Рууни: Понякога ми се иска да вляза в агитката и да пея с цяло гърло

20:48
Рууни: Понякога ми се иска да вляза в агитката и да пея с цяло гърло
Уейн Рууни е фундаментална част от Манчестър Юнайтед и е на път да се превърне в легенда на клуба. Борбеният нападател е безспорен любимец на феновете на "червените дяволи" заради своята непримиримост и желание за борба за всяка топка.

Ето какво каза играчът на английския национален отбор пред официалния сайт на Манчестър Юнайтед:

- Уейн, Юнайтед има огромно превъзходство в домакинските си срещи. С какво точно "Олд Трафорд" ви дава предимство?

- Най-важното предимство са естествено 70-те хиляди фенове, които не спират да ни подкрепят през целия мач. Друга важна особеност е, че игрището на "Олд Трафорд" е по-дълго и широко от другите стадиони във Висшата лига. Тук е по-трудно на гостуващите отбори да се защитават компактно, защото нашите флангови футболисти имат огромно пространство. Също така нашият стил на игра в домакинските мачове е много агресивен. Не спираме да атакуваме, докато не разпечатаме противниковия вратар и после продължаваме да доминираме.

- В кой домакински мач атмосферата на "Олд Трафорд" беше най-екзалтирана?

- В главата ми неизменно се появява домакинството с Челси през 2005 година, когато ги бихме с 1:0. Тогава "сините" бяха в своя апогей, Моуриньо ги водеше към победа във всеки следващ мач. Феновете ни бяха наистина велики онзи следобед и си мисля, че тогава спечелихме най-вече благодарение на тях.

- Това означава ли, че привържениците наистина имат някакво реално влияние върху даден мач?

- Със сигурност имат много голямо влияние. Феновете са точно до нас, докато сме на терена и всеки ги чува как пеят през цялото време и те подкрепят с цялото си сърце. В такива моменти чувствам мощен прилив на енергия и изведнъж мога да тичам по-бързо и повече. Същото е и при гостуванията ни. Истината е, че Манчестър Юнайтед има най-верните и шумни фенове във Висшата лига. Понякога дори ми се иска да съм с тях в агитката и да пея с цяло гърло - изглежда повече от забавно.

- Бяхте контузен за пет седмици по-рано през сезона. Какво беше усещането да гледате мачовете на тима отстрани?


- Със сигурност не съм най-добрият зрител. Истината е, че когато не съм на терена се изнервям много повече, защото се чувствам безпомощен да помогна на съотборниците ми.
Когато бях контузен, обаче разбрах защо хората идват да гледат Манчестър Юнайтед. Отборът играе винаги открит атакуващ футбол и винаги се опитваме да намерим красивото в играта.

\"\"

- Вярно ли е, че колкото повече трофеи печелиш, толкова повече ставаш гладен за още?


- Няма съмнение в това и причината е проста: Когато станем шампиони през единия сезон, знаем, че ще е огромен провал, ако не защитим титлата си. Така е и в Шампионската лига, така е във всеки турнир. От друга страна, когато знаеш, че си най-добрият е нормално да искаш да продължиш да си на върха. Всички в Юнайтед сме с манталитет на победители, най-вече сър Алекс.

- Колко важен е опитът в борбата ви за титлата в Англия?

- Със сигурност това, че сме постигали този успех и преди, ни дава увереност в мачовете, които не тръгват добре. Понякога не успяваме да наложим нашия си стил и определени отбори успяват да ни се противопоставят. Тогава винаги ни помага опитът, който често ни позволява да измъкнем три точки с резултата 1:0, например.

- Има ли трофей, за който още мечтаеш?

-Без съмнение, ФА Къп! Още от дете мечтая да спечеля тази надпревара. Като фен на Евертън беше безсмислено да искам титла за моите любимци, затова беше много по реалистично да се надявам на ФА Къп. Сега с екипа на Юнайтед загубих два финала на "Уембли" и наистина болеше много. Надявам се през този сезон да счупим каръка.

- Гари Невил, Пол Скоулс и Райън Гигс правят добър сезон до момента. Ти виждаш ли се в Юнайтед на 35 години?

- Никога не съм крил, че обичам този клуб и докато съм желан тук, нямам намерение да напускам. Сигурен съм, че още доста дълго време ще нося този екип.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

tedino
13.04.2009 13:16

дето за съжаление резервите на скамейката викат по-силно от публиката *sad*

tedino
13.04.2009 13:13

А вие чували ли сте публиката в родната Б и В група?! *joking*

Rooney_10
13.04.2009 00:35

Я да млъквате с тия фенове на "мръснизайци".....АЗ ПЪК ДА ВИ ПИТАМ ВИЕ ЧУВАЛИ ЛИ СЕ ЗА ФЕНОВЕ НА ПАНАТИНАЙКОС...ИЛИ ВЪОБЩЕ ЗА ГРЪЦКА ПУБЛИКА ???

bunny_hop
12.04.2009 10:19

Еи тва е Рууни моят любимец,моито вдъхновение !Питат го дали ще играе на 35?Та тои ще играе и на 55.Има такъв хъс,голям хъс еи за тва прави невероятни (безгрешни)асистенций и фантастични голове НОМЕР 8

joker91
10.04.2009 22:57

А чували ли сте за фенове на Бешикташ ?

FlyingSteps
10.04.2009 22:38

а ти маи не си чувал феновете на Фенербахче и Ливърпул *wink*

blq
10.04.2009 22:22

За теб може и да е виц,но наистина е така *stop*

Pirin_fen
10.04.2009 21:16

*smile* Сега разбирам, че Рууни може да разказва вицове... В интервюто казва, че феновете на Манчестър са най-шумни... *lol*