Трансферен дневник, 22 юли: Атаката на Юнайтед продължава да се разисква

18:52
Трансферен дневник, 22 юли: Атаката на Юнайтед продължава да се разисква
Днес е сравнително спокойно на трансферната борса. Вижте най-интересното от случилото се през изминалите часове на деня:

Лудогорец окончателно прекрати договора на бразилския нападател Паулиньо. Заедно с него бе натирен и централният защитник Евертон Алмейда. Двамата вече се завърнаха в Бразилия, съобщава "Тема Спорт".

Локомотив Пловдив очаква да получи от Вашку да Гама трансферна сума за правата на Даксон Да Силва, информира "7 дни спорт". Според запознати, съгласно договорът между българския и бразилския клуб, грандът от Рио де Жанейро трябва да преведе €185 000 в касата на "Лаута".

►Нападателят Стойко Сакалиев със сигурност няма да играе за Нефтохимик през есента. Капитанът на бургазлии е решил да си уреди трансфер в чужбина, като най-очакваната дестинация за него е Малта, разкрива "7 дни спорт".

Гара Дембеле е прекратил по собствено желание пробния си престой в Блекбърн Роувърс, съобщи „Кикер”. Бившият нападател на Левски трябваше да остане в английския клуб до сряда, но преди часове вече е тренирал с Фрайбург. Това означава, че няма никакъв шанс малийският национал да подпише договор с Роувърс.
Контрактът на Дембеле с отбора от Бундеслигата е до 2015-ата година, но Фрайбург иска да го даде под наем за един сезон. Очаква се обаче Дембеле да играе в днешната контрола на тима срещу Санкт Гален.

Въпрос на време е Галатасарай и агентът Емил Данчев да се договорят за трансфера на Димитър Бербатов, съобщава вестник "Фотомач".
Преговорите продължават с пълна сила и към момента разликата между исканата от футболиста заплата и предлаганата на турския гранд е само 500 000 евро. Данчев не получи задоволителни оферти за клиента си от другите заинтересувани европейски тимове и сега гледа с друго око на Галатасарай. Агентът договаря заплата за Берба от 3.75 милиона евро на сезон. Манчестър Юнайтед пък желае трансферна сума за футболиста в размер на 6.5 милиона евро. От изданието обаче са сигурни, че червените дяволи са готови да намалят очакванията си. Сделката трябва да стане факт до седмица.

Българският нападател Димитър Макриев ще подпише договор с израелския Ашдод за един сезон, съобщават местните медии. Роденият в Гоце Делчев таран се връща в отбора, откъдето преди година беше продаден на руския Криля Советов. Макриев не успя да се наложи в Самара и отиде под наем в изпадащия украински Олександрия, където обаче отново късметът не беше с него.
Това лято към нападателя имаше интерес от кипърския Анортозис, но в крайна сметка до трансфер не се стигна. Преди близо седмица той се присъедини към бившия си тим Ашдод и веднага заигра на добро ниво. Вчера Ашдод разби с 3:0 унгарския елитен Капошвар Ракоци. Макриев вкара два от головете и подаде за третия на Офер Рата. Новото попълнение Абу Аж пък пропусна дузпа.

Алесандро дел Пиеро продължава да си търси отбор и все още не знае къде ще продължи кариерата си. Този месец той стана свободен агент, след като прекара 19 години в Ювентус. Последно се говореше, че 37-годишният Дел Пиеро е приел екзотично предложение на тайландския Муантонг Юнайтед. Ветеранът обаче все още се колебае. Наскоро той каза, че с удоволствие би играл в първенството на САЩ.
"Все още не знам къде ще продължа кариерата си. Проведох цели 19 години в Юве и сега ми е много трудно да взема решение за преминаване в друг отбор. Където и да е, това ще бъде ново приключение", сподели нападателят.

28-годишният полузащитник на Италия и Рома Даниеле де Роси е трансферна цел на Манчестър Сити. Гражданите са готови да предложат 30 милиона евро за халфа, съобщава "La Stampa".
Контрактът на Де Роси с вълците е до лятото на 2017 година. Миналият сезон футболистът отбеляза 4 гола в 32 мача за Рома, а на Европейското първенство в Полша и Украйна бе сред водещите футболисти за Скуадра адзура.

Бившият полузащитник на Реал Мадрид Гути може да продължи кариерата си в аржентинския Ривър Плейт, съобщи изданието "Оле". Президентът на Ривър Плейт Даниел Пасарела лично е заинтересован от привличането на 35-годишния футболист, който изкара 15 години в Кралския клуб и изигра 387 мача за първия тим на мадридчани. За последно Гути игра в Бешикташ и напусна турския клуб в средата на миналия сезон, припомня БГНЕС.

Защитникът на Пари Сен Жермен Тиаго Силва е уверен, че сънародникът му Лукас Моура има качества да се превърне в новия Кристиано Роналдо за Манчестър Юнайтед. 19-годишният бразилец е спряган за трансфер на "Олд Трафорд".
"Виждам много възможности за Лукас да играе в английския футбол. Той е силен и авторитетен, наистина е трудно да бъде спрян. Лукас не отстъпва с нищо на Нани и Кристиано Роналдо", каза капитанът на Бразилия пред репортери.
Според последните информации, червените дяволи са готови да предложат 32 милиона паунда за Лукас, след като офертата им от 27,2 милиона не бе приета от Сао Пауло.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

demetrio
23.07.2012 11:05

Reports over the weekend claimed that Chelsea had seen an offer of £13million for Robert Lewandowski rejected by Borussia Dortmund. However, the Poland international's agent says such a fee is 'not suitable' as Dortmund continue talks over a new contract

Martinho85
22.07.2012 22:04

Иска ми се Мура да дойде,ама се съмнявам това да стане,толкова пари Фърги да даде не мога да си представя...Де Роси отиде ли в Ман Сити,един от опорните халфове на Сити напуска,най-вероятно Де Йонг,за който и без това имаше спекулации пролетта,че си тръгва....Дали обаче е нужен Де Роси,при положение,че има Бари,Туре,Милнър/последните двама знам,че играят на други позиции,но основните им са точно опорни халфове/

Deco_Sneijder
22.07.2012 21:06

Бербо ако се забие в Галатасарай, то по-добре да остане в Ман...само не в Турция *sad*.Сити биха направили един от трансферите на лятото ако привлекат Де Роси, макар и не първа възраст,тва е изключително стабилен играч и играе на някои постове много добре, включително и в защита *smile*.A за Моура-интересно ще е да го гледаме в европейски грант *smile* Дано стане този трансфер, бразилската енергия по терените на европа започва да липсва в последните годинки *smile*

Fabregas_boy
23.07.2012 10:02

Турция,Турция,но за съжаление къде е тяхното първенство и къде нашето.Клубове като Фенербахче,Галатасарай,Бешикташ,дори и Бурсаспор и Трабзонспор правят пробиви по Европа,а новаците в лигата им взимат звездите от А група...жалко е,но е истина.

darklight
22.07.2012 19:03

Най-интересно ще е на 31 август.

darklight
22.07.2012 19:37

Хаха сигурно ще вземат в пакет Меси и Роналдо.

Strraxo
22.07.2012 19:13

Тогава Сити ще направят атака *lol*

darklight
22.07.2012 19:12

Ами защото е последния ден на трансферния период и тогава може да станат някои изненадващи сделки.

Strraxo
22.07.2012 19:08

Защо?