Литекс потегли с млада гвардия за Букурещ, още двама отпаднаха

20:04
Литекс потегли с млада гвардия за Букурещ, още двама отпаднаха
Заради леки травми още двама футболисти на Литекс отпаднаха от сметките на Стоичков за контролата със Стяуа Букурещ. След Йеленкович, в града на люляците останаха да тренират на облекчен режим Васил Божиков и Томи Костадинов.Здравословните оплаквания не са сериозни, но треньорския щаб предпочете да не рискува с пускането им в игра, докато не се възстановят напълно.

Така за Букурещ потегли група от 21-ма футболисти, в която преобладават младоци и юноши от школата. Престижната контрола със Стяуа ще бъде официалното представяне на румънския гранд пред собствена публика.Освен няколко хиляди души публика, на трибуните на стадион Генча в неделя в 20.45ч се очаква да дойдат и няколко бивши играчи на Литекс като Трика и Ракита. Големият приятел на Камата-легендата Георге Хаджи също ще направи всичко възможно да се види със своя бивш съотборник от Барселона. Начело на домакините отскоро е друг ексоранжев играч-амбициозният Лауренциу Регенкампф. Към срещата очаквано има засилен медиен интерес и тя ще бъде предавана по местна телевизия PRO TV.

Досега Литекс и Стяуа са се срещали 3 пъти в приятелски срещи. Балансът на ловчанлии е 1 победа, равен и загуба. През 2000-та година оранжевите губят мача си с 0-2 по време на турнира в италианския град Норча, но на следващата зима се реваншират и разгромяват румънците с 4-2 на финала. Два гола за успеха тогава вкарва Христо Йовов, по един добавят Зоран Янкович и Илия Илиев. През лятото на 2007г. двата тима се срещат по терените в Холандия и завършват при нулево реми.

Играчи на румънският клуб определено са оставили значима следа в клубната история на Литекс. През 1999г. шампион на България стана Регенкампф. Два сезона по-късно купата на страната вдигна Валериу Ракита, а през 2004г с голяма заслуга за трофея беше Трика. Наставникът Михай Стойкица бе начело на оранжевите за няколко месеца и остана в спомените на феновете с налагания атрактивен и нападателен стил на игра. В Стяуа пък са играли бившите футболисти на Литекс Живко Желев и Крум Бибишков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация