Дженоа удари Ювентус и уби интригата в Калчото

23:23
Дженоа удари Ювентус и уби интригата в Калчото
Ювентус загуби гостуването си на Дженоа с 2:3 и окончателно каза сбогом на надеждите си за Скудетото.

Домакините започнаха по-активно и още в началните минути се наложи Никола Легроталие да избива топката от голлинията на Джанлуиджи Буфон. Тимът от Генуа продължи да бъде по-настоятелен и в 29-а минута Тиаго Мота с хубав удар откри резултата в полза на Дженоа.

"Бианконерите" изиграха едно слабо и безидейно първо полувреме, но в неговия край Алесандро Дел Пиеро бе съборен от Матео Ферари в наказателното поле да домакините. След консултация със страничния рефер, главният съдия посочи бялата точка и капитанът на Юве изравни. В продължението на първото полувреме обаче, отново Мота с глава след центриране от корнер направи резултата 2:1 в полза на Дженоа.

След почивката в 58-а минута Павел Недвед на два пъти можеше да изравни, но първо ударът му срещна крак на защитник, а след това би над вратата. Седем минути по-късно ситуацията за "старата госпожа" стана още по-тежка, след като Мауро Каморанези получи червен картон за фаул срещу Джузепе Скули. В 71-а минута Дел Пиеро подходи егоистично и не подаде на Винченцо Якуинта, който бе сам на празна врата, а стреля и вратарят на домакините спаси. В ответната атака Буфон спаси удар с глава на противников нападател, а Бошко Янкович удари гредата в 73-а минута.

Шест минути преди края Якуинта излезе на удобна позиция и изравни резултата. В 89-а обаче Рафаеле Паладино окончателно закопа "бианконерите" и донесе победата на Дженоа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Kura_na_qnko
12.04.2009 10:47

Уаъ .. Големи сте писимисти честно !Ако Юве бият Интер стават на 7 точки . После Интер може да се озложи с Лажио и още поне 1 мач ( имат много трудни гостувания ) *stop*

idol_bg
12.04.2009 02:28

MB_KrisS ...Може да нямат мачове с отборите от 8-та,но имат с отбори борещи се за оцеляване,а това е все същото дори по лошо,повярвай ми..... *wink*

MB_KrisS
12.04.2009 02:03

Като гледам програмата на Юве и на Дженоа, има шанс и на четвърто място да отидете, въпреки че не вярвам, но вие имате мачове с Интер и с Милан, а Дженоа няма мачове с отбори от топ 8.

mitko2026
12.04.2009 01:33

за поредна година интригата в Калчо Серия А умря наистина... *sad*
фен съм на Милан, още не мога да си спомня как 5-6 кръг когато Милан беше начело се сринахме и останахме на 3 място... лошо се получи за всеки друг отбор ситуацията без Интер. При Юве контузии, наказания, ключови мачове не бяха взети, Милан адски много контузии, Рома началото им беше катастрофално, за съжаление трябва да признаем че много слабо се представиха конкурентите на Интер този сезон.

biznesmen
12.04.2009 00:57

ако паднем от Интер и Милан бият Торино отиваме на 3-то място

deko1991
11.04.2009 23:29

голям фен съм на Юве и исках да загубят за да се махне най-накрая тая отрепка Раниери и без това вече нямаме шанс за титлата поне това да стане