Билич: Всичко или нищо

16:59
Билич: Всичко или нищо
Хърватският наставник предупреди отбора си, че няма да преминат груповата фаза на Евро финалите, ако не играят на върха на възможностите си.

По време на квалификациите Хърватия впечатли с двете си победи над Англия и се класира за финалите в Австрия и Швейцария за сметка на "трите лъва".

Но след вялата победа с 1:0 над Молдова от миналата седмица и съботното равенство 1:1 с Унгария, изникна въпросът дали отборът ще е във върхова форма толкова скоро. Билич е бдителен за тази възможност и се надява, че Лука Модрич, Нико Кранчар и Младен Петрич ще съумеят да помогнат на тима си да премине първата фаза от турнира.

"Нашите трима най-добри играчи трябва през цялото време да играят на сто процента, а и останалите от тима трябва да дадат най-доброто от себе си, ако искаме да излезем от нашата група", каза Билич.

"Ние няма да постигнем това, ако само разчитаме на здрава защита. Имаме нужда от тримата вълшебници Модрич, Кранчар и Петрич, които могат да накарат нещата да се случат."

Продължителното лечение на контузията на Едуардо да Силва може да утежни положението, защото неговите голове по време на квалификациите бяха от особена важност. Двата гола на дефанзивния халф Нико Ковач срещу Молдова и Унгария са добър знак, но Билич е наясно, че ще е нужна максимална концентрация на целия тим, за да се компенсира липсата на Едуардо.

"Тези нападатели са най-доброто, което имаме, освен контузения Едуардо да Силва. Отсъствието му очевидно ще ни затрудни много, защото целият тим играе по-добре, когато той е с нас на терена", каза треньорът.

"Все пак не само заради неговата игра сме на финалите на Европейското, така че ще трябва да се справим и без него."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация