Трансферен дневник, 27 юли: Арсенал приютява Шахин?

19:15
Трансферен дневник, 27 юли: Арсенал приютява Шахин?
Вижте водещите трансферни новини от деня:

Румънският офанзивен халф Александру Пакурар подписа вчера договор за три години с ЦСКА. Новината потвърдиха самият футболист и от ръководството на клуба, пише "Тема Спорт".

►Бившият голмайстор на ЦСКА Янис Зику премина под наем в корейския Гангвон ФК. Както е известно през зимата румънецът премина от ЦСКА в друг корейски тим - Поханг Стийлърс за сумата от 2.3 милиона евро, информира "Тема Спорт".

►Левски има огромни шансове да осъществи трансфера на халфа Георги Миланов. От "Герена" имат сериозен интерес към национала на Литекс, който бе обявен за най-добър млад футболист на миналото първенство, съобщава "Тема Спорт".

►Изключително интересен футболист е пред подпис с Черноморец Бургас. Става дума за идващия от френския Шатору офанзивен полузащитник Амара Бейби. Чернокожият французин има уникална прилика с халфа на Манчестър Сити Яя Туре, известява "Тема Спорт".

►Бразилският халф Еденилсон Бергонси ще подпише договор с Черно море за три години. От клуба ще изискат жълтата му карта от Белгия, където е играл за последно в Стандарт Лиеж. Очаква се кариоката да запише дебют на старта на първенството срещу шампиона Лудогорец във Варна, разкрива "7 дни спорт".

►Защитникът Йордан Милиев подписа с израелския Апоел Рамат Ашарон. До сделката се стигна след близо двумесечна трансферна сага, съобщава "Меридиан мач".

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов направи емоционално изказване след мача с словенския Мура 05. Червените регистрираха най-позорното си отпадане в евротурнирите след равенство 1:1 на реванша. Наставникът заяви, че ако остане начело на тима ще има сериозна чиста и "ще реже много глави". Днес ръководството на клуба гласува доверие на Младенов и обещаните сериозни санкции вече започнаха. Договорите на деветима футболисти от състава на ЦСКА ще бъдат прекратени в най-скоро време, а двама от този момент са в трансферната листа. Райс Мболи, Сивард Спрокел, Петър Стоянов, Николай Дюлгеров, Коста Янев, Благой Макенджиев, Нилсон, Тодор Янчев и Христо Янев вече няма да са футболисти на ЦСКА, като Тодор Янчев ще влезе в треньорския щаб, а на Христо Янев ще бъде предложена друга длъжност. Нападателите Нджонго Присо и Килиън Шеридън пък са поставени в трансферната листа и за тях усилено започва да се търси нов клуб. С последно предупреждение за изгонване от отбора е Антон Карачанаков заради нарушаване на спортния режим.

Бившият футболист на Вихрен Руслан Иванов, за последно играл в елитния Видима Раковски Севлиево подписа едногодишен договор с ПФК Банско 1951, съобщи изпълнителния директор Красимир Горанов. Руслан Иванов ходи на проби в отбор от гръцката трета дивизия, но не беше одобрен и се съгласи да остане в Банско.

Аржентинският национал Хавиер Масчерано се е съгласил да продължи договора си с Барселона до 2016-а година, като това добавя нови две години към настоящия му контракт. 28-годишният поливалентен полузащитник, който дойде от Ливърпул през 2010-а година, ще сложи подписа си в следващите седмици, се казва в официалната уеб-страница на каталунския клуб.

Японският клуб Серезо Осака подписа договор с бразилския полузащитник Фабио Симплисио, който идва от италианския Рома. 32-годишният Симплисио подписва за един сезон с отбора.  Серезо Осака завърши на 15-о място от 18 отбора миналата година и през новия сезон идеята е да се наредят в първата половина на Джей-лигата.
"Аз знам, че в последно време положението в Серезо не е блестящо. Но ще дам всичко от себе си, за да подобрим състоянието на отбора", се казва в официално изявление на бразилеца пред уеб-страницата на клуба.

Звездата на Евертън Тим Кейхил парафира договор с американския Ню Йорк Ред Бул. 32-годишният полузащитник, който през миналия сезон не успя да покаже най-доброто от себе си, реализирайки само две попадения в лигата за целия сезон, се присъединява в американския клуб към опитните Тиери Анри и Рафаел Маркес. Австралийският национал, който игра за кенгурата на две Световни първенства, заяви: "Много съм щастлив да започна тази нова глава от моята кариера. Както видяхме през последните две години, американският шампионат се разви много и тук играят невероятни футболисти. Впечатлен съм и очаквам с нетърпение да започна да играя за Ню Йорк".

Двама от основните футболисти на Интер - Жулио Сезар и Джампаоло Пацини, се разделят с клуба. Бразилският вратар и италианският нападател не попаднаха в състава на нерадзурите за мачовете от Лига Европа, което потвърди информациите, че двамата играчи са ненужни в тима за новия сезон. Новото попълнение на Интер е полузащитникът на Болоня Габи Мудингай.

►Наставникът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо ще прати Нури Шахин под наем в друг отбор, съобщават три от водещите испански издания - "АС", "Марка" и "Ел Мундо". Турският национал не попадна в групата на Белия балет за предстоящия мач с Бенфика. Според последните информации, през следващата седмица се очаква Шахин да се присъедини към един от английските грандове, като най-вероятно следващата му спирка ще е Арсенал.

►Фиорентина договори полузащитника на Спортинг Лисабон Матиас Фернандес. Новината бе потвърдена на официалната уеб-страница на португалския тим, който в последно време минава през труден финансов период. Детайлите по трансфера на чилийския национал не бяха оповестени.

►Малага, който се готви да участва в турнира Шампионска лига, се раздели с 4 от футболистите си. Двамата португалци Елдер Росарио и Еди Лопес Единьо преминаха за постоянно съответно в отборите на Понферадина и Академика, а Рубен Мартинес и Сандро Силва бяха преотстъпени съответно на Райо Валекано и Крузейро.

►Английският Куинс Парк Рейджърс хвърли поредната си трансферна бомба, след като привлече Джуниър Хойлет от Блекбърн. Договорът на канадския талант с лондонския клуб е за 4 сезона.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

overdrive
29.07.2012 01:36

Шахин ще е добре да го вземем, обаче нещо за защитата?

Bundesligarcho
27.07.2012 21:55

Тоя не значи,че като е двойник на Яя Туре е същата звезда като него

tishowinner2
27.07.2012 20:16

имам предвид евертън че си продадоха звездата

tishowinner2
27.07.2012 20:16

►Звездата на Евертън Тим Кейхил парафира договор с американския Ню Йорк Ред Бул.

тея луди ли са ? *confused*

arsenal4yy
27.07.2012 23:45

Кейхил е на 32 вие какво искате да играе все едно е на 25? Трансфера му в Ню Йорк Ред Булс е добър..ТОЙ ЩЕ ИГРАЕ С НОМЕР 17,aко някой го интересува

efc27
27.07.2012 22:33

Кейхил вече се изчерпа за Евертън.Последният му сезон беше меко казано слаб.

shaibataw3
27.07.2012 22:09

Вярно е!!Не само тук го пише.Има го на много места. *thumb_up*

levski_sf_14
27.07.2012 19:24

Георги Миланов е голям талант и изявите му в Литекс винаги са били на високо ниво...
Нури Шахин според мен трябва окончателно да напусне Реал ако не иска да се превърне във втория Кака...
Рейнджърс наистина прекалиха с нападателите: Замора, Сисе, Хелгусон, Ботройд, Джонсън, Хойлет...
Кой ще играе?!?