Трансферен дневник, 30 юли: Сити надцаква Барса и Реал за звезда на Ливърпул

19:01
Трансферен дневник, 30 юли: Сити надцаква Барса и Реал за звезда на Ливърпул
Вижте акцентите за 30 юли, понеделник:

ЦСКА ще опита да привлече звездата на ФК Сараево Саид Хюсеинович. Босненецът наниза два гола във вратата на Левски и помогна да отбора си да изхвърли сините от ЛЕ, съобщава "Тема Спорт".

►Бразилецът Лукас Винисиус Силва напусна ЦСКА, след като не успя да впечатли Стойчо Младенов, известява "Тема Спорт".

Даниел Георгиев най-вероятно ще напусне Локомотив Пловдив, за да се присъедини към румънския Астра Плоещ, информира "Тема Спорт".

►Холандецът Дианги Матусива и испанецът Константин Лопес пристигнаха на проби в Литекс. И двамата са нападатели, пише "Тема Спорт".

►Нджонго Присо има желание да остане в ЦСКА до края на договора си, съобщи мениджърът му, пише "Меридиан мач".

ЦСКА отново ще опита да прати Килиън Шеридън в Шотландия. Червените са склонни да го преотстъпят, тъй като не влиза в сметките на Стойчо Младенов, съобщава "7 дни спорт".

Лудогорец продължава да търси нов нападател. Шампионите ще избират между трима футболисти – единият е таран, а останалите са с по-скромни габарити, информира "7 дни спорт".

Алжирският младежки национал Багдад Бунеджа, който бе близо до трансфер в Левски, няма да премине при сините, съобщи самият той. Нападателят на УСМ Ел Харач ще подпише с тунизийския гранд Есперанс Спортив де Тунис, след като стана ясно, че има предварителен договор с този клуб.

Днес ръководството на ПФК Черно море и Еденилсон Бергонси стигнаха до споразумение и бразилеца подписа дългосрочен контракт с клуба. 25 –годишния халф впечатли  с добрите си изяви по време на контролите и треньорския щаб начело със Стефан Генов реши , че той може да бъде полезен на отбора. Еденилсон е роден на 13 септември 1987 г  и е висок е 185 см. Играл е за няколко тима в родината си , последния от които е Жувентуд . След това преминава през италианския Варезе и белгийските Брюксел и Стандарт Лиеж.

Полузащитникът на Порто Жоао Моутиньо може да продължи кариерата си в Барселона, съобщи каталунското издание "Спорт". След като не успя да привлече Хави Мартинес, за който Атлетик поиска 40 млн. евро, каталунският гранд е насочила вниманието си към португалския национал. Самият той е помолил ръководството на Порто да му бъде разрешен трансфер в друг клуб от Европа. Неговата ориентировъчна цена е 18 млн. евро. Миналият сезон 25-годишният Моутиньо игра в 29 мача от шампионата на Португалия, вкара три гола и асистира за други осем.

Младият бразилски национал Лукас Моура е концентриран единствено върху олимпийския турнир по футбол.
"Каквото има да става, ще става. Ако трябва да напусна Сао Пауло, това ще се случи. Ако не, ще запазя спокойствие, защото все още съм много млад. Решение ще взема след Олимпийските игри. Ако остана в Сао Пауло пак ще бъда щастлив, защото това е клубът, в който започнах кариерата си", сподели Моура.
Според информациите, 19-годишният футболист е с единия крак в Манчестър Юнайтед.

100 милиона паунда ще бъдат отделени за селекция в Челси до края на летния трансферен период, съобщава "Сън". Клубът на руския милиардер Роман Абрамович вече е похарчил 66 милиона паунда за четирима играчи – братята белгийци Еден Азар и Торган Азар, бразилецът Оскар и Марко Марин от Вердер Бремен. Мениджъра на сините Роберто Ди Матео обаче има бюджет за още две големи звезди.
"Ние и преди искахме да подсилим отбора в още една-две зони. Ако на пазара се появят подходящите играчи, в следващите седмици ние може и да имаме нови попълнения", каза изпълнителният директор на Челси Рон Гурли.

Спор за 2 милиона евро трансферна сума е провалил преди няколко седмици сигурния трансфер на Димитър Бербатов в Милан. Манчестър Юнайтед са пожелали от боса Силвио Берлускони за 31-годишния нападател 7 милиона евро, но бившият италиански премиер не склонил да даде повече от пет, информира вестник "24 часа".

Бразилският десен бек Сисиньо се завръща в испанското първенство, след като подписа за две години със Севиля. 32-годишният футболист до момента играеше за Спорт Ресифе в родината си, а в Европа има сериозен опит с Реал Мадрид, Виляреал и Рома.

Шведският полузащитник Расмус Елм премина в ЦСКА Москва, съобщава пресслужбата на руския клуб. До момента 24-годишният футболист се състезаваше за холандския АЗ Алкмаар, но вече е с тригодишен договор с московчани. Елм става вторият швед, който подсилва ЦСКА Москва след Понтус Вернблум. Новото попълнение на ЦСКА си е харесало номер 20, с който да се състезава.

От турския шампион Галатасарай отрекоха напористите слухове от последните дни, че са близо до договор с нападателя на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов. Чрез официално изявление, публикувано на официалната интернет страница на клуба, информациите, които бяха разпространени от някои местни медии през изминалите дни, бяха опровергани за пореден път. От тима споделиха също така, че не са предприели никакъв ход за привличането на българския голмайстор. Така сагата около евентуалния трансфер на Димитър Бербатов в Галатасарай приключва, но интерес към него от други отбори не липсва.

Щабът на Киево се включи в борбата за подписа на българския нападател Валери Божинов. Летящите магарета са сериозно заинтересовани от играча на Спортинг Лисабон, който в момента си търси клуб, съобщават медиите на Апенините. Бившият играч на Ювентус, Фиорентина и Парма е желан от няколко италиански клуба, където за последно защитаваше цветовете на изпадналия Лече. Иначе последната информация преди днес свързана с Божинов бе, че Катания обмисля варианта да предложи договор на българина, също така новакът в Серия "А" Пескара е готов да се подсили с нападателя.

►Английският гранд Манчестър Сити набеляза заместник на Коло Туре. Според "Дейли Мирър", от Сити са отправили оферта за бранителя на Ливърпул Даниел Агер, който е следен и от испанските колоси Барселона и Реал Мадрид. Миналата седмица опитният датчанин е известил мениджъра на червените Брендън Роджърс, че иска да напусне тима от "Анфийлд".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

wasko.krotew
31.07.2012 15:13

Всяко лято Юнайтед се сили за 10 човека зима 1..писна ми от фърги

MaLkO_LuD94
31.07.2012 01:52

►Английският гранд Манчестър Сити набеляза заместник на Коло Туре. Според "Дейли Мирър", от Сити са отправили оферта за бранителя на Ливърпул Даниел Агер, който е следен и от испанските колоси Барселона и Реал Мадрид.
Едвали РМ и Барса ще вземат играч като Агер *smile* Предполагам че и без пари да им го дават няма да го искат *smile*

gerrard9000
31.07.2012 13:03

първо-тази оферта е мигновено отхвърлена, второ-агер е един от най-добрите защитници в света.пред него са единствено тери, компани и видич.защитниците в англия са много по-качествени от тези в испания, когато става дума за защитен план.(иначе в испания по-добре изнасят и владеят топката).единствената причина поради която си мислиш, че агер не е качествен е заради слабата полузащита на ливърпул откъдето идват много голове в нашата врата.

stefchobg
31.07.2012 08:34

Ти пък какво разбираш ?

Kireto1232
31.07.2012 02:50

Евала пич много точен коментар *smile*

Kireto1232
31.07.2012 02:49

Какво му има на Агер бе човек ?

Deco_Sneijder
31.07.2012 02:48

Понякога се изказваш супер, а понякога супер лапешки,все едно гледаш футбол от 1 месец и не си гледал как играе Даниел Агер, един истински защитник! Страхотен футболист, много ми допада и на мен, а Барса и Реал биха извадили луди пари за тоя пич, ако имат незабавна нужда от централен защитник.Все пак не искам да се губи част от класата на пуул и искам Агер да остане! *smile*

THISisSASHKO
31.07.2012 01:38

Абе вие нормални ли сте? Агер в Реал или Барцилона?! XAXAXA е*ати вица!

shaibataw3
30.07.2012 23:41

Изобщо пък не е казвал,че ще напуска,даже беше отворен за преговори за нов договор!!Той сам беше казал,че би искал да остане в Ливърпул!! *angry**devil*

dadeds
30.07.2012 22:50

Скай Спортс пишат, че Керъл е отказал да премине в Уест Хям (нещо от тоя сорт)..

