Бензема: Уверен съм

12:21
Бензема: Уверен съм
Френският нападател Карим Бензема е уверен в силите си за предстоящото европейско първенство, въпреки тежестта на големите надежди, които се възлагат на него.

20-годишният играч се представи много добре в последния сезон за Олимпик Лион, отбелязвайки 20 гола и затвърждавайки по този начин статута си на една от големите млади надежди в Европа. Избран в състава на Раймон Доменек пред нападателя на Ювентус Давид Трезеге, френският играч с алжирски произход ще носи огромна отговорност на Еврофиналите, подобно на положението на Уейн Рууни на финалите през 2004 г. в Португалия.

Но Бензема, който беше набелязан от Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид е напълно спокоен, осъзнавайки, че това е просто поредната стъпка в неговата кариера.

"Това е нормално", каза той. "Това е логична стъпка напред за мен след сезона, който имах с Лион. Уверен съм. Знам, че това е най-високото ниво и от мен зависи да покажа какво мога на терена."

Очаква се Бензема да води атаката на петлите заедно с нападателя на Барселона Тиери Анри. Този тандем игра за първи път в приятелския мач на фразнцузите срещу Парагвай в събота, и въпреки че мача завърши 0:0, Бензема се сработи добре с Анри и Франк Рибери.

"Чувствах, че правя добър мач, въпреки че липсваше гол", каза той.

"Лесно е да играеш, когато около теб са такива велики играчи като Анри или Рибери. Те знаят как да те предразположат и правят всичко да изглежда толкова лесно. Знам, че от мен се очаква много и аз ще дам най-доброто от себе си, за да оправдая надеждите."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация