Испания шампион и при юношите, Гърция със сребро

09:15
Испания шампион и при юношите, Гърция със сребро
Испания спечели Европейската титла и при юношите (до 19 години), след като на финала се наложи с 1:0 над отбора на Гърция. Единственото попадение реализира Хесе Родригес 10 минути преди края на срещата, която беше наблюдавана от близо 8000 зрители на А Ле Кок Арена в естонската столица Талин.

Титлата за испанците, водени от бившия вратар Хулен Лопетеги, е шеста в последните 11 издания и втора поредна, след като миналата година те се наложиха над състава на Чехия с 3:2 след продължения. По ирония на съдбата, Гърция достига за втори път в последните пет години до финал на Европейското първенство при 19-годишните, но тогава във Виена отстъпи със същия резултат на същия съперник.

Испанците имаха надмощие в голяма част от мача, но стигнаха до победата благодарение на грешка при изнасянето на топката от гръцкия състав. Жерар Делофеу пресече топката в центъра, напредна и пусна в коридор към Родригес, който елиминира един футболист и прати топката в далечния ъгъл на вратаря Диудис.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Raul9520
16.07.2012 11:48

Хесе е голям талант.Дано Моу му гласува доверие и да започне да го пуска в игра да натрупа минути с бялата фланелка.Момчето има потенциала да стане легенда на Реал.Дано да му гласуват доверие ,а и не само на него Мората,Хоселу,Алекс и още много други.

Martinho85
16.07.2012 18:32

Ако продължавате да имате такава трансферна политика с играчите,скоро юноша във вашия тим да се наложи просто не виждам как ще стане...Нищо лично,но просто такава ви е футболната философия...Иначе Делофеу,че е гений спор няма...Още преди 1-2год. блесна с Испания до 17г. и тогава като го видях,казах,че това ще е новата легенда на клуба