Клуж Напока – Динамо Букурещ, загубен

13:12
Клуж Напока  – Динамо Букурещ, загубен
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров продължават станалата вече традиционна рубрика - "Прогнозите на специалиста".

Тя се обновява всекидневно и съдържа прогноза само за един мач, под заглавието "Залог на деня".

Мачовете, за които намирате прогнози в тази рубрика, ще бъдат както от популярните европейски първенства, така и от по-екзотични футболни страни, но задължително ще се съдържат в предварителната програма от Играта на Winner.bg.


Статистика:

м. Юли: 8 познати от общо 12 мача - 66.7 % успеваемост

Залог на деня за 14.07.2012 г.



Това е среща за Суперкупата на Румъния, като приликите между участниците в нея и участниците в Суперкупата на България са доста големи. Клуж Напока е шампион на Румъния от изминалия сезон и се подготвя доста подобаващо за квалификациите в Шампионската лига. Отборът привлече играчи от клубове като Шалке 04, Рио Аве, Академика, Бреша и други добре познати тимове в Европа. Тимът беше напуснат само от вратаря Бето, който се върна в Порто, от където беше дошъл под наем. В проверките резултати на Клуж също бяха доста задоволителни, като тимът победи Локомотив Пловдив с 4:1, Ал Ахли с 5:0 и Будьовице с 4:0. От 7 срещи отборът загуби 2 и спечели 5 победи. В противниковия лагер обстановката беше доста противоположна. Динамо Букурещ беше напуснат от доста от основните си играчи, като най-добрият им защитник Монти ще имаме възможност да го наблюдаваме в българския Лудогорец. Останалите ключови играчи напуснали отбора са Коне, Илиан Тамеш, Стойка, Бакай и Аксанте Скарлатаче, който беше другата част от сърцето на отбраната на тимът заедно с Монти. Така днес букурещкият тим излиза с нова защита, а и сменена игрова схема 4-3-3, налагана като новост от италианския треньор на отбора от началото на настоящата подготовка. В отбора бяха привлечени няколко играчи от местното първенство и Борис Галчев от ЦСКА София, което съвсем ясно показва финансовите възможности на клуба, а и тяхното пряко отражение върху игровия потенциал, който ще бъде на разположение на треньора за настоящия сезон. Динамо загуби 6 от 9 възможни контролни срещи, като новата игрова схема доста ограничава и без това намаления потенциал на играчите. Ако изключим от статистиката двете разгромни победи над аматьорски тимове, то отбора на Динамо се е разписвал само 2 пъти във всички останали срещи. След днешния финал вероятно и топ стрелеца на кучетата от Букурещ, Мариус Николае ще напусне тима и така отборът, притиснат и от финансовите и спортно-техническите си неуредици, ще бъде значително по-слаб от миналия сезон. Освен това настоящият треньор на Клуж добре познат и в България, Йоан Андоне е бивш треньор на Динамо и добре познава слабите места и манталитета на отбора от Букурещ. От последните 5 срещи между тези съперници Клуж е спечели 4, като качеството, възможностите, амбициите и организация на Клуж сериозно превъзхождат тези на опонента му. Клуж в момента диктува модата в Румъния, както Лудогорец в България и излъчва определена класа. За него ще е въпрос на чест и утвърждаване да спечели Суперкупата, а тя от своя страна ще донесе безспорно допълнително самочувствие на играчите преди началото на местното първенство и международните им изяви.

► Прогноза: 1 - коефициент - 2.15

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари