Фехервар – Слован Братислава, загубен

15:35
Фехервар – Слован Братислава, загубен
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров продължават станалата вече традиционна рубрика - "Прогнозите на специалиста".

Тя се обновява всекидневно и съдържа прогноза само за един мач, под заглавието "Залог на деня".

Мачовете, за които намирате прогнози в тази рубрика, ще бъдат както от популярните европейски първенства, така и от по-екзотични футболни страни, но задължително ще се съдържат в предварителната програма от Играта на Winner.bg.


Статистика:

м. Юли: 12 познати от общо 24 мача - 50.0 % успеваемост

Залог на деня за 26.07.2012 г.



Фехервар в момента е най-стабилният унгарски футболен клуб във всяко едно отношение. Тимът е спонсориран от няколко нефинансови институции, като негов основен спонсор е най-голямата банки в Унгария. Фехервар е тимът, който се ползва с подкрепата на целият политически елит, а и не само в страната, като евентуална негова титла този сезон и участие в груповата фаза на Лига Европа са напълно очаквани и планувани. Тимът притежава интернационална селекция, а звездата в нея е бившият португалски национал Марко Канейра. Тимът е предвождан от добре познатия в Англия португалски специалист Пауло Соуса, като клубът притежава и невероятно модерна академия за млади таланти. Инфраструктурата и развитието й доста наподобява тази на родния Лудогорец. Тимът има славата на безпощаден домакин, като изминалия сезона в местното първенство спечели 13 от 15 домакинства и допусна само 7 попадения. Фехервар има за цел да се легитимира и на европейска сцена, както и да наложи хегемония в унгарски футбол, за да оправдае сериозните инвестиции. Тимът е любимият клуб и на министър-председателя на Унгария, като поради това често и страничните фактори се оказват в полза на отбора.  За Фехервар домакинските срещи определено са с по-специален заряд предвид, че и голяма част от зрители са от елита на тази страна или някакво участие в клуба. Днес място за сметки няма, въпреки благоприятния резултат от 1:1 в първата среща. Тимът стартира сезона след като надви шампиона на страна с дузпи и прибра във витрината си Суперкупата на Унгария. Положителните моменти пред домакините предстоят и евентуална победата днес над Слован Братислава може да се окаже едва началото на успешния сезон пред за клуба. Слован се класира за Лига Европа и този сезон, защото финишира 3-ти в местното първенство изминалия сезон само с 2 точки повече от 4-тия в таблицата. Тимът безспорно е по-опитен, предвид че миналата година игра в груповата фаза на същия турнир, но предимствата за гостите се изчерпват с това. Слован сериозно редуцира бюджета за настоящият сезон като заложи и на доста футболисти от школата на клуба и така целите се промениха. Тимът изигра две срещи от първенството на страната, като загуби едната от тях и затвърди моето мнение, че този сезон ще е част от средата на таблица и пътят му в Лига Европа вероятно ще приключи тук срещи крайно мотивиран и амбициран съперник.

► Прогноза: 1 - коефициент - 1.90

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Kardinalen
15.08.2012 17:18

Последно отбора Фехервар или Видеотон е ?

Vikingit
27.07.2012 14:07

Сотиров- Дайте ми да водя рубрика - "Прогнозите на специалиста 2". Говоря сериозно. И аз да си ударя една снимка от Паспортя*joking*

Vikingit
27.07.2012 13:26

Сотирис- всички мачове излязоха. Аз такова чудо не помня да е имало. Играх това-онова ама за това, което се случи трябваше да съм луд от пари. Едвам си намирам място от яд. Разбира се ти нацели най-скапания мач, както винаги.

zarko59
26.07.2012 19:17

сараево-левски-2; палмейрас-байа-1,атл.минейро-сантош-1 ; това са мойте мачове за днес

El_Fenomeno5
26.07.2012 16:24

Аз мисля да пусна единица за Лех Познан и двойка за Твенте...

Vikingit
26.07.2012 16:06

Интересно дали Розенборг ще бие. Имах идея да го играя заедно с 2 на Млада Болеслав, но още се чудя.

Vikingit
26.07.2012 16:02

Сотирис- колко пъти си написал "Тимът" бе, човек*joking*200 пъти. Всяко изречение почва с "тимът". Мача ми се вижда дерби. Единица и 1-1 са най-възможните изходи на двубоя. Очакваме да се включи и Зарко- народната мъдрост, който не ми отговаря когато го питам нещо, а иначе се заяжда за всеки мой коментар.