Бенфика – Марсилия, спечелен

15:08
Бенфика – Марсилия, спечелен
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров продължават станалата вече традиционна рубрика - "Прогнозите на специалиста".

Тя се обновява всекидневно и съдържа прогноза само за един мач, под заглавието "Залог на деня".

Мачовете, за които намирате прогнози в тази рубрика, ще бъдат както от популярните европейски първенства, така и от по-екзотични футболни страни, но задължително ще се съдържат в предварителната програма от Играта на Winner.bg.


Статистика:

м. Юли: 7 познати от общо 11 мача - 63.6 % успеваемост

Залог на деня за 13.07.2012 г.



Това в приятелска среща между двата гранда на Португалия и Франция, която ще се проведе на на неутрален терен в швейцарския град Сион. Олимпик Марсилия има нов старши треньор в лицето на Ели Боп, който пое тима преди около 10 дни. Тимът изигра една контрола начело с новия си наставник, като преди няколко дни завърши 1:1 с отбора на Сион. Играчите на треньора Боп изравниха в 93 мин и избегнаха загубата в неговия дебютен мач. Но за всичко това си има причина. Селекцията на френския тим за това пребиваване на швейцарска земя е съставена от около 35 готови за игра футболисти, като голяма част от тях са юноши на клуба или играчи подвизаващи се във втория отбор. Треньорът иска да се запознае с всички налични играчи и преди това да се откаже смело от някой. На пресконференциите, които той даде в Швейцария, подчерта че трите срещи (изминалата със Сион, тази с Марсилия и следващата с Ним) ще бъдат с изцяло учебно-опознавателна цел. Той подчерта, че този лагер на отбора е един планиран сценарии за обучени на младите играчи в игрива обстановка. Основната цел на треньора е да види младите състезатели и техните действия в сравнително реална обстановка. Голяма част от основните играчи на марсилци, които изиграха по-голямата част от сезона или имаха ангажименти с националните си тимове, ще се присъединят към отбора едва на 16-ти. Друга част от играчите ще напуснат отбора, за да се присъединят към олимпийско си национални отбори. Освен това групата на тима трябва да бъде редуцирана до по-малка бройка играчи, като и днешната среща, въпреки че ще бъде срещу сериозен съперник, ще е по-скоро с изцяло контролна и проверовачна цел. Бенфика пристигна в Швейцария с най-доброто, с което разполага, като дори и новите попълнения са вече част от отбора. В селекцията с изброените 29 играчи пристигнали с Бенфика тук почти няма играч, който да не е известен на футболната общественост или да няма сериозен брой изиграни срещи на международна сцена. За португалския тим всички играчи се завърнаха вече от почивка като единствения играч, който все още не тренира с отбора, е нападателят Нелсон Оливейра. Друг липсващ ще бъде Родри, който е част от олимпийски отбор на своята страна. Съвкупността от тази детайлна информация ме кара да смятам, че въпреки приятелския характер на срещата, Бенфика ще спечели тази среща. Предвид квалитетния състав, който ще предложи португалския тим на фона на своя опонент от Франция, ставката за победа на Бенфика е повече от надценена към момента. В днешния тираж е трудно да се намери среща с подобна стойност, а и подкрепена с добра аргументация, затова смятам, че въпреки условностите около тази среща, рискът тук си заслужава.

► Прогноза: 1 - коефициент - 2.10

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

jelko
13.07.2012 16:59

Източникът е много паянтав.Няма да се играе!*cards*

Vikingit
13.07.2012 15:56

7 познати от общо 11*beer* Сотирис не е зле, макар че повечето коеф са си ниски. Тука щом опряхме до приятелска среща... Аз ще го играя пак Х и без друго напоследък хич не ми върви