Испания продължава да мечтае

15:44
Испания продължава да мечтае
През 1964 година Испания печели европейската титла. От тогава в продължение на толкова много години "Ла фурия" е неизменно сред водещите отбори, кандидати за слава и всеки път те не могат да постигнат нещо значимо.

Стига се до там, че дори на собствена земя през 1982 година те не успяват да достигнат до кръговете на директна елиминация. На последното европейско първенство в Португалия, Испания остава трета в своята група непосредствено след отборите на домакините и Гърция, които по-късно играят финал помежду си. Интересно е защо играчи като Раул и Гути бяха оставени извън състава, при положение, че двамата имат толкова опит, който в този момент би бил безценен. Психическата бариера изникваща пред играчите на Луйс Арагонес  не рядко им създава проблеми на големите форуми и е главния виновник за техните провали, защото обективно погледнато като качество футболистите не отстъпват с нищо на другите държави, дори напротив.

Треньорът Луйс Арагонес е сред малкото треньори, които кажат ли нещо, до края отстояват на своето. За разлика от Донадони, който под въздействието на външна намеса извика Дел Пиеро или на Марко Ван Бастен върнал в състава Нистелрой въпреки дългата словесна война между тях, испанският наставник не би се престрашил да прави каквито и да е кадрови промени в последния момент. Дали е прав или е сгрешил ще се разбере скоро, когато започнат мачовете в Швейцария и Австрия.

В лицето на младите Серхио Рамос, Иниеста, Давид Силва, Сеск Фабрегас, Фернандо Торес и Давид Вия, Арагонес разполага с изключителна мощ, но дали тя ще се окаже достатъчна за така чаканият от всички иберийци нов триумф никой не може да прогнозира. Разбира се с ценния си опит ще помагат капитанът на отбора Касияс и защитникът на Барселона Карлес Пуьол. Отборът на Испания тръгва отново с кошница пълна с очакване. Остава да се намери отговор на въпроса с каква кошница ще се завърне.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

josephbg
04.06.2008 11:05

Хоакин не попадна дори и в разширения състав заради края на сезона в Испания - неразбирателства с Куман, който само 2-3 месеца преди началото на европейското го остави без игрова практика, поради което и той остана извън състава за европейското. Вместо него мисля че е повикан Санти Кацорла от Виляреал. А отсъствието на който и да е футболист на Реал Мадрид от националния отбор, с изключение на Рамос и капитана Касияс, може само да е от полза на Арагонес... Един от правилните ходове от подготовката на Арагонес преди европейското е изолирането на така или иначе изразходваните футболисти на Реал М. - Раул, Гути, Салгадо...

Sm1Le1948
03.06.2008 08:29

Съгласен съм че Европейско без Раул-Най-големия не е Европейско ...

seriosblack
03.06.2008 03:16

Струва ми се че като не повика Раул и Гути Арагонес строши една важна психическа бариера пред своят тим.Двамата опитни футболисти на Реал М са участвали вече на доста световни и европейски първенства на които Испания е била сред фаворитите, но се е проваляла някъде по пътят към успеха.Може би Раул и Гути са били един вид подсъзнателен проводник в отбора на мисълта, че каквото и да правят испанците не могат да спечели голямата купа.
Това със сигурност е интересно тълкуване на действията на испанският специалист.
P.S. Аз съм за Испания

Fernandito
02.06.2008 23:06

Ей пич какъв Хоакин те гони бе ... той не е повикан!

johnieboy
02.06.2008 17:57

Испания са отбор, който е сред фаворитите на всеки голям форум. За разлика от обикновенно тази година не се спрягат за сигурни финалсти, както е обикновенно. Без Раул отборът най-после ще бъде сплотен, няма да има Реал-Барса в съблекалнята, няма да има хленчения от ветерана-резерва, който да разсейват радостта от спечелените мачове. С футболисти като Торес, Шави Алонсо, Фабрегас, Виля, Рамос, Хоакин и с безценния опит на Касияс, Пуйол, Иниеста испанците са повече от потенциална заплаха за Германия, Италия, Франция и всички други фаворити... И между другото испания са в серия от 14 мача без загуба, или казано по друг начин година и половина не познават поражение - повече от всички останали национални отбори в момента.

Arekusanderu
02.06.2008 15:54

Европейско без Раул,Тоти,Дел Пиеро нее Европейско .. ! Форза Италия