Камбуров: Не очаквах хеттрик на \"Герена\"

10:44
Камбуров: Не очаквах хеттрик на \"Герена\"
Два дни след успеха на Локомотив София с 3:0 над Левски на стадион "Георги Аспарухов, нападателят на "железничарите" Мартин Камбуров сподели пред "7 дни спорт" своя коментар за срещата, в която отбеляза хеттрик. Също така Камбуров изказа и своите очаквания за представянето на Локо София до края на сезона.



- Г-н Камбуров, как видяхте мача, очаквахте ли да отбележите три гола?

- Ние играхме много добре. Успяхме да вкараме два гола още първото полувреме, след което вкарахме трети след почивката и успяхме да затворим мача. Радвам се, че си повярвахме, че можем да бием Левски, и в крайна сметка го постигнахме. В интерес на истината не очаквах, че ще вкарам три гола на Левски на "Герена". Заслуга има целият отбор, защото без положенията, които създадохме, можех и да не вкарам.

- Левски ли бе слаб, или Локомотив - силен?

- Всеки играе толкова, колкото му позволява съпeрникът. До 20-а минута диктувахме събитията на терена. Владеехме повече топката и показахме, че няма да се предадем. Сега обаче започват важните мачове. Трябва да постигнем добри резултати срещу Черно море, Славия и ЦСКА, ако искаме да гоним целта участие в тунира за Купата на УЕФА.

- Какво предстои на Локомотив оттук нататък?

- Рано е да се каже. Играем мач за мач и гоним целта си. Ще бъде много жалко, ако въпреки добрата серия, в която се намираме в момента, не успеем да се класираме в зона УЕФА.

- Вкарахте 10 гола в 6 мача. Можете ли да станете голмайстор на първенството само с един полусезон?

- Наистина ще бъде странно да стана голмайстор само с един изигран полусезон, но футболът затова е интересна игра. И преди съм казвал, че ако имам достатъчно ситуации ще направя всичко възможно да ги вкарам. Не мога да бележа обаче, ако нямам ситуации. Бил съм два пъти голмайстор на "А" група и не ми е фикс идея да стана за трети път. Както аз вкарах десет гола в шест мача, така и някой друг може да го направи, но сега като догоних лидера, ако мога ще стана голмайстор.

- Много хора подценяваха Локомотив заради слабото представяне през есента. Можете ли сега вече да атакувате челото?

- Нашата цел е да завършим сезона на трето или четвърто място. Има още много мачове до края. Тепърва ни предстоят важни двубои, но всички в отбора даваме максимума от себе си.

- Доволен ли сте от трансфера в Локомотив?


- Намираме се в много добра серия, играем добър футбол и печелим срещите си. Всичко се развива по много добър начин за нас и не мога да не съм доволен, че дойдох в Локомотив. Знаех за амбициите на ръководството и затова избрах да се върна в България и да облека екипа на Локо.

- Чувствате ли се любимец на публиката?

- Не. Целият отбор играе много добре и затова всички момчета трябва да бъдат любимци, а не само един човек.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

SvM
14.04.2009 15:09

Аз очаквах евентуална победа над Левски - така и стана!! *evil*
Междудругото единия гол на Камбуров не се оказа ТОЛКОВА ПРОФЕСИОНАЛНИ както ще говорят повечето - той просто попадна на точното място в точния момент! Ако сте гледали обстойно мача, ще видите, че може би само 1, 2 гол бяха ЧИСТО професионален изстрел, а 3-тия си беше чисто попадане в точния момент...