Тромсьо – Розенборг, спечелен

14:26
Тромсьо – Розенборг, спечелен
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров продължават станалата вече традиционна рубрика - "Прогнозите на специалиста".

Тя се обновява всекидневно и съдържа прогноза само за един мач, под заглавието "Залог на деня".

Мачовете, за които намирате прогнози в тази рубрика, ще бъдат както от популярните европейски първенства, така и от по-екзотични футболни страни, но задължително ще се съдържат в предварителната програма от Играта на Winner.bg.


Статистика:

м. Юли: 12 познати от общо 26 мача - 46.2 % успеваемост

Залог на деня за 29.07.2012 г.:



Сблъсъците между тези два съперника представят безспорен интерес, когато се провеждат особено на стадиона на Тромсьо. Домакините са традиционно доста постоянни вкъщи, докато Розенборг почти винаги е част от битката за титлата. Днес ситуацията е подобна и срещата се очертава да бъде доста завързана. Предвид настройките в двата лагера и изключително изгодния коефициент, предложен за опцията под 2,5 гола, тук рискът напълно си заслужава. Тромсьо притежава най-здравата домакинска отбрана, а Розенборг най-здравата гостуваща отбрана. Домакинският отбор започна сериозно да изостава, дори от местата даващи право на участие в континенталните турнири и всичко освен три точки за него тук няма да го задоволи. Розенборг е единственият тим без загуба като гост от всички тимове в елита и ще дойде тук с един единствен приоритет, просто да не загуби тази среща. Тромсьо вероятно ще окаже сериозен отпор, защото е един от трите тима без загуба на собственият си стадион. Гостите до тук през сезона, с малки изключения, играха изключително прагматично срещу силните домакини в таблицата. Тромсьо също е пестелив с по-силните тимове вкъщи, а се разписва по-често срещу по-слабите отбори. Тромсьо ще бъде лишен от услугите на двама свои състезатели, ангажирани с олимпийско участие и това няма как да не повлияе на офанзивната им постройка. Освен това преди няколко дни Тромсьо игра продължения вкъщи в Лига Европа и едва ли ще има сили за надиграване. За Розенборг също предстоят още международни срещи (след няколко дни срещу Сервет) и по-скоро и усилията трябва да бъдат дозирани. Розенборг изпитва известни финансови затруднения и международен пробив ще бъде доста по-важен за него с оглед на осигуряването на бъдещи приходи. Така грандът може да насочи усилията си предимно натам, поне за сега. При всички тези обстоятелства смятам, че тук няма как да видим много попадения, въпреки всеобщите очаквания. Статистиката не е в подкрепа на подобна опция, но предвид моментните събития около отборите, е време и тя да бъде оборена.

► Прогноза: Под 2.5 гола - коефициент - 1.94

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mistral
29.07.2012 20:57

Кошмарни финландци. Все пак всичко завърши с хепиенд с гола на ТПС*money*

ronaldivo
29.07.2012 20:52

Ясно, щом това недоразумение казва ъндър мача е сто процентов оувър!!! Пичове сега е момента да се играе над 2.5 гола на този мач с крупна сума! Успех!!!

mistral
29.07.2012 18:35

Розенборг са поизморени от натоварената програма (не съм погледнал дали в четвъртък пак нямат мач) и не е много препоръчително да им се гласува доверие. Един Х би устроил и двата отбора. И тъй като правят резултатни мачове помежду си - едно приятелско 3:3 от мен *smile*. Мисля, че от финландските може да се подкрепят Лахти и Хака, докато ГГ на Джижик-ТПС е просто задължителен.

zarko59
29.07.2012 17:52

предложения мач според мен е над 2.5 гола , ама знае ли се ! знак-2

Vikingit
29.07.2012 15:38

Сотирис, не ме занимавай с тия щури прогнози. Дай знак за мача. За мен е двойка.

night_wolf1984
29.07.2012 19:55

Извинявай аз ги обърках с Молде за купата .Иначе от мене 1Х*smile*

Vikingit
29.07.2012 17:34

Предния мач завършва 3-0 за Розенборг, до тук имат само една загуба в 16-17 кръга. Жалко че, ме достраша да играя Сион- поведоха. Тази година ще са голяма сила.

night_wolf1984
29.07.2012 17:15

Тромсьо ще ги бие,най много Х,а и предния мач завършиха 4-3*wink*