Gerrard951
30.07.2012 22:50

Само не и Агер. Много важен футболист, един от любимите ми! Ще ми липсва харесвам както на терена така и извън него, но това са само слухове!*confused*

dadeds
30.07.2012 22:16

Роджерс май е дал Керъл под наем *devil**devil**confused*

dadeds
30.07.2012 22:27

Влизай тука и ръчкай.. тоя пич пише много неща. [@link http://twitter.com/AnfieldMole]

Livepool_fan
30.07.2012 22:25

Би ли споделил източника си с мен, за да се уверя лично. Не че не ти вярвам, но ще е хубаво да го видя със собствените си очи. *joking*

dadeds
30.07.2012 22:23

Дано да остане! Има сделка, Керъл трябва да реши! Чета вярни и истински неща, за които ти не подозираш, че съществуват!

Livepool_fan
30.07.2012 22:21

Къде го прочете това? В Официалния сайт не видях нищо такова, но може и да съм пропуснал.., от вълнение. Предполагам все пак, че е някоя партенка. Моля, не смятайте всичко, което четете за меродавно. Медиите имат навика да пускат по някоя жълтина и заблудените хорица да им вярват на всичко. Нима мислите и че всичко, което дават по Новините не е подправено. Естествено има и доза истина, но не винаги, и не всичко. Все пак дано е вярно. Поне е млад, може и да го пробутаме. *lol*

martinchoooyyy
30.07.2012 22:11

Изглежда си голям фен на ливърпул , а и следиш новините свързани с отборите и защитаваш свойте хора .
До някъде мога да се съглася с коментарите ти , но не напълно .

Livepool_fan
30.07.2012 22:16

Интересно би ми било да разбера, с кое не си съгласен. Не се опитвам да натяквам мнението си на никой, тъй като всеки има свое становище по дадена тема, но в случая смятам, че нещата стоят по този начин.

ceco26
30.07.2012 21:08

ай сик тирр, брее
не очаквах точно Агер да пожелае трансфер...помня как говореше, че датчаните били лоялни...е, това не е писан закон, но не го очаквах от него...все пак мисля, че лично той няма да приеме да играе в друг английски тим, та дано Реал праснат някоя добра сума и да го даваме /че Барса са скръндзи/, но предвид интереса на Сити за добър защитник и писаниците, че искали Шкъртел...вече няма да се изненадам, ако продадем и Агер, и Шкъртел...ма поне едни 30-35млн трябва да се вземат от тях-добри са си, а и Мансура има пари, както и кралския клуб...

gerrard9000
30.07.2012 21:30

"мирър" казва, че агер иска да напусне.пак фантастични романи.агер ще е в ливърпул не само в следващия, а в следващите 5 години.предишния сезон сам каза, че никога няма да напусне ливърпул в посока друг английски тим, а барса и реал ги слагат по подразбиране в трансферните битки.

holigan4e
30.07.2012 21:00

То голямата звезда е тоя АГЕР хахаах да го взимат *wink* Шкъртел за мен е по-важен за Ливърпул *wink*

Livepool_fan
30.07.2012 22:05

Към момента Шкъртел, Джерард, Лукас и Суарес са единствените от отбора, които са незаменими, но Агер също е от класата на тези футболисти. Винаги е бил отдаден на клуба и се надявам, че няма да бъде продаден, въпреки че имаме младия и талантлив Коатес. Той също заслужава място в отбора, но когато Агер не е контузен, той заедно с Шкъртел трябва да са титулярната двойка бранители.

tishowinner2
30.07.2012 19:10

да дават в замяна компани или другия вариант е 15 млн + адам джонсън, иначе агер през крив макарон *angry*

TheoWalcott14
31.07.2012 11:55

ми да като ви гледам играчите , като адам , керъл , даунинг и другите ликета каде незнам закфо ги зимате само си разваляте отбора единсвените които ми допадат са Суарез , Джерард у Агер. Колкото до Вермаелен ако бе са травмите ще е доста пред Агер не ,че и сега не е ама не чак толкова а и е доста ппо резултатен

Kireto1232
31.07.2012 00:49

O извинявай а ,че Вермаален е на нивото на Компани Видич и Тияго Силва ... Свали си очилата и гледай реално на нещата Агер не остъпва по нищо на Вермаален се ваще играчи са на топ ниво !!!...

Livepool_fan
30.07.2012 22:01

За Компани, Тери и Тиаго Силва мога да се съглася, че са класа над Агер, но за другите трима ми е малко спорно. Видич принципно се води като страхотен бранител и лидер и това наистина е така, но понякога допуска такива елементарни грешки, че единствено късмета го е спасявал да не стане напълно за смях. Дори един типичен британец като Карлтън Коул го правеше на малка гара през сезон 2010/2011. Вермаелен е още сравнително млад и наистина е доста класен, като разполага и с добра техника, а и умее да вкарва голове, но изобщо не е стабилен. Понякога е суперстабилен, друг път не. Все още няма постоянството на най-класните бранители. За Пике какво да говорим? Та той последните година - две е изключително слаб и тромав в защита. В първите си два сезона за Барса бе брилянтен, но след това се представя на ниско ниво. Дори постоянно контузващият се и вече застаряващ Карлес Пуйол, изглежда по-добре на терена от Пике. Какво му има на Агер? Стабилен е в отбрана, има сравнително добра техника за бранител и изнася прекрасно топката. Проблемът при него е честите контузии, които оказват влияние на формата и мястото му в отбора. Аз се надявам, че ще остане в отбора. Шкъртел до момента е най-класният ни и силен защитник, но лично според мен Агер разполага с по-голям потенциал, който до момента не е успял да разкрие, заради вече споменатите контузии. Иначе датчанинът би паснал като дялън камък и на Барса, и на Реал, и на Сити. ДАНО ОСТАНЕ! Той е един от малкото ни класни играчи и ще е огромна грешка, ако го продадем. По-добър трудно ще намерим, а и като знам как сме на трансферния пазар, направо не ми се мисли. Дори Милан и Интер бледнеят пред нашата ужасна трансферна политика, а и миланските грандове също са доста зле в това отношение през последните години.

martinchoooyyy
30.07.2012 21:44

Хаха тея смешници от ливърпул , които наричате "ЦЗ" не могат да стъпят на пръстчено на Тери .. Той е капитан на Челси , а до скоро беше и на Англия и още щеше да бъде ако не бяха проблемите по делото му . За мен той е и винаги ще остане един легендарен играч .

chelsea888
30.07.2012 21:36

Смятай колко си гледал и разбираш от футбол щом наричат Тери ''дъртия'' и мога да ти кажа че Тери е 99999 пъти по велик от Шкъртел,Агер,Компани,Коло Туре и така нататък......................

TheoWalcott14
30.07.2012 21:15

С разликата че Вермаелен е доста по добър от тоя , колкото до Тери колкото и крачолчета да му правят си остава един от най добрите на тая позиция

tishowinner2
30.07.2012 20:59

ти не ми казвай кво да прая а за този над тебе (теоуолкот14) : пич мога ти кажа че вермаелен и агер по игра са като близнаци едни и същи двамата могат и леви да цъкат и двамата изнасят добре. а този тери къде ми го слагаш дъртия на всеки втори мач или се подхлъзва или крачоли му правят *lol*

TheoWalcott14
30.07.2012 20:54

*lol**lol* ебати и комедийте пишеш ... Компани един от най добрите ЦБ в света капитан на СИТИ с нов договор и ти ми го сравняваш с Агер ? Пулл трябва да им дадат и Суарез та да са равни нещата ама явно ти живееш в свят каде Агер е е от нивото на Компани , Видич ,Вермаелен , Пике , Тери , Тиаго Силва ....

Deco_Sneijder
30.07.2012 20:52

Къв си ти уеее? Фен кат мен...за тва си коментирай кротичко,давай си мнение и си мълчи *lol*

tishowinner2
30.07.2012 20:13

откъде знаеш че аз не съм човека ?

martinchoooyyy
30.07.2012 20:04

Ти нормален ли си как ще дадат Компани ? Той подписа нов 4годишен договор

Deco_Sneijder
30.07.2012 19:22

Ти не си човека,който ще каже какво да дават...