Коловати става играч по футзал в Япония

16:13
Коловати става играч по футзал в Япония
Въпреки че се отказа от професионалния футбол, бившият български национал Илиян Стоянов няма как да скъса завинаги с топката. 35-годишният Стоянов, който игра дълги години в японското първенство, вече е състезател по футзал. Той се състезава в регионалната лига на Префектура Хирошима заедно с още свои приятели. Въпреки че голяма част от кариерата му мина като защитник или халф, в отбора по футзал Стоянов играе централен нападател.

"След като се отказа от професионалния футбол в края на миналия сезон, бившият професионалист си постави две задачи- да отвори свой собствен ресторант, а също така да стартира и проект с частна футболна школа", пише авторитетният японски вестник Асахи Шимбун.

Първо обаче той и негови приятели, с които често се събират, за да играят дартс, поставят началото на отбор по футзал. На 3-и юли пък отвори врати Рестонант Стоянов в Хирошима, където гостите могат да се насладят на традиционна българска, както и на европейска кухня.

"Първо, искам да уча малките деца да играят футбол. А след това моята голяма мечта е да бъда треньор на професионален отбор. Бих искал да поема и отбор от Джей-лигата в един момент", обяснява следващите си цели бившият футболист, който приключи кариерата си във втора лига за тима Окаяма Фагияно.

Той пристигна в японското първенство през 2005-а година, за всичките шест сезона и половина изигра общо 176 мача и вкара 12 гола. През 2005-а година беше включен в идеалния отбор на лигата, два пъти е носител на наградата за най-добър защитник. С отборите си пък е печелил Купата на Лигата и Купата на императора. Известният и с прякора си Коловати състезател избира да остане в Япония след края на кариерата си защото "обича богата природа и учтивите хора на тази страна".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Chelsea_FanBlue
23.07.2012 22:18

Голям си Илиане *thumb_up* Успех във всяко начинание *beer*