САЩ и Британия продължават по футбол при жените

22:10
САЩ и Британия продължават по футбол при жените
Отборите на САЩ и Великобритания си осигуриха участие на осминафиналите на турнира по футбол при жените на Олимпийските игри, след като постигнаха втори победи в предварителните групи.

В група "Е" британките разгромиха състава на Камерун с 3:0 и заедно с Бразилия имат по 6 точки от два мача. Нова Зеландия и Камерун ще спорят за 3-ото място, но е малко вероятно който и да е от тях да продължи напред само с 3 точки.

Капитанката Кейси Стоуни откри резултата в 18-ата минута с удар от малък ъгъл, а 5 минути по-късно Джил Скот удвои. Стефани Хаутън, която отбеляза победното попадение в първия мач срещу Нова Зеландия, сега фиксира крайното 3:0 осем минути преди крайния съдийски сигнал.

Втора победа в два мача постигна и фаворитът САЩ, този път с 3:0 срещу Колумбия. Олимпийските шампионки от Пекин откриха резултата чрез Мегън Рапино в 33-ата минута. След попадението тя бръкна в чорапа си и извади оттам съобщение за рождения ден на контузената си съотборничка Али Крийгър, която навърши 28 години днес.

Аби Уомбач удвои аванса на американките в 74-ата минута, а Карли Лойд фиксира крайното 3:0 три минути по-късно. След този мач САЩ има 6 точки, а КНДР е с 3 и по-късно днес играе с Франция, която е без точки. Колумбия е на последното място с две загуби от два мача и вече играе само за престиж.

Турнир по футбол за жени от Олимпийските игри, втори срещи в предварителните групи:

Група "E" в Кардиф:
Нова Зеландия - Бразилия 0:1 (0:0)
Великобритания - Kaмерун 3:0 (2:0)

Класиране:
1. Бразилия 2 2 0 0 6:0 6
2. Великобритания 2 2 0 0 4:0 6
3. Нова Зеландия 2 0 0 2 0:2 0
4. Kaмерун 2 0 0 2 0:8 0

Група G в Глазгоу:
САЩ - Кoлумбия 3:0 (1:0)
Франция - КНДР по-късно днес

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация