Атлетико Минейро на върха в Бразилия

11:04
Атлетико Минейро на върха в Бразилия
Атлетико Минейро води с 2 точки пред Васко да Гама и с 3 пред Флуминензе, след като победи с 4:3 като гост Фигейрензе в мач от 9-ия кръг. Бившата звезда на Барселона и Милан Роналдиньо вкара първия гол за Атлетико Минейро в мача, откривайки резултата от дузпа в 18-ата минута. До почивката обаче домакините, които са на дъното на класирането, поведоха с 2:1, а в 60-ата минута увеличиха преднината си до 3:1. Само в рамките
на 11 минути от 65-ата до 76-ата гостите от Минас Жераиш отново направиха пълен обрат, вкарвайки три гола.

За домакините дебютира уругвайският нападател Себастиан Абреу, а освен с гола, Роналдиньо се отличи и с асистенция за 2:3. Той подаде на Леонардо да Силва в 65-ата минута. Три след това Бернанд изравни от фаул, а Гийерме оформи крайното 3:4 в 76-ата.

Aтлетико Минейро има 22 точки след мачовете от 9-ия кръг, следван от Васко да Гама с 20, Флуминензе с 19, Ботафого, Сао Пауло и Интернасионал (Порто Алегре) следват с по 16.

Нападателят Фред заби своето 9-о попадение в 10 мача на Флуминензе с Ботафого, а едно от горещите дербита на Рио де Жанейро завърши 1:1. Флу продължава да бъде единственият отбор в лигата до момента без поражение, а сега се измъкна и от Ботафого. Мачът се игра на стадион Енженао заради ремонтите на Маракана, а 9 минути след началото на второто полувреме Фред се разписа с глава след центриране от корнер.

Новото попълнение на "бяло-черните"- холандският полузащитник Кларънс Зеедорф, изгледа мача от трибуните. Ботафого и без него стигна до точката, като в 67-ата минута
Андрезиньо се разписа с глава. 8 минути по-късно Фого можеше да вземе и победата, но резервата Фелипе Габриел не успя да вкара на вратаря Диего Кавалиери, останал сам срещу него.

Тазгодишният носител на Копа Либертадорес- Коринтианс, едва за втори път от началото на първенството игра с пълния си състав и се наложи с 2:1 с два гола на полузащитника Данило над новака в дивизията Наутико. С 8 точки най-богатият бразилски отбор се
нарежда на 14-о място.

Носителят на Купата на Бразилия Палмейрас се задоволи с 1:1 на собствен терен с обновения отбор на Сао Пауло, като Мазиньо изравни за домакините осем минути преди края. Иначе Луиш Фабиано откри за Сао Пауло още в 13-ата минута на мача.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари