Трансферен дневник - 17 юли: Челси жаднее за Кавани, Лацио взима Красич

18:03
Трансферен дневник - 17 юли: Челси жаднее за Кавани, Лацио взима Красич
Челси събира братята Азар, Кавани иска 150 хил. паунда на седмица, за да премине на "Стамфорд Бридж". От ръководството на Галатасарай признаха за преговори с Димитър Бербатов, който този път е спряган за трансфер в Милан и Уест Хям. Роландо вариант да запълни мястото на Тиаго Силва.

Райс Мболи е пред завръщане в ЦСКА. Вратарят все още е собственост на Криля Советов, но досега нито един клуб не е пожелал да го привлече. Алжирският национал пристига днес в София за преговори с шефовете на червените. Ако двете страни се разберат, най-вероятно ще се стигне до договор, съобщава "Тема Спорт".

Спас Делев почти сигурно няма да се завърне в ЦСКА. Футболистът най-вероятно ще продължи кариерата си в друг турски тим – Гьозтепе, информира "Тема Спорт".

►Халфът на Левски Владимир Гаджев ще има последен шанс за трансфер след мача със Сараево. В четвъртък на "Герена" се очакват мениджъри от Гърция и Италия. Футболистът е задействал всички връзки, за да си намери отбор зад граница. От Левски ще искат поне 500 000 евро за Гаджев, разкрива "Меридиан мач".

►Бразилският Вашку да Гама предложи 150 000 евро за халфа на Локомотив Пловдив Даксон Да Силва. Футболистът е съгласен да се върне в родината си, но смърфовете искат по-висока сума за него, пише "Меридиан мач".

Нападателят на ЦСКА Жуниор Мораеш вече е футболист на Металург Донецк, научи "bTV" от достоверни източници. Трансферът на бразилския голаджия е бил договорен на среща между представители на двата клуба тази вечер, а утре самият играч заминава да се присъедини към подготовката на новия си тим. Армейците ще получат 2 милиона евро за звездата си, а южноамериканецът ще подпише за 2+1 години с клуба, където играят двама други бивши играчи на ЦСКА - Велизар Димитров и Грегъри Нелсън.
Мораеш бе пред преминаване в Металург в началото на месеца и дори пътува за лагера на украинците в Австрия, но тогава преговорите се провалиха и той се завърна при армейците. Според бразилеца обаче и сега трансферът не е завършен. About my transfer, is not true (За трансфера ми, не е истина - бел. ред.), публикува той в туитър акаунта си.
Трансферът на Мораеш принуди ръководството на червените да задвижи по спешност завръщането на Мишел Платини от Динамо Букурещ преди първия мач със словенския Мура за Лига Европа. Жълтата карта на бразилеца все още е в Румъния, като той не бе картотекиран в ЦСКА при връщането си в България заради бройката чужденци извън Европейския съюз, с които армейците разполагат.

Президентът на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге не е оптимист за трансфера на Хавиер Мартинес от Атлетик Билбао.
"Не съм оптимист, трябва да бъда честен. Президентът на Атлетик Билбао не иска да продава един от най-добрите си футболисти. Такива цени не съществуват за футболисти, които искат да играят в Германия", заяви Румениге.

Съперникът на ЦСКА във втория квалификационен кръг на Лига Европа – Мура 05 – ще се подсили с футболист, който само до преди дни беше в България. Словенците преговарят с Арпад Ваш и Рок Бузети и се очаква до края на деня да финализират трансферите им.
Ваш изкара проби в Славия и дори вкара гол в контролата срещу Видима-Раковски (2:0), но не впечатли достатъчно Мартин Кушев и бе отпратен. Младият полузащитник е свободен агент и играе отдясно на халфовата линия. Рок Бузети също може да играе като десен халф, но понякога е използван и като бранител. И двамата футболисти през миналия сезон бяха част от Нафта Лендава, който бе считан за най-стария клуб в Словения. Синьо-белите обаче банкрутираха след края на миналия сезон и през лятото бяха закрити.

Спортният директор на Ювентус Фабио Паратичи ще се срещне с колегата си от Лацио Игли Таре, за да обсъдят бъдещето на Милош Красич, Микеле Пациенца и Рето Циглер, съобщават медиите на Апенините. Тримата не влизат в плановете на Антонио Конте и орлите ще се опитат да ги вземат в пакет. Очаква се преговорите да се състоят до края на седмицата.

Челси са договорили трансфера на бразилския национал Оскар, информира пресата в Англия. По-късно днес футболистът ще пристигне в Лондон, за да премине медицински изследвания.
Очаква се европейският клубен шампион да плати 25 милиона лири за полузащитника на Интернасионал ( Порто Алегре).

Уест Хям ще направи всичко възможно, за да привлече нападателя на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов, твърди "Мирър". Според информациите, червените дяволи са готови да се разделят с българина срещу 5 милиона паунда. Въпреки че започна подготовка с вицешампионите, нападателят все още е спряган за трансфер в различни клубове.
Чуковете удариха на камък в опитите си да вземат Анди Керъл от Ливърпул и в близките дни ще насочат усилията си към Бербатов.
Голмайсторът на няколко пъти изрази желание да потърси ново предизвикателство, след като сър Алекс го заби на пейката през миналия сезон.

Робиньо засега остава в Милан, след като росонерите и Сантос Сао Пауло не успяха да се разберат за трансфера на нападателя. Вицепрезидентът на бразилците Одилио Родригес лично е преговарял с ръководството на червено-черните. От Милан са поискали 15 милиона евро, докато шефовете на Сантос били склонен да извадят едва 4 милиона. От Робиньо се интересува още един бразилски клуб – Атлетико Минейро, така че възможността нападателят да се върне в родината си остава реална.

Нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов е готов да стане заместник на Златан Ибрахимович в Милан. Това съобщава агентът на българина Емил Данчев в интервю за calciomercato.com.
Както е известно в момента Ибрахимович напуска вицешампиона на Италия, като остава само да договори личните си условия с френския Пари Сен Жермен. Бербатов пък е крайно недоволен от статута си на твърда резерва в състава на сър Алекс Фъргюсън и упорито търси подходяща дестинация за края на кариерата си.
"Да, Митко иска да напусне Манчестър Юнайтед през лятото. За него би било голямо удоволствие да играе в Италия, той обича футбола тук. Особено що се отнася до Милан, Бербатов за миг не би се поколебал, за да премине в този отбор. Заем, че росонерите проявяват интерес към него и той е готов да подпише с тях. Надявам се скоро да започнат реалните преговори между двата клуба", каза Емил Данчев.

Шотландският национал Кени Милър ще играе в канадския Ванкувър Уайткепс. През последния сезон 32-годишният нападател носи екипа на Кардиф (втора английска дивизия), където реализира 11 гола в 50 мача. Милър е един от общо петимата футболисти, които през последния половин век са играли и за двата най-големи шотландски клуба - Селтик и Рейнджърс. Нападателят е юноша на столичния Хибърниън.

►Помощник-ръководителят на президента на Галатасарай Юнал Айсал - Рефик Аркан призна, че са водили преговори с Димитър Бербатов.
"Желаем да привлечем нападател от световна класа, като планираме да се подсилим с типична "деветка". Ние водихме преговори с Бербатов чрез мениджъра му. Той е една от алтернативите за атаката на Галатасарай, но последната дума ще има треньорът ни Фатих Терим" заяви Аркан пред "Radyospor".

►Украинският гранд Шахтьор Донецк определи цена от 21 млн. паунда за преследвания от Челси бразилски полузащитник Вилиан да Силва, съобщава "Metro". Според последните слухове, 23-годишният атакуващ халф е бил в трансферния списък на мениджъра на сините Роберто ди Матео.

►Централният бранител на Порто Роландо сподели, че ако напусне настоящия си клуб, то това ще е само заради Милан. Според новината на "La Corriere dello Sport", от щаба на росонерите са възнамерявали да запълнят мястото на Тиаго Силва с 26-годишния футболист на драконите.
"Предложиха ми 15 защитници. Ръководството на Каляри няма намерение да се раздели с Давиде Астори. Засега имаме две опции - Роландо и Сердар Тасчъ", коментира вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани пред "La Corriere dello Sport".

Челси продължава да е един от най-активните отбори на трансферния пазар. Този път лондончани се се насочили към по-малкия брат на Еден Азар - Торган, гръмва "L'Equipe". 19-годишният полузащитник на Ланс помолил ръководителите на клуба да съдействат за трансфера му в Англия.

►Бранителят на Лил и френския национален отбор Аурелиен Шеджу най-вероятно ще продължи кариерата си в Нюкясъл. 26-годишният футболист потвърди информациите, че иска да напусне мастифите. В интервю за "L'Equipe" той сподели, че е твърдо решен да премине в друг отбор.

Челси напира за трансфера на Единсон Кавани. Според информацията на "Дейли Мейл", нападателят на Наполи иска седмична заплата в размер на 150 хил. паунда, за да премине на "Стамфорд Бридж". Медиите на Острова твърдят, че лондончани ще платят 35 млн. паунда за правата на уругваеца, ако се стигне до сделка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

John_Jameson
18.07.2012 18:17

Борбата за титлата догодина в Англия ще е между Сити и Челси *tongue*

demi43
18.07.2012 16:18

Надявам се че митко като истински български патриот никога няма да слугува на нашите поробители. Би било по-добре да се откаже от футбола, отколкото да е рая на резаците

PIMPDreamS
18.07.2012 12:31

[@link http://www.standard.co.uk/sport/football/battle-of-the-billionaires-roman-abramovich-v-sheikh-mansour-6377841.html]

Roman: £10.3billion (estimated)
Assets
£650,000 in cars
£300m in property
£71.78m across 22 bank accounts
£25.48m in shares
£290m luxury yacht Eclipse

The sheikh Mansour`s Fortune: £20bn (estimated) (тия 20 са му джобните за играчки *lol**lol*)

Assets
£400bn. He is part of the Abu Dhabi royal family, whose assets are mainly oil companies



Агуеро е 35, не 45 *wink* вече може толкова да струва

mario93
18.07.2012 12:00

Марин 10 млн. Джеко-29млн.
азар-32 Агуеро-45млн
оскар-25 -------------------
------------- 74
67млн

mancitywe
18.07.2012 10:19

яде сега говорете против сити че купуват само *devil* вижте какво правят челси само бутат пари

mario93
18.07.2012 11:46

Оле кой отбор изхарчи близо 1 милярд за 2 сезона? Пак ми пиши тогава

GoGoGunners
18.07.2012 00:24

Какво се впрягате ? Не видях да е казал,че Арсенал са слаб отбор,а го даде като пример само.Вече дали има нещо против Арсенал е друг въпрос.

mario93
17.07.2012 23:16

Той може да си взима който си иска това не е нито мой нито на който и да работа да му казва какво да прави,колко да харчи.Така е решил,така действа.Пък и това може да му е последния шанс да подмлади отбора с качествени млади играчи.Защото скоро ще пуснат финансовия ферплей,и тогава ще му е по-трудно

shifo76
17.07.2012 23:02

Името на Челси се споменава 4 пъти в тази класация при положение,че имат 4 нови попълнения.

mario93
17.07.2012 22:18

И на вас какво ви пречи да купувате.Саф да спести пари от дъфки и се месете в борбата за футболисти

Premierleague9
17.07.2012 22:29

Ето, няма тема в която да не намесите САФ и Юнайтед.*erm*

mario93
17.07.2012 22:13

КАто имаме пари ще купуваме а вие като сте научени да гледате в канчето на другия е ваш проблем.Не ми пука ти дали си мрънкал,говора като цяло.Вие и не само вие писаха дълго време по форуми и статии.Как сме били със стари играчи.А сега ми пишат да спрем да купуваме млади играчи е за вас угода няма

Premierleague9
17.07.2012 21:50

Азар,Марин, Де Брюин, Оскар, братът на Еден Азар, още колко? Целия пазар изкупихте... И (вие феновете) искате ОЩЕ? Е, не ви ли стигат бе? Б*си писна ми, Челси са навсякъде няма няма човек, който да не поискахте?!?

