Трансферен дневник - 20 юли: Юнайтед се отказва от Моура, събира бивше дуо на Дортмунд?

18:07
Трансферен дневник - 20 юли: Юнайтед се отказва от Моура, събира бивше дуо на Дортмунд?
Вижте какво се случи на трансферния пазар днес:

Нападателят Валери Божинов може да заиграе в ЦСКА. Той тренира няколко дни с червените, а преди отборът да замине за Словения, футболистът е получил предложение. На този етап обаче няма нищо конкретно и сигурно, съобщава "Тема Спорт".

Райс Мболи няма да играе отново в ЦСКА, тъй като червените дължат пари на Криля Советов за него, обясни мениджърът на вратаря Мирчо Димитров, пише "Тема Спорт".

►Румънският нападател Георге Букур, който в момента е футболист на ФК Кубан Краснодар, е бил предложен на ЦСКА. В момента червените обмислят офертата, разкрива "7 дни спорт".

►Миодраг Йешич е набелязал двама футболисти от ЦСКА за своя отбор Саудитска Арабия. Засега обаче специалистът не желае да разкрива имената им, информира "7 дни спорт".

►Сагата с централния защитник на Левски Йордан Милиев приключи. Бранителят подписа с израелския Апоел Рамат Ашарон. Според местните медии, договорът ще бъде за 1 година с опция за удължаване, пише "Меридиан мач".

►Централен защитник от Гана дойде на проби в Монтана. Джоузеф Апеанинг е на 20 години и може да играе още като десен бег и дефанзивен халф, съобщава "Меридиан мач".

Френският нападател Йоан Пивати и вратарят Венцислав Димитров станаха поредните нови попълнения в Етър 1924 за предстоящия сезон в елита. Димитров всъщност преподписа нов 3-годишен договор, след като досегашният му изтече на 30 юни. Нападателят Пивати пък стана осмото ново подкрепление, след като също сложи подпис под 3-годишен контракт с клуба.
Йоан Пивати е роден на 29 януари 1990 г. и е юноша на елитния Рен, а след това перминава през аматьорските Вири Шатийон и Савини. Висок е 180 см и тежи 79 кг, играе като нападател. Той остави добри впечатления с изявите си в досегашните контроли, като вкара и гол за успеха срещу "Добруджа".
"Исках да играя професионален футбол, с треньор като Цанко Цветанов мога да науча много неща. Това е ново предизвикателство за мен в кариерата ми. Никога досега на съм играл в друга държава, затова избрах да дойда в Етър", заяви Йоан Пивати след подписването на договора си.
"Надявам се да се преборя за титулярното място. Искам да се развивам и дано получа шанс да покажа качествата си. Взех си поука от някои грешки, които съм допускал, и се надявам да се възползвам, ако ми бъде дадена възможност, и тепърва да имаме още по-щастливи мигове с Етър", каза вратарят Венцислав Димитров.

Станислав Манолев най-вероятно ще остане още една година в ПСВ Айндховен. Десният бек настояваше за трансфер след три сезона при филипсите, но не успя да си намери отбор. Манолев бе освиркан от феновете на собствения си тим при равенството 2:2 с ФК Айндховен, но след това си го върна на привържениците.
"Хората могат да говорят каквото си искат. Не ме интересува за какъв ме мислят. Не гледам холандските телевизии и не знам какво се казва за мен. Няма интерес от конкретен клуб. Ако нямам опции, ще остана още една година тук и ще се раздавам на 100 процента за ПСВ. Какво искам? Това е труден въпрос", сподели българският национал .
Към Манолев интерес проявяваше Щутгарт, но до трансфер не се стигна.

Новият треньор на Барселона Тито Виланова иска да привлече Хави Мартинес от Атлетик Билбао. Спортният директор на клуба Андони Субисарета е дал на специалиста списък с 50 защитници, но той е предпочел само въпросния футболист. 23-годишният бранител, който спечели титлите с Испания на Евро 2012 и Мондиал 2010, ще играе за националния отбор на олимпийските игри в Лондон. Баските искат за него 3 5 милиона евро, но каталунците ще опитат значително да намалят цената. До момента Барселона има само едно ново попълнение – Жорди Алба, който дойде от Валенсия за 14 милиона евро.

Валенсия привлече халфовете Фернандо Гаго и Серхио Каналес от шампиона Реал Мадрид. От двата клуба не обявяват подробности около сделката, но според медиите Кралския клуб ще получи около 3. 5 милиона евро за Гаго и около осем милиона евро за Каналес.
26-годишният Гаго премина в Реал от аржентинския Бока Хуниорс през 2007-ма година, но не успя да се пребори за твърдо титулярно място. Миналият сезон той игра под наем в италианския Рома.
21-годишният Каналес пък пристигна в Мадрид от Расинг Сантандер през 2010-та година. Той игра под наем във Валенсия през миналата година.

Милан проявява сериозен интерес към нападателя на Ювентус Алесандро Матри. Таранът, който е юноша на росонерите, подписа с Каляри през 2007, а след това се озова при бианконерите. Матри започна миналия сезон като титуляр, но постепенно седна на пейката. Въпреки това, той отбеляза 9 гола в 16 мача.
Старата госпожа търси нападател от световна класа и ако подпише с футболист от калибъра на Ван Перси или Игуаин, Матри става ненужен. Милан иска да вземе Алесандро под наем с опция за закупуване. Бианконерите обаче към момента не са съгласни на този вариант.

Манчестър Юнайтед предлага 3 5 милиона евро за полузащитника Лукас Моура от Сао Пауло и агенти на английския клуб вече са влезли в контакт с представители на бразилците. Делегацията на червените дяволи е посетила Бразилия през миналата седмица, като стартът на преговорите вече е даден. От 19-годишния Моура се интересуват още Интер и Реал Мадрид.
" Манчестър Юнайтед отправи оферта на стойност 3 5 милиона евро, но трябва да предложат още малко повече. За нас е по-добре да разполагаме с един добър футболист пред това имаме много пари в банката", заявиха от Сао Пауло.
Вчера медиите в Англия писаха, че Манчестър Юнайтед смята Робин ван Перси за свой футболист. Настоящият клуб на холандеца Арсенал, както и Юнайтед все още не са оповестили официално за трансфера. Червените дяволи ще платят около 20 милиона лири за Ван Перси, който има договор с артилеристите до лятото на 2013 година.

Арсенал е отхвърлил първата оферта на Манчестър Юнайтед за Робин ван Перси, съобщи БиБиСи. Според информацията, предложението е било по-ниско от 20-те милиона паунда цена, които артилеристите поставиха на капитана си.
Манчестър Сити и Ювентус също са уведомили официално лондончани за интереса си към Ван Перси, което означава, че битката за подписа му се ожесточава. Сити обаче трябва да продаде някой от настоящите си нападатели, за да има достатъчно свободни средства за заплата на холандския национал.
Ван Перси има още 12 месеца до края на договора си с Арсенал и вече обяви, че няма да го поднови. Той изкара осем години в северен Лондон, но най-вероятно няма да пътува със съотборниците си за Малайзия, откъдето започва турнето на клуба в Азия.

►Мениджърът на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън е на път да се насочи към Нури Шахин, който през миналия сезон бе пренебрегнат от Жозе Моуриньо. Според новината на "Goal.com", от щаба на червените дяволи обмислят да се откажат от трансфера на Лукас Моура и да стартират офанзива за турския национал, чието евентуално привличане ще излезе по-евтино на тима. Фактът, че Шахин и Кагава бяха съотборници в Борусия Дортмунд, е друг фактор, който може да накара английския гранд да стартира процедура за закупуването на правата на полузащитника на Реал Мадрид.

Леванте привлече в състава си халфа на Расинг Сантандер Папакули Диоп. 26-годишният сенегалски национал парафира за 3 години с Гранотес, който през този сезон ще участва в Лига Европа.

►Интер се подсили с услугите на полузащитника на Болоня Габи Мудингай. 30-годишният белгиец пристига на "Джузепе Меаца" под наем, но в договора му с нерадзурите има опция, която може да го остави за постоянно в Милано.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dqmvolceto
21.07.2012 10:33

дей да говориш глупости тоя шехин е същото стъкло кат робен

metallingus
21.07.2012 02:16

Дано Юнайтед да вземат Шахън вместо Моура. Двамата със Кагава са играли заедно и са сработени. Според мен не е добре да се рискува да се привлече млад играч за такава огромна сума, който след това не може да оправдае цената си. Видяхме какво стана с Анди Каръл..

ayay
20.07.2012 22:25

Ебати за какво ни е Шахин поредната простотия,дано не го вземем,че не е за нашия отбор трябва ни точно Моура неможем да си позволим всяка година да изпускаме трансферните си цели,всичко ни взимат под носа така,че трябва да се активизираме и да вземем него и Перси ако имаме късмет!!!!

Gogata85
20.07.2012 21:52

бахти. ЦСКА продадоха най-добрите си футболисти тази зима и сега Мораеш ,взеха сума ти пари за тях и въпреки това все още дължат пари на разни отбори за предишни покупки *sad* как е възможно това. Тея боклуци дето държат клуба няма ли да престанат да мислят само за себе си *sad* Армията се руши и не се знае дали ще се играе на нея а никой нищо не прави. Но иначе вдигат цените на билетите без проблеми *sad*

homiie
20.07.2012 20:39

"►Арсенал е отхвърлил първата оферта на Манчестър Юнайтед за Робин ван Перси, съобщи БиБиСи. Според информацията, предложението е било по-ниско от 20-те милиона паунда цена, които артилеристите поставиха на капитана си." Къде сте феновете на Арсенал, които му слагате 35 милиона паунда хаха

aa2
20.07.2012 18:38

Абе вие за 2 дена напълнихте Юнайтед с играчи за 38 отбора...Стига вече сте пускали тъпи статии, пишете и говорете за трансфери когато някое официално лице на даден клуб каже, че отбора има интерес към някой играч или е подписал с даден играч.Бива, бива простотия ама това вече е направо жалко, всеки ден 2-3 отбора са свързвани с по 10 футболисти.

Deco_Sneijder
20.07.2012 18:17

За Божинов може би ще е крачка напред за самия него ако иде в цска, ще е лидер, пък и за А група си е добър футболист.Не ми се вярва Арсенал да дадат Перси точно на Юнайтед, но ще видим.Лукас Моура на 19 години и 35 милиона...това е прекалено много,Нури Шахин е по възможна цел за същите пари,а може и за малко по малко.Гаго и Каналес в Валенсия? o.O За Гаго съм съгласен от 300 години е собственост на Реал и неможа да се наложи, но Каналес е супер талант, нз защо го изпуснахме...по-добре да бяха го дали още 1 година под наем...след 2/3 години Барса ще се борят за Каналес...