда. Турският вестник "Habertürk" пък гръмва с новината, че скаут на мърсисайдците е отпътувал за Истанбул, за да наблюдава на живо днешната среща между Фенербахче и Васлуй. Вниманието на представителя на английския тим щяло да бъде насочено основно към Мирослав Щок.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

alex_st_gerrard
01.08.2012 23:57

Ливерпул моя един от любимите отбори мнго класни футболисти от 2 гранда на Турция, но Фенерите ще искат минимум 12 мил. а Бешикташ 8 и както знам 4е Ливерпул са в криза до някъде нямат много голям шанс да ги купят

justbork0
01.08.2012 23:13

Йес дано Модрич остани при Тотнъм или да му вземат 40м *smile*))

Johan_Cruyff_14
01.08.2012 20:09

►ЦСКА преговаря с Пиаченца за френския нападател Пиер Ален Бакле. Французинът е юноша на Лил и за последно е вкарвал преди 2 години, съобщава "Тема Спорт".

Е с такива ли ще замествате Мораеш?!