Треньорът на Динамо: Луд мач. Изключително съм щастлив

08:46
Треньорът на Динамо: Луд мач. Изключително съм щастлив
Старши треньорът на Динамо Загреб Анте Чачич не скри изключителната си радост от победата над Лудогорец с 3:2 на "Максимир", която класира отбора за третия квалификационен кръг на Шампионската лига.

Хърватите бяха на секунди от елиминация, след като първата среща в Разград завърши 1:1, но победен гол с глава на Домагой Вида в осмата минута на добавеното от германския съдия Феликс Цвайер донесе успеха на домакините.

"Луд мач. Изключително съм щастлив, че момчетата показаха характер, морал. Получихме два гола от статични положения и беше изключително тежко, но успяхме да се върнем", коментира Чачич.

"Това е победа на великите хърватски сърца. Искам да благодаря на моите играчи, които вярваха до края, че могат да победят. Този мач беше може би най-важният за клуба в последните десет години. Футболистите показаха характер, а и късметът беше с нас. Надявам се това отново да ни отвори вратите на Шампионската лига", допълни той.

Лудогорец имаше аванс от 2:1 на почивката, но втори жълт и червен картон на Марселиньо за симулация в наказателното поле в 57-ата минута даде огромни шансове на Динамо за обрат.

"На почивката нямаше паника. Вярвахме, че можем да обърнем резултата. За щастие наистина го направихме. Доволен съм, защото често вкарваме в критичните моменти в края. Това показва психическата стабилност на този отбор", коментира Чачич.

"Не е лесно да се играе мач, който предварително е определен като съдбоносен. Лудогорец е много качествен отбор, но ние имаме повече опит в европейските турнири. Преодоляхме много трудности и тежък съперник, което прави класирането ни напред още по-сладко", добави той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация