Марибор – Железничар, загубен

12:29
Марибор  – Железничар, загубен
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров продължават станалата вече традиционна рубрика - "Прогнозите на специалиста".

Тя се обновява всекидневно и съдържа прогноза само за един мач, под заглавието "Залог на деня".

Мачовете, за които намирате прогнози в тази рубрика, ще бъдат както от популярните европейски първенства, така и от по-екзотични футболни страни, но задължително ще се съдържат в предварителната програма от Играта на Winner.bg.


Статистика:

м. Юли: 9 познати от общо 15 мача - 60.0 % успеваемост

Залог на деня за 18.07.2012 г.



Крайно завързан балкански сблъсък между два тима хегемони в своите страни. Излишно е да описвам подробности как двата тима са се добрали до участие в квалификациите за Шампионската лига. На всеки читател предполагам е ясно, че това е станало след като и двата тима са шампиони на държавите си. Марибор е фаворита в тази двойка за продължаване напред, но коефициентът за негова победа освен, че е доста нисък, започва да представлява и сериозен интерес за повечето хора днес и това ме провокира да предложа по-различен подход. Твърденията подчертани от мен в началото на вчерашната прогноза, че ще наблюдаваме ниско резултатни срещи се оправдаха напълно. В предишния ден над 90% от международните срещи в Европа завършиха с опцията под 2,5 гола, което най-точно показа, че за тимовете от нашите географски ширини тези международни срещи са изключително важни. В настоящата среща също едва ли ще видим доста попадения. Железничар ще придобие сериозен шанс да преодолее съперника си, само ако измъкне положителен резултат сега, за което гостуващият тим отново ще се осланя изцяло на здравата си отбрана. Гостуващият тим изигра 8 контролни срещи като 7 от тях завършиха при опцията под 2,5 гола. Босненският тим е наясно, че за да прогресира и на международна сцена се нуждае преди всичко от сериозна тактическа дисциплина и здрава отбрана, които бяха отработвани почти през цялото време и на подготовката. Домакините са с подчертан вкус към атаката вкъщи, но в подобни завързани международни срещи ще им е нужда голяма доза увереност и в отбрана, ако искат да преодолеят конкретни съперници. Марибор изиграха доста квалитетни приятелски срещи, в които наблягаха главно на обиграването предвид, че съставът им остана непроменен от изминалия сезон. Както видяхме в изминалия ден за домакинските тимове в квалификациите не е толкова важно да се разпишат и да вземат преднина преди реванша, колкото да не допуснат гол във вратата си. Тук домакините ще се опитат да си осигурят преднина дори и минимална, но босненците ще се опитат преди всички да не допуснат това, дори и да не отбележат гол. Домакините безспорно са по-опитният, по-богатият и по-силният тим и те добре разбират това. Играчите на Марибор ще бъдат принудени да притискат съперника през целия мач и шансовете за гол на гостите ще бъдат значително занижени, като отбраната отново ще е най-силното им оръжие. Дори Марибор да спечели едва ли ще обезсмисли реванша, предвид че и Железничар с този стил на игра няма да позволи голяма разлика. Опцията за под 2,5 гола в тази среща значително надвишава размера на ставката за домакинска победа, която както се вижда, няма да бъде крайно лесна и затова изборът за нискорезултатен двубой е доста по-препоръчителен и реален.

► Прогноза: Под 2,5 гола - коефициент - 1.95

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация