Петев: Имаме шансове срещу Динамо

19:49
Петев: Имаме шансове срещу Динамо
Лудогорец има своите шансове срещу Динамо Загреб в Шампионската лига, заяви за сайта на УЕФА наставникът на разградчани Ивайло Петев.

Българският шампион излиза в първи мач с хърватите в сряда в Разград. Лудогорец бяха новаци през последния сезон в "А" група, но въпреки това стигнаха до титлата. Самият Петев разкри, че още когато разградчани са били в "Б" група, не се е замислял за момент при предложения му пост там.

"Идеята по това време бе просто да развиваме млади играчи и да останем в дивизията, докато за мен целта беше да натрупам треньорски опит", сподели младият спец.

Пристигането на новия собственик Кирил Домусчиев по средата на сезон 2010/2011 е променило хода на клуба.

"Успяхме да подсилим състава с класни играчи. Промоцията също промени клуба и всеки бе тотално отдаден и решен да успее в елита. Не мечтаехме за такива висини преди 12 месеца, но искахме да работим здраво и дадем най-доброто от себе си. Сега берем плодовете на труда си. Трябва бързо да се адаптираме към напрежението, породено от успеха ни", продължи Петев. Той е убеден, че сблъсъкът с Динамо ще е доста труден.

"Срещу Динамо ще е доста тежко. Те доминират в Хърватия през последните години и играят често в групите на Шампионската лига. Но ние имаме опитни играчи, които знаят как да се справят с напрежението. Имаме и подкрепата на феновете, които бяха отлични досега. Определено имаме шансове и ще се опитаме да ги използваме", каза още той.
"Целта ни е да играем редовно в евротурнирите, за да направим сериозни основи. Наскоро открихме нова академия, която има страхотни условия. Искаме до няколко години да имаме местни таланти в първия тим. Лудогорец е дългосрочен проект", завърши Петев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация