Ботев разби Словачко, канарчетата чакат Уигън

19:00
Ботев разби Словачко, канарчетата чакат Уигън
Отборът на Ботев Пловдив победи с 4:2 Словачко в третата си контрола на австрийска земя. Канарчетата бяха по-добрият отбор през по-голяма част от мача и заслужено спечелиха.

Двубоят започна с натиск на канарчетата, които само в рамките на 4 минути имаха 3 чисти положения за гол. Във втората минута Тодор Неделев проби добре отляво и центрира остро, но никой в жълто-черно не успя да засече топката. 60 секунди по-късно Атанасов бе изведен сам срещу вратаря на Словачко, но би покрай вратата.

В 4-ата минута Иван Цветков изпълни добре пряк свободен удар от границата на наказателното поле, но Меличарек спаси. В следващите минути играта се поизравни и липсваха положенията пред двамата вратари. В 21-ата минута Тодор Неделев откри резултата, след хубав удар от около 22 метра в долния ляв ъгъл.

В 30-ата минута след центриране от корнер в наказателното поле на Ботев Даничек засече топката с глава, но Тодор Неделев от голлинията изби. В ответната атака Станислав Костов бе изведен сам срещу вратаря на Словачко, но удари левия страничен стълб. В 38-ата минута Тодор Неделев отбеляза втория си гол в срещата, след като остана очи в очи с Меличарек.

В самото начало на втората част чехите върнаха едно попадение, след като Волишек се възползва от груба грешка в защитата на Ботев и останал сам срещу Христо Иванов не сгреши. В 63-ата минута преднината на канарите отново стана два гола. Костадин Дяков проби отдясно и пусна към Бобан Грънчаров, футболистът на канарите бе изпреварен от защитник на Словачко, който прати топката неспасяемо под гредата на собствената си врата.

6 минути по-късно след центриране от свободен удар, защитата на “жълто-черните” остави Кербер непокрит и той с глава прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Христо Иванов. В 73-ата минута Вандер Виейра премина няколко защитника на “белите” и стреля от границата на наказателното поле, но в аут.

В 75-ата минута Кузма пропусна да изравни, след като получи топката на точката на дузпата и напълно необезпокояван прати топката над вратата. В 88-ата минута Вандер Виейра стреля от границата на наказателното поле, но стражът на чехите спаси.

В 90-ата минута “канарчетата” получиха право да изпълнят дузпа, след като Цветков и Виейра направиха двойно подаване и бразилецът бе спънат в наказателното поле. Зад топката застана Цветков, който изпълни точно 11-метровия наказателен удар, като по този начин оформи крайния резултат.

Съставът на Ботев: Иванов, Станчев (70` Христов), Караславов (46` Рахов), Грънчаров, Енрике, Иршак, Паласуелос, Атанасов (59` Дяков), Цветков, Неделев (46` Огнянов), Костов (46` Виейра).

Следващата контрола на "канарчетата" е на 26-ти юли срещу Уигън.

снимка: botevplovdiv.bg

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dido9718
21.07.2012 20:26

Това е истинският Ботеве който винаги съм искал да гледам а не само да мечтая за тази играя която ни предоставиха момчетата ! Ай канарииииии