Трансферен дневник, 23 юли: Президентът на Интернасионал потвърди трансфера на Оскар

18:27
Трансферен дневник, 23 юли: Президентът на Интернасионал потвърди трансфера на Оскар
Вижте най-интересните трансферни вести от деня:

Румънският атакуващ халф Александру Пакурар ще се присъедини към ЦСКА в четвъртък или петък. Ако се стигне до договор, футболистът ще подпише с червените като свободен агент, информира "Тема Спорт".

Райс Мболи е все по-близо до завръщане в ЦСКА. Стражът вероятно ще гледа реванша между червените и Мура от ЛЕ, а още в петък може да подпише с армейците, съобщава "Тема Спорт".

►Треньорът на Черноморец Бургас Димитър Димитров одобри тарана Юсуф Куатара. Футболистът е постигнал договорка с шефовете на клуба и остава в отбора, пише "Тема Спорт".

Левски предприема нов опит да намали заплатата на Сюлейман Диамутен. Илиян Илиев ясно показва, че няма да разчита на защитника, а оферти за него няма. Идната седмица Иво Тонев ще се срещне с футболиста на 4 очи, за да обсъдят бъдещето му, разкрива "Меридиан мач".

►Испанският халф Уго Лопес, който е юноша на Барселона, ще играе в Славия през новия сезон, пише още в страниците на вестник "Меридиан мач".

►Холандският гранд Аякс отново пита за Александър Тонев. Крилото е в списъка на Франк де Бур с флангови футболисти. Тонев ще струва на гранда от Амстердам най-малко 750 хиляди евро, съобщава "7 дни спорт".

Защитниците Юнес Бенжелюн и Жереми Родригес и нападателят Сержиньо вече не са част от Локомотив Пловдив. Тримата разтрогнаха по взаимно съгласие своите договори с клуба и са свободни да си търсят други отбори.
След тренировката тази сутрин собственикът на Локомотив Пловдив, 42-годишният софиянец Константин Динев е казал на футболистите в съблекалнята:
"Момчета, предлагам ви две възможности. Или ви давам бележки, че сте свободни, или оставате, но ще получавате минимални заплати. Давам документите на клуба на Атанас Узунов. Това е . . ."

Тримата футболисти, които днес разтрогнаха договорите си по взаимно съгласия с Локомотив Пловдив, ще подпишат с ЦСКА. Става дума за защитниците Юнес Бенжелюн и Жереми Родригес и нападателя Сержиньо. Както е известно малко по-рано днес собственикът на смърфовете Константин Динев заяви, че се оттегля от клуба и няма да го финансира повече. От ЦСКА очакват да се подсилят и с други от играчите на Локомотив Пловдив, които ще напуснат "Лаута" в най-близко бъдеще. Засега е ясно, че армейците няма да могат да картотекират новите си попълнения за мачовете от предварителните кръгове на турнира Лига Европа.

Руският шампион Зенит се включва в битката за Димитър Бербатов. Тимът от Санкт Петербург е готов да осигури 5 милиона евро годишна заплата на нападателя. Българинът е попаднал в списъка на треньора Лучано Спалети.
"Бербатов е един от онези нападатели, които представляват интерес за нашия клуб. Най-важното в момента обаче е какво ще бъде желанието на играча. Ако българинът няма нищо против да заиграе в Санкт Петербург, то ръководството на Зенит ще му предложи солидни лични условия", съобщи представител на Зенит, цитиран от "Lifesports.ru".
Мениджърът на Бербатов – Емил Данчев пък каза: "Водещите руски клубове са доста силни и ще бъде интересно предизвикателство Бербатов да заиграе в Русия. До момента обаче нито един руски отбор не е започнал официални преговори за него".
Към момента се смята, че Галатасарай е фаворит за подписа на българина. Според информациите, Манчестър Юнайтед искат 5 милиона паунда за Берба.

Новакът в италианската в Серия "А" Пескара иска да привлече в състава си българския национал Валери Божинов, съобщават медиите на Ботуша. Както е известно Божинов е собственост на португалския Спортинг Лисабон, но заради противоречие с ръководството на клуба няма да продължи кариерата си там. В момента нападателят провежда подготовка с родния ЦСКА. Щабът на Пескара също така иска да привлече и шведа Маркус Розенберг от Вердер Бремен.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън потвърди, че червените дяволи искат да привлекат бразилеца Лукас Моура, но сделката с клубния му отбор Сао Пауло все още не е факт. По-рано днес в английската преса се появиха информации, че 19-кратните шампиони на Англия са договорили Моура.
"Това не е истина. Все още не сме постигнали договорка за трансфера на футболиста. Показахме, че се интересуваме от Моура, но все още няма нищо официално. Не може да кажем, че той е наш футболист. В момента работим усилено и по други трансфери. Не се опитваме да действаме подмолно", заяви Сър Алекс.
Преди няколко дни Фъргюсън потвърди, че Манчестър Юнайтед е отправил оферта и за нападателя Робин ван Перси от Арсенал. В момента Манчестър Юнайтед разполага с петима нападатели. Това са Уейн Рууни, Дани Уелбек, Хавиер Ернандес, Димитър Бербатов и Федерико Македа.

Нападателят на Порто Хълк заяви, че бъдещето му се намира в "Божиите ръце", в отговор на предположенията, че той ще напусне драконите през лятото. 25-годишният бразилец в момента се готви за Олимпийските игри в Лондон. Той е спряган за трансфер в Тотнъм или Челси през последните няколко месеца. Порто в същото време е твърдо решен да задържи нападателя на "Драгао", но Хълк настоява, че агентът му и Бог ще решат къде ще играе той през следващия сезон.
"Моето бъдеще се намира в Божиите ръце. Когато става въпрос за трансфер, аз оставям всичко на моя агент", каза Хълк пред репортери. "Сега съм съсредоточен в предстоящата Олимпиада", добави той.

Байер Леверкузен е отхвърлил предложение на Байерн Мюнхен за Ларс Бендер, съобщи "Билд". 23-годишният полузащитник е бил поискан от новия спортен директор на баварците Матиас Замер, като допълнително покритие при евентуална контузия на Бастиан Швайнщайгер. "Матиас знае, че ние ще задържим Ларс", каза обаче спортният директор на аспирините Руди Фьолер.
Шефовете от Леверкузен обаче са ядосани от начина, по който Байерн е направил информацията публично достаяние. "Разочарован съм, че от Байерн се появиха коментари за Ларс. Бяхме се разбрали всички да си остане между нас и да не стига до широката публика", обясни изпълнителният директор на червено-черните Волфганг Холцхойзер.
Байерн има нужда от Бендер, тъй като той може освен като халф, да играе и като десен защитник, а пък баварците ще имат проблеми в отбрана - Рафиня и Алаба ще отсъстват в следващите поне два месеца заради контузии.

►Президентът на Интернасионал Джовани Луиджи потвърди, че са намерили обща точка с Челси за трансфера на Оскар.
"Двата отбора постигнаха устна договорка за Оскар, но нещата трябва да приключат и на хартия, за да може трансферът да бъде официално финализиран", коментира Луиджи пред "Radio Guaiba".

►Сенегалецът Абдулай Фай премина в редиците на Хъл Сити. За последно 34-годишният бранител игра в тима на Уест Хям, който пък преди броени дни подписа 4-годишен договор с нападателя на Сошо Модибо Майга.

Спортинг Лисабон привлече в състава си левия бек на Спартак Москва Маркос Рохо. През зимата на 2010-а година аржентинецът премина в руския тим от аржентинския Естудиантес срещу сумата от 5 млн. евро. Миналата седмица лисабонските лъвове се подсилиха и с холандския бранител на Щутгарт Халид Буларуз, който подписа договор за 2 години.

►Гръцкият гранд Панатинайкос си осигури правата на нападателя на Сампдория Бруно Форнароли, който по време на изминалия зимен трансферен прозорец бе спряган за трансфер в Левски. 24-годишният уругваец парафира с детелините за 3 сезона.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Durantula
23.07.2012 22:39

ще умра то кеф че Торес стана трансферен провал

kumana_10
23.07.2012 23:03

Аз се изкефих максимално пък когато в Мюнхен на стадиончето на Байерн взехме купата и ги оставихме разплакани като момиченца и така ще бъде винаги отсега нататък ние сме доминанта и се съобразявайте с Челси калъфи *wink* ако искаме ще играем 10 отзад ако искаме ще играем 10 напред отсега нататък ще играем както ни е кеф и пак ще ви разплакваме всички фенчета на всички останали отбори ясно *wink*

mario93
23.07.2012 22:43

Кажи ми колко имаш по математика?Кое е по голямо 50млн или 200млн.Само знаете да приказвате.Защтото това лято не купихте никой.За това ви е яд и го изкарвате на Челси.И ние имахме такива лета,където не купувахме абсолютно никой, ама не висяхме във форума на Реал М,които през това време купуваха:Роналдо,Кака....

Durantula
23.07.2012 22:38

50 млн паунда за Торес това са над 60 млн ЕВРО !

Sir_Roberto
23.07.2012 22:26

Абрамович купува всичко...

Franki8Lampard
24.07.2012 15:42

За тебе е нормално да хейтваш сигурно е било доста шокиращо за тебе да изтървете купата на собствена земя и като бяхте сочени за тоталния фаворит *lol* *lol* *lol* но кво да ти кажа преживей го ! все пак трябва да си свикнал все пак за 4ти път сте фаворити във финалния мач и за 4ти път си тръгвате с празни ръце *lol* *lol*

homiie
24.07.2012 01:37

ти точно, най-големия жалкар в сайта да мълчи.. виж си само фен зоната - псж, шити ? попитай админите да ти добавят места за Анжи, Малага и другите.. псж взеха Ибра и Тиаго и им стана фен хаха колко си жалък, не знам какво изобщо те коментирам.. фен на парите, не на футбола

Durantula
23.07.2012 22:37

абе ей виж Абрамович какво прави !!! :@

mario93
23.07.2012 22:33

Миналото лято като пръснахте 200млн.За трансфери.Какво дрънкаш само

PIMPDreamS
23.07.2012 20:55

купувайте квото щете, зор ми е мене *lol* важното беше да се дисва Сити като купува, сега на никой не му пука за ФК Газпром Лондон...

lampard94
23.07.2012 18:50

Дано Хълк да дойди в Челси че сме само със Стъридж,Лукаку и Торес в атака.

strong4chelsea
23.07.2012 23:00

Брат,всичко хубаво си писал,ама за втори път пишеш "дойдИ",моля те дразни ми очите *lol*

Juan_Mata10
23.07.2012 20:17

Аз викам да вземем всички нападатели на света напрао кво ще кажеш

lampard94
23.07.2012 19:48

Още не е сигурно или поне не е официално но ако не се купи друг нападател сега Челси е свързван с Кавани и Хълк ако не дойди нито един от тези двама нападатели Лукаку ще остане защото няма как само с двама в атака Торес и Стъридж и то по добре Стъридж да го пускат по крилото защото е много бърз и си пасва идеално по крилото.

dejavu1994
23.07.2012 19:45

Доколкото разбрах Лукаку ще играе под наем в Фулъм

rekontra
23.07.2012 19:44

Лукаку ще играе тоя сезон във Фулъм под наем,поне такава информация имам.

Deco_Sneijder
23.07.2012 18:59

Дано! Стъридж е доста добър, но е млад и сам не може да води Челси напред,може само да подпомага *smile*. Лукаку-новото дрогба, черен,едър,як, като него, разликата е в опита и годините *smile* Дрогба беше лидер,а Лукаку тепърва има да се доказва, но се надявам да му дадат повече шанс за изява през този сезон,защото е доста добър и има потенциал в него *thumb_up* . Торес, мисля,че този сезон ще е по-добър за него от миналия, но трябва на всяка цена да се вземе и друг нападател и то доста добър,какъвто е Хълк,а Торес разбира се и той ще има шанс за изява, за разлика от Лукаку,който ще е 3-ти вариянт в случая, аз се надявам да го дадат в някой средняк под наем та да играе редовно и да натрупа опит *smile* Евертън,Съндърланд,Стоук,Суонзи например *smile* a по крилата си оправихме проблемите с Азар и Марин, а имаме и Мата и Стъридж умее да играе от дясно *smile*

Deco_Sneijder
23.07.2012 18:40

Трансфер на лятото (За България/за Българин) ще е ако Александър Тонев премине в Аякс, изключително креативно крила,млад на 22/23г, бърз, изключителен футболист,дано го вземат и пробие в Аякс, голяма бг звезда ще стане *smile* Oскар да върви в Челси,Моура в Юнайтед, да има бразилска магия малко в премиер шип *smile*