Juan_Mata10
18.07.2012 11:42

Прегледай се моля ти се ти 400 млрд имал *lol**lol*,Мансур има с 8 повече от Абрамович

Don_Matthew
18.07.2012 11:33

Видяхме колко взехте Азар, за който толкова точехте лиги *lol* И не знам за какви 400 ми говориш, вие имате около 20 милиарда а Абрамович около 13 до 15 не съм много наясно, защото скоро не съм проверявал *smile*

PIMPDreamS
18.07.2012 11:15

ше ми земете ** накрая *lol* сити тепърва избухва, само да се разберат за Адебайор и Тевез, заплатите са проблема, не парите за трансфер. Да пускам ли пак оная статия, дето пише че Мансур може да купи Абрамович и да го продаде *lol**lol**lol* къде са 12 млрд, къде са около 400 (официално)

Premierleague9
17.07.2012 23:21

*lol**lol**lol* Само в съня ти (или мечите ти)

Don_Matthew
17.07.2012 23:11

Взимаме Кавани и Хълк и спираме спокойно *lol* Освен ако Абрамата не хареса още някой... *smile*

Premierleague9
17.07.2012 22:03

Аз лично не съм мрънкал ,че сте остарял отбор. И нашия отбор също не е много млад.

mario93
17.07.2012 21:56

Але лигоч,вие не бяхте ли феновете където преди мрънкахте че сме остарял отбор със стари играчи,а сега като го подмладяваме пак недоволни ба*и и хейтърите дето сте

Don_Matthew
17.07.2012 21:34

Браво Челси! Така се гради отбор, не като Арсенал, развиват детската градина и ги разпродават после за огромни суми и са на печалба, а феновете са вечно разочаровани! Успех, да идва и Кавани после Хълк *smile*

homiie
17.07.2012 23:43

това е станало един път смешник такъв.. май бързо бързо забрави как Дрогба ви праскаше всеки мач поне по 1 гол.. смешник такъв

mario93
17.07.2012 23:31

Това е вече сън *lol*

arsenal101
17.07.2012 23:27

И накрая Арсен води тая детска градина на Моста и ви пише петичка *joking*

persie1992
17.07.2012 23:17

Смешник, я се скрий, вие проваляте футбола...

LiverpoolFen20
17.07.2012 23:00

Бих казал ,че се гради с добра школа и няколко трансфера ,но в днешния футбол отбор се гради с 200+ за трансфери ...

Juan_Mata10
17.07.2012 21:20

Не знам за кво ни е този Оскар,ако дадем Лукаку под наем определено ще трябва да вземем някой нападател,а за брата на Азар съм 100% за да се съберат в Челси,както преди бяха Невилите в Юнайтед или Рафаел и Фабио

bacardy_breezer
17.07.2012 20:05

Кавани остава в Наполи...Продадоха Лавеци, няма да продадат и Кавани.Бъдете 100% сигурни *wink*

homiie
17.07.2012 20:22

не се знае.. Може и да го продадат, но те бяха сложили по висока цена, но не помня каква.. 65 млн. ликво беше.. Аз лично искам да се разчита повече на Торес, въпреки, че Кавани не е лош играч

JonnyTest
17.07.2012 18:53

Ааа сега ако Челси вземе и Кавани вече незнам какво става :Х :Х ..... дано не отиде

mario93
17.07.2012 20:02

Ех мазньо

96_extra_blue
17.07.2012 19:52

един от другия отбор да се изкаже реалистично радвам се че има хора като теб които виждат как стоят нещата и ги приемат а не се лигавят и не пишат глупости и проче

homiie
17.07.2012 19:46

в тая държава сме само хейтъри, не го ли разбра това

mario93
17.07.2012 19:34

Вие само мрънкахте.Преди този трансферен прозорец, се подигравахте че сме остарял отбор,с много стари играчи.А сега като го подмладихме пак мрънкате.Не ви ли омаляха ръцете и пръстите от писане