Трансферен дневник, 28 юли: Монако се възражда, привлича освободен от Челси

18:54
Трансферен дневник, 28 юли: Монако се възражда, привлича освободен от Челси
Вижте акцентите за 28 юли, събота:

Няколко часа след като от ЦСКА взеха решението да освободят освободят 8 футболисти и да обявят за продажба още двама, клубът подписа договор с трима нови играчи от Локомотив Пловдив. Вчера на "Армията" договори подписаха бразилският нападател Тасио, гръцкият вътрешен халф Кирякидис и левият бек Михаил Венков, съобщава "Тема Спорт".

►Капитанът на Локомотив Пловдив Здравко Лазаров заяви, че все още не е наясно дали ще продължи да носи черно-бялата фланелка и през новия сезон. Той бе видимо разочарован от загубата на тима от Витес в реванша, информира "Тема Спорт".

Бразилският полузащитник Лоривал Асис вече не е играч на Черноморец Бургас, след като бургазлии го продадоха на ФК Габала (Азербайджан). Асис пристигна в лагера на новия си отбор и взе номер 22, с който позира в хотела, където е настанен временно до намирането на апартамент. Бургазлии ще вземат около половин милион евро за сделката, като парите ще бъдат предведени на три вноски. Самият Лоривал Асис, който играе по фланга, подписа личния си договор за три години. Сделката за Лоривал Асис беше анонсирана като възможна миналата седмица, но едва в последните дни разговорите приключиха. Трансферът става със съдействието на мениджъра Несим Нешадов, който е приятел с турския треньор на Габала- Фатих Кавлак.
Това е втори футболист, който акулите продават през това лято след алжирския плеймейкър Аатиф Шаешу, преминал в турския Сивасспор срещу 600 хиляди евро. Тимът на Габала завърши на 5-о място през миналата година в азербайджанското първенство, но амбициите са още този сезон да се бори за титлата.
Супербогаташът Талер Хайдаров, който е собственик на клуба от Северен Азербайджан, стана известен с това, че преди няколко години ангажира Тони Адамс за старши треньор. Сега той реновира стадиона и след разширението това съоръжение трябва да има капацитет за 15 хиляди души.
Още няколко футболисти в момента пък карат проби в Черноморец. С най-сериозни шансове за нов договор е словашкият десен бек Матей Сива, който дойде от Теплице. 27-годишният футболист може да бъде използван и като дефанзивен халф. До момента трите сигурни нови попълнения са Исмаил Хасан от алжирския АСО Шлеф, Бейби Амара, който е под наем от Шатору (Франция), и нападателят Исуф Уатара от третодивизионния френски Ним. Синът на старши треньора Димитър Димитров- Виктор, пък започна специализирани тренировки след претърпяна операция. 18-годишният Виктор, който играе като централен нападател, ще поднови занимания с топка след месец, а пълноценните му тренировки с отбора са планирани за след два месеца.

Левият защитник Михаил Венков подписа личния си договор с ЦСКА, който е за два сезона и изтича през юни 2014-а година. Така двумесечните усилия на армейците да привлекат бившия национал най-после се увенчаха с успех. Договорът обаче влиза в сила от 2-и август, тъй като през идната седмица той трябва да разтрогне контракта си с Локомотив Пловдив пред Спортно-техническата комисия на БФС. Венков има документ от пловдивчани, подписан от бившия собственик Константин Динев, че може да си тръгне от "Лаута". Така че няма да има проблем да премине при армейците.
През това лято той ходи на проби в украинския Ворскла Полтава, а след това имаше предложения от Унгария и Гърция. В крайна сметка обаче той избра да продължи с вицешампионите от ЦСКА.

Нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов и мениджърът му Емил Данчев вчера са пристигнали в Истанбул, за да преговарят с турския гранд Галатасарай. Сензационната новина бе разпространена днес от местния вестник "Фотомач". Според слуховете операцията за привличането на българския голмайстор в състава на лъвовете се е пазела в строга тайна. Представителите на турския клуб са провели кратък разговор с Бербатов, който предявил желание да работи с Фатик Терим, ако се изпълнят условията за трансфера му. След края на секретната среща ръководителите на Галатасарай са информирали президента на клуба Юнал Айсал за добре протеклите преговори със звездата на червените дяволи и неговия агент. Зарадван от приятната вест босът на Джим-Бом разпоредил нещата да бъдат ускорени. В близките дни се е очаквало страните отново да седнат на масата на преговорите, за да обсъдят детайлите около трансфера.
Новината за преговорите между Бербатов и Галатасарай бе съобщена и от английското издание "Гардиън".

Английският гранд Ливърпул стартира офанзива за привличането на атакуващия полузащитник на Бенфика Николас Гайтан, информира "Record". От ръководството на мърсисайдския клуб обмисляли да предложат 18 млн. евро за правата на 24-годишния аржентинец. Авторитетното португалско издание също така припомня и за интереса на Манчестър Юнайтед към халфа, за който към този момент португалския тим не е получил официално запитване от щаба на червените дяволи. Настоящият договор на Гайтан с Бенфика изтича през 2016-а година, а клаузата за откупуването на правата му е в размер на 45 млн. евро.

Левият бек на Милан Тайе Тайво, който през миналия сезон не бе сред предпочитанията на Максимилиано Алегри, може да бъде преотстъпен на Динамо Киев, съобщава "le10sport". Според последните информации, синьо-белите са взели предимство в битката с Олимпик Марсилия за подписа на нигерийския национал. От ръководството на украинския град са били готови да възнаградят 27-годишния бранител с годишна заплата от 2 млн. евро.
През лятото на 2011-а година Тайво премина в редиците на Милан от тима на Марсилия, но така и не успя да се наложи на "Джузепе Меаца". През втората част на миналия сезон той бе пратен под наем в тима на Куинс Парк Рейджърс, откъдето също не пожелаха да го задържат за постоянно.

Холандският национал от Фейенорд Рон Влаар договори личните си условия с английския Астън Вила и се очаква другата седмица да финализира трансфера си в клуба от Бирмингам. Влаар ще премине медицински прегледи в близките дни, след което ще подпише договор за три години с Астън Вила, съобщиха от клуба. Холандецът е третото ново попълнение на новия мениджър на Вила - Пол Ламбърт, след трансферите на друг играч от Фейенорд - Карим Ел Ахмади и английския бранител Матю Лоутън.

Монако стяга звездна селекция за новия сезон в Лига 2. Отборът от Княжеството, който цели да се върне в елита на френския футбол, се е договорил с португалеца Жозе Босингва, съобщава "L'Equipe". Опитният бранител, който в края на миналия сезон бе освободен от Челси, в момента е със статут на свободен агент.

►Полузащитникът на Лион Ким Шелстрьом вероятно ще премине в състава на руския Спартак Москва, информират две от авторитетни френския издания "L'Equipe" и "France Football". Очаква се шведът да премине медицински прегледи в столицата на Русия, а след това да парафира с червено-белите.

Еспаньол привлече левия бранител на Бенфика Йоан Капдевила. 34-годишният футболист парафира с испанския клуб за 1 сезон с опция за още един.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

zvmgb
28.07.2012 20:53

Бербо не ходи при тея резации

Piazon
29.07.2012 03:35

В Левски или ЦСКА ли да ходи? Прекалено си тъп смотан селяк.. Да ти кажа, че обрязването е за хигиена. Недей се обажда неподготвен мухльо! В Турция поне има някакъв футбол за разлика от България..

homiie
28.07.2012 21:38

и кво, да седи оня дядка да си играе с него ли